Další vysoká porážka porubských juniorů

19.09.2009, Adam Bagar

Po pěti odehraných kolech se junioři VOKD Poruby stále krčí na samotném konci extraligové tabulky. Nula bodů a skóre 10:32 - taková je bilance porubské juniorky. V sobotním utkání přivítala na domácí půdě brněnskou Kometu. Ta byla po celé utkání lepším, hokejovějším a zkušenějším týmem, a tak skóre postupně narůstalo až do konečné podoby 1:8. O jedinou trefu domácích se postaral Štefan Šimkovič tečí ve dvojnásobné přesilové hře. To byla však pro svěřence kouče Leksovského jen velice slabá náplast. Situace je již velmi vážná, další možnost k prvním bodů mají již toto pondělí, kdy míří do nedalekého Havířova.

- 5.kolo so 19.9.13:15
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Kometa Brno
1:8(1:3, 0:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 10. Šimkovič (Tomis, Spusta) - 5. Daniška (Mišura), 18. Stehlík (Štindl), 19. Daniška (Vozdecký), 23. Komínek, 30. Štěpánek (Popolanský), 47. Stehlík (Jáchym, Sova), 56. Lysoň (Sova), 59. Zemánek (Stehlík, Lysoň). Rozhodčí: Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 10:8, navíc Jáchym (KOM) 10 OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 80. Střely na branku: 22:44. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:8.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich (od 30. Hanuska) - Špok, Tomis, Spusta, Parma, Lužný, Poláček - Bystroň, Vidlák, Vajda, Blažej, Šimkovič, Motyka, Zuber, Barčák, Vaněk, Ružbašan, Peslar.
HC Kometa Brno: Beláček - Štindl, Zítka, Vozdecký, Lysoň, Svoboda, Jáchym - Štěpánek, Sova, Stehlík, Daniška, Mišura, Komínek, Zemánek, Juráň, Brzobohatý, Popolanský, Grmela.

Brněnská Kometa vstoupila do utkání velmi aktivně a již po necelých dvou minutách musel Gleich čelit pěti střeleckým pokusům soupeře. Ten otevřel skóre již v čase 4:52. Mišura si povyjel zpoza branky a naservíroval přihrávku přesně na hůl najetého Tomáše Danišky, který se do poloprázdné klece nemohl mýlit. V deváté minutě nabídl sudí Mikula Porubě velmi dlouhou přesilovou hru pět na tři. Tu v čase 9:16 dokázal proměnit Štefan Šimkovič poté, co přesně tečoval tvrdou střelu Tomise od modré.

V minutě čtrnácté se domácí gólmanská jednička blýskla výborným zákrokem po střele Stehlíka, který nedokázal poslat Kometu, která byla nadále aktivnější, zpět do vedení. Naopak na druhé straně měla velkou příležitost ke druhé brance Poruba. Blažej byl v úniku faulován a hlavní rozhodčí neváhal odpískat trestné střílení. K tomu se postavil Vajda, udělal to velice šikovně, ale v rozhodující moment mu kotouč sjel, což bylo příčinou netrefení poloodkryté svatyně Beláčka.

Zákonitě tak musel přijít trest. V čase 17:30 využili Brňané již po dvanácti vteřinách přesilovou hru, ve které Štindlovu střelu od modré stačil tečovat za Gleicha kapitán Ondřej Stehlík. Uběhla přesně minuta a hosté se mohli opět radovat. Krásná kombinace dvojice Zbyněk Vozdecký a Tomáš Daniška skončila po konečném šikovném blafáku druhého jmenovaného gólem. Po první třetině, která přinesla převahu Brna, tak bylo skóre zcela zasloužené - 1:3.

Stejný obrázek hry pokračoval také v úvodu druhé periody. Už po necelých třech minutách musel lovit Gleich počtvrté kotouč zpoza svých zad. O velmi šťastnou branku se postaral Tomáš Komínek. A proč šťastnou? Ve skutečnosti si totiž touš srazil do vlastní sítě jeden z domácích beků. Pátou trefu přidala Kometa dezorientované obraně domácích v čase 29:41. Gleich ještě stačil dvě střely lapit, ale na další dorážku Petra Štěpánka již byl krátký a znechuceně opustil své místo, které přenechal Robinu Hanuskovi.

Kometa rázem polevila a do šancí se dostávali také Porubští. Pěknou akci předvedla v přečíslení druhá domácí pětka. Na jejím konci našel Blažej přesně hůl rozjetého Motyky, který jen těsně minul Beláčkovu branku. Snížení mohlo přijít také po střele Ružbašana, když za zády hostujícího gólmana zazvonila horní tyč. Brňané hráli v těchto momentech nadále až příliš uvolněně a spoléhali se spíše na rychlé útočné výpady. Jelikož jsme další branku ve druhé třetině neviděli, odcházelo se do šaten za rozhodnutého stavu 1:5.

Také po druhé přestávce pokračovala Kometa ve své hře a hokejem se už spíše skutečně bavila. Ve 44. minutě předvedli svěřenci kouče Kočího další pěknou přesilovkovou kombinaci na jeden dotek. Branka však musela být později zrušena z důvodu neoprávněného startu střelce této šesté brněnské trefy.

Šestého kousku se Brňané přesto dočkali velice rychle. V čase 46:29 došlo k velmi málo vídanému momentu. Ve vlastním dvojnásobném oslabení ujel porubské pětici Ondřej Stehlík a poslal kotouč mezi Hanuskovy betony, čímž doslova zostudil domácí hráče. Šest branek bylo pro Kometu asi stále málo, a tak se neustále tlačila do útoku. Další pro oko diváka pěknou akci předvedli hosté těsně po polovině třetí části. Na jejím konci však Grmela těsně minul Hanuskovu pravou tyč.

Co se nepovedlo při pokusu Grmely se povedlo o několik momentů později. O tom, že přesilovky jsou silnou zbraní Komety se přesvědčila domácí bránící čtveřice opět poté, co skóroval obránce Jakub Lysoň. 1:7 a na světě byl náhle debakl, který ještě Kometa dokázala navýšit brankou Jiřího Zemánka. Toho nechali domácí zcela nekrytého a osamoceného před Hanuskou, jenž byl po střele pod horní tyč naprosto bezmocný. VOKD Poruba tak opět vysoko prohrála, tentokrát podlehla zcela zaslouženě brněnské Kometě 1:8.