Dorostenci remizovali s Břeclaví 2:2, připsali si tak první remízu v sezóně

24.10.2008, Kateřina Juříková, Adam Bagar

Úspěšnou sérii porubských dorostenců, kteří měli před pátečním zápasem na svém kontě pět vyhraných utkání v řadě, se přijeli pokusit přerušit hokejisté Břeclavi. Dle tabulkového postavení si měli domácí připsat dva body, ovšem situace na ledě byla jiná. Již v první třetině hosté předváděli solidní hokej, lépe bruslili a dostali se v šesté minutě do vedení zásluhou Ondřeje Bartoše. 0:1 bylo také skóre po dvaceti minutách. V úvodu druhé třetiny bylo na ledě pouze jedno družstvo, a to Poruba, která zrychlila, zlepšila bruslení, přidala na bojovnosti a hosté náhle nestačili. Nakonec až ve 28. minutě přišlo zasloužené vyrovnání, o které se postaral Dalibor Lelkeš. V závěru této části zahrozili několikrát i hosté, ale jejich nebezpečné protiútoky brankou neskončily. Co se nepovedlo Břeclavi ve druhé části, se povedlo ve 45. minutě Romanu Polákovi, jenž vrátil Jihomoravanům vedení. Branka jakoby hosty mírně nakopla, ale ke konci již byli na ledě opět pouze domácí, kteří se tlačili za vyrovnáním. To také nakonec zaslouženě přišlo. V 58. minutě rozhodl o bodu pro porubské VOKD Vojtěch Palkovič. VOKD Poruba tak remizovala s Dyjí Břeclav 2:2. Další utkání čeká porubský dorost v neděli 26. října na ledě Znojma.

- 14.kolo pá 24.10.13:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Lvi Břeclav
2:2(0:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 28. Kofroň (Lelkeš), 58. Palkovič (Franek) - 6. Bartoš O. (Miklík, Mokrán), 45. Polák. Rozhodčí: Jeřábek J. - Hrubec, Vengřín M. Vyloučení: 4:7. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Konvička - Lužný, Odsedek, Kupčík, Zuzaník, Svoboda, Peslar, Ryška, Puškár - Král, Lelkeš, Kofroň, Franek, Palkovič, Sochorek, Vícha, Chaloupka, Kovář, Němec, Dominec, Blahuta.
HC Lvi Břeclav: Michálek - Ondrušík, Mokrán, Miklík, Sofka, Bartošík, Juránek, Lejska, Polák, Bolfík, Bartoš C., Bartoš O., Pánovec, Papp, Sítek, Nekoranec.

První třetinu započali oba týmy velmi vyrovnanou hrou. Jak domácí, tak i hosté se snažili dostat do útočného pásma a když se jim to povedlo byly jejich útoky odraženy. Největší šanci domácích měl Kovář, kterému se podařilo dostat až před břeclavského gólmana Michálka. Ten bohužel pro domácí střelu vyrazil. V čase 5:11 překvapili hosté hráče Poruby a vstřelili jim první branku. Po krásné najížďce před Konvičku se o to postaral Ondřej Bartoš, jehož zvednutá střela krásně zapadla pod horní tyč. Další gólovou šanci měli opět hosté, ale taháček Pappa Konvička zakryl svými betony. Domácí se ovšem nedali a bojovali ze všech svých sil. Bohužel pro ně, ani jedna střela však nedokázala překonat pohotového Michálka. Šance vsítit branku zvýšil domácí obránce Peslar, který nádherně prokličkoval s kotoučem až před nestřeženého břeclavského gólmana a snažil se ho prostřelit. To se mu ale nepovedlo a proto se stav 0:1 nezměnil. Ke konci třetiny si to Peslar opět zopakoval. Vystartoval ze svého obranného pásma a v plné rychlosti si vypálil na už připraveného Michálka. Další šanci měl Král, ale tomu se také nepodařilo pohotového gólmana překonat. Nepovedlo se to ani dorážejícímu Blahutovi, a tak první třetina skončila možná trochu překvapivě stavem 0:1.

Druhá třetina začala velkým tlakem domácích. Palkovič se snažil vstřelit vyrovnávací branku, ale to se mu nepovedlo a Michálkovo čisté konto bylo nadále nedotčeno. Další gólovou šanci měl Lelkeš, který se dostal až před gólmana a snažil se kotouč dostat do brány, ale opět ztroskotal na dnes skvěle chytajícím Michálkovi. Ve 27. minutě se snažili o vstřelení branky hned tři domácí hráči. Ryškovi, Puškarovi a ani Kovářovi se nepovedlo po několika dorážkách prostřelit bystrého a pohotového gólmana. V čase 27:24 se to ale povedlo, a to Daliboru Lelkešovi, který tečoval střelu Kofroně (Pozn.: V oficiálním zápise o utkání je uveden jako střelec branky Lukáš Kofroň). Další šanci měli opět domácí. Velká šance Sochorka neskončila v břeclavské brance, a tak byl stav stále 1:1. V čase 28:03 byl uskutečněn nájezd na brankáře hostí, ke kterému se postavil Franek. Ten ale šanci nevyužil a kotouč skončil po nepovedeném provedení v Michálkových betonech. Hosté nevzdávali svou hru a tlačili na domácí. Ti je ovšem málo kdy pustili do svého obranného pásma, aby si vystřelili na Konvičku. Výjimku tvořil snad jen pokus Ctibora Bartoše, ale branku přesto nevsítil. Hosté i domácí se rvali o puk jako hladoví lvi, ovšem ani jednomu z nich se nepodařilo dát další branku. Stav po druhé třetině tedy byl 1:1.

Do poslední třetiny se obě mužstva vrhla s plným rozhodnutím, že právě oni vyhrají. V čase 44:30 padla třetí branka a to z holí hostí. Od modré se trefil za Konvičkova záda Roman Polák a dal tak větší naději svému týmu k zisku bodů v dnešním utkání. Domácí to ale nehodlali vzdát a přitlačili na pilu. Další branku měl ovšem možnost dát Bolfík. Konvička mu jeho plány překazil a kotouč odrazil. Hosté nedali skoro žádnou možnost domácím dostat se do útočného pásma a proto se po většinu času hrálo v obranném pásmu Poruby. Konvička se ocital v nekonečné palbě a měl co dělat aby nepadla další branka. Málem však jednu dostal, když na něj vystřelil Bartošík, ale touš domácí gólmanská jednička vyrazila. V 54. minutě měli šanci domácí, ale tutová šance Kofroně, který měl před sebou odkrytou klec, v bráně neskončila. Právem se poté domácí útočník držel za hlavu. Porubští nepřestávali tlačit a obrana hostí tak měla dostatek práce, aby uchránila svého gólmana před dotěrnými střelci. V čase 57:14 domácí vyrovnali. Po nahrávce Franka dotlačil kotouč za Michálkova záda Vojtěch Palkovič. Do konce třetiny už nepadla žádná branka, a tak si domácí i hosté připsali na svá konta po jednom bodu. Zápas skončil nerozhodným stavem 2:2.