V Pardubicích doplatili junioři na velkou nedisciplinovanost

13.09.2009, Adam Bagar

Po velmi slibném domácím výkonu se Zlínem se ve druhém kole nejvyšší juniorské soutěže představila VOKD Poruba na ledě Pardubic. Ty v prvním utkání sezóny vyloupily led Vítkovic. A o tom, že to nebyla žádná náhoda se Porubští přesvědčovali od úvodních minut. V první a především ve druhé třetině měli domácí místy až drtivý tlak. Na úvodní branku Eatonu dokázalo ještě VOKD reagovat gólem Vlastimila Zubera, ale v úvodu třetí části bylo skóre již 5:1. Přestože se podařilo hostům zásluhou Vaňka a Pindura snížit na rozdíl dvou gólů, na více se již nezmohli. Naopak domácí přidali další dvě trefy, které tak daly výsledku konečnou podobu 7:3. Junioři však opět bojovali na sto procent, ale dopláceli tentokrát na velkou nedisciplinovanost. Hned čtrnáctkrát hráli v oslabení a pětkrát v početní nevýhodě inkasovali.

- 2.kolo so 12.9.16:00
HC Dynamo Pardubice
HC RT TORAX Poruba 2011
7:3(2:1, 2:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 7. Stoklasa (Kousal), 19. Zdráhal (Buchtele), 25. Pilař (Drtina, Kaut), 33. Pilař (Stoklasa), 41. Kousal (Drtina, Stoklasa), 51. Drtina (Kaut, Stoklasa), 55. Pilař (Stoklasa, Kaut) – 8. Zuber (Barčák, Bystroň), 42. Vaněk, 47. Pindur (Blažej). Rozhodčí: Úlehla – Kis, Prchal R. Vyloučení: 8:14. Využití: 5:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 50:18. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:3, 7:3.
HC Dynamo Pardubice: Landsman – Zdráhal, Drtina, Beneš, Vondráček, Lenoch, Havlík, Poskočil – Radil, Stoklasa, Půhoný, Kousal, Veselý, Kaut, Buchtele, Nosek, Čapek, Pilař, Hemský, Kapec.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich (od 41. Hanuska) – Tomis, Spusta, Pindur, Lužný, Poláček, Mládenka – Zuber, Vidlák, Vaněk, Šimkovič, Barčák, Motyka, Vajda, Blažej, Bystroň, Ružbašan.

Již od úvodních minut byly aktivnějším týmem domácí Pardubice. Ty svůj úvodní tlak proměnily v první branku v čase 6:56. Filip Stoklasa zůstal zcela sám mezi kruhy a rychlou střelou pod horní tyč nedal Gleichovi šanci. Poruba dokázala velmi rychle odpovědět, když využila přesilovou hru. Před brankou dorážel do poloodkryté klece Vlastimil Zuber. V jedenácté minutě se Hemský šikovně prodral až před branku, kde mu však v rozhodující chvíli ujel touš z hole. Pardubičtí nadále byli lepším týmem, ale Porubu zdobila opět neuvěřitelná bojovnost. V čase 18:35 však hostující obrana nestačila na další domácí přesilovku, ve které vypálil od modré Jan Zdráhal a kotouč skončil až v porubské svatyni. Po úvodních dvaceti minutách tedy hrál Eaton s VOKD 2:1.

Druhá třetina již byla jasně ve znamení pardubického tlaku. Hosté se pouze usilovně bránili, z čehož také pramenilo množství faulů. Další z nich potrestali domácí už v čase 24:57. Lukáš Pilař měl před Gleichem až příliš prostoru, čehož ideálně využil nechytatelnou střelou pod horní tyč. Stejný hráč mohl navýšit vedení domácích na tři branky, ale svůj samostatný únik nedotáhl do gólového konce. Útočná aktivita Pardubic nadále sílila a Gleich v porubské kleci se rozhodně nemohl nudit. V čase 32:05 využily Pardubice další přesilovou hru. Tentokrát Lukáš Pilař dorazil na několikrát kotouč za Gleichova záda. Čtyřicet minut hry přineslo pět branek a zasloužené vedení celku z města perníků 4:1.

Hned v čase 40:41 se domácí radovali již popáté. Jejich přesilovková pětka rozebrala hostující obrannou čtveřici a na jejím konci Robert Kousal propálil Hanusku, který do třetí třetiny nastoupil místo Gleicha. Snížení přišlo velmi rychle. V čase 41:31 poslal Vidlák kotouč před branku na volného Rostislava Vaňka, který zavěsil přesně pod horní tyč. Poruba po této brance ožila a vybojovala dvojnásobnou přesilovou hru. Tu sice nevyužila, ale v čase 46:45 se už svěřenci kouče Leksovského radovali v klasické početní výhodě pět na čtyři. Jiří Pindur dostal přihrávku mezi kruhy a ranou do horní části branky nedal Landsmanovi žádnou šanci. Domácí se začali strachovat o výsledek, ale v čase 51:00 jim klid na hokejky dodal opět Marek Drtina přesnou, jak jinak než přesilovkovou, ranou od modré. Definitivní podobu výsledku dali domácí v čase 54:12, kdy Lukáš Pilař dokonal hattrick, když dostal před Hanuskou opět až příliš prostoru ke skórování. V závěru se již nic neudálo, a tak Pardubice porazily Porubu, především díky pěti přesilovkovým trefám, zaslouženě 7:3.