Dorostenci dokázali v Břeclavi otočit prohraný zápas a po divoké přestřelce zvítězili 7:6

05.09.2008, Martin Maťašovský, Adam Bagar

Dorostenci Sarezy Ostrava zavítali v rámci prvního kola ligy dorostu na led Břeclavi, která v předchozí sezóně do této soutěže postoupila. Utkání by se tak dalo označit jako souboj dvou nováčků této ligy. První třetina byla v úvodu z obou stran velmi opatrná a nervózní, až následně domácí přidali a postupně nasázeli za záda Konvičky tři branky. V úvodu druhé části sice snížil Jan Sochorek, ale Břeclav dokázala na jeho snížení odpovědět další brankou. V polovině utkání tak jihomoravané vedli nad svým soupeřem 4:1 a jen málokdo v tu chvíli pochyboval, že by si odsud Ostravané mohli odvést dva body za vítězství. Během dvou minut však Sareza třikrát udeřila, a to zásluhou Tomáše Němce, Tomáše Krále a Jiřího Gangera. Rázem tak byl stav 4:4 a začínalo se takřka od začátku. Zaskočení domácí ještě stačili v této třetině inkasovat z hole Dalibora Lelkeše popáté. V závěrečné části vsítila obě mužstva po dvou brankách. Za Ostravu nejprve zvýšil na rozdíl dvou branek Jan Sochorek, následně domácí snížili, ale jistotu tří bodů dodal Sareze svým druhým gólem v utkání Tomáš Král. Domácím už nepomohlo ani snížení, které přišlo jednu vteřinu před koncem utkání. Sareza Ostrava tak v divokém utkání porazila domácí Břeclav 7:6. Další utkání sehrají dorostenci v neděli 7. září od 14:15 hod, kdy přivítají na domácím ledě hráče Znojemských Orlů.

- 1.kolo pá 5.9.18:30
HC Lvi Břeclav
HC RT TORAX Poruba 2011
6:7(3:0, 1:5, 2:2)
Branky a nahrávky: 9. Bartoš C. (Zháňal), 12. Bartoš O. (Bartoš C.), 17. Papp, 28. Lejska (Bolfík), 58. Bartoš C. (Zháňal, Ondrušík), 60. Bolfík (Bartoš O.) - 22. Sochorek (Ganger, Chaloupka), 31. Němec (Palkovič), 33. Král (Kofroň), 33. Ganger (Zuzaník), 40. Lelkeš (Kofroň), 53. Sochorek (Zuzaník), 59. Král (Lelkeš). Rozhodčí: Šiška - Hejda, Obadal. Vyloučení: 9:12. Využití: 2:2. Diváci: 157. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:6, 5:6, 5:7, 6:7.
HC Lvi Břeclav: Hübner - Bartoš C., Bartoš O., Zháňal, Bolfík, Lejska, Papp, Polák, Ondrušík, Juránek, Bartošík, Sítek, Miklík, Nekoranec, Pánovec, Sofka, Fichna.
HC RT TORAX Poruba 2011: Konvička - Lužný, Odsedek, Kupčík, Zuzaník, Peslar, Svoboda, Černín, Ryška, Král, Lelkeš, Ganger, Chaloupka, Sochorek, Palkovič, Vícha, Němec, Franek, Kovář, Blahuta, Kofroň.

V pátek přivítali břeclavští dorostenci na domácím ledě tým Sarezy Ostrava a oba týmy tak tímto prvním mistrovským zápasem odstartovaly novou hokejovou sezónu 2008/2009. Tým Sarezy, který ještě minulou sezónu hrál nejvyšší soutěž dorostu, přijel do Břeclavi s jasným cílem, vyhrát. Utkání začalo v pomalém tempu. Hráči obou týmů totiž nevěděli, co můžou od protihráče očekávat. Tým Ostravy se během úvodních dvou minut vystavil hned třikrát zakázanému uvolnění a tím jen potvrdil, jak jsou hráči obou týmů nervózní. První branku v utkání vstřelili ale domácí hráči už v deváté minutě, kdy se trefil po přihrávce Zháňala Ctibor Bartoš. V čase 11:10 zvýšil na rozdíl dvou branek břeclavský Ondřej Bartoš, když pohotově dorazil puk do branky po odražené střele bráchy Ctibora. V čase 16:03 fauloval břeclavského hráče v brejku ostravský Lužný a hlavní rozhodčí nekompromisně nařídil trestné střílení. K samotnému nájezdu se postavil domácí Marek Papp a nádherným blafákem zvítězil nad chytajícím gólmanem Konvičkou. Stav se do konce první třetiny už neměnil a Břeclaváci odcházeli do šaten s tříbrankovým náskokem nad soupeřem. Břeclav – Sareza Ostrava 3:0.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hráči Sarezy Ostrava a rozhodli v ní celé utkání. Na branku ostravského Jana Sochorka dokázali ještě břeclavští hokejisté odpovědět. V čase 27:42 se trefil a upravil skóre na 4:1 pro domácí Filip Lejska, kterému zakončení do prázdné brány připravil Lukáš Bolfík. Přesně v polovině utkání ale následovaly pro Břeclav nejhorší dvě minuty zápasu. Čas 30:47, 32:31 a 32:57 byly okamžiky, kdy se hra přerušila, protože hráči Ostravy překonali břeclavského gólmana Hübnera. O snížení stavu na 4:2 se postaral Tomáš Němec, rozdíl jedné branky zařídil Tomáš Král a hráč jménem Jiří Ganger srovnal na 4:4. Hráči Ostravy před koncem druhé třetiny přidali ještě pátou branku, když se trefil Dalibor Lelkeš. „Hráči si po první třetině mysleli, že pokud je výsledek 3:0, tak nemůžeme prohrát. Každý se viděl jako vítěz a soupeře jsme před druhou třetinu silně podcenili,“ komentoval smolnou druhou třetinu kapitán břeclavského týmu Lukáš Bolfík.

V závěrečné třetině se oba týmy trefily dvakrát. Za tým Ostravy to byl nejprve v čase 52:16 Jan Sochorek. Břeclavským hráčům se podařilo v čase 57:12 snížit díky Ctiboru Bartošovi na rozdíl jediné branky - 5:6. Domácí tým tak zkusil ke konci 59. minuty power-play. Bohužel pro domácí se ale ihned po prohraném buly podařilo ujet ostravskému Tomáši Královi, který tak vstřelil svoji třetí branku v utkání. Přesně vteřinu před koncem nakonec Břeclav ještě snížila na konečných 6:7 pro Ostravu. Body tedy nakonec doma nezůstaly a stěhovaly se na východ Moravy.

Pozápasové krátké OHLASY
V utkání rozhodla druhá třetina, kdy hráči Ostravy po první brance ucítili možnost výsledek otočit. „Ze začátku jsme byli hrou Břeclavi zaskočení, ale po první třetině jsme si v kabině řekli, že výsledek musíme otočit. A to se nám povedlo,“ řekl k druhé třetině ostravský hráč Jakub Peslar. „Všichni hráči včetně gólmana byli strašně nervózní a soupeře se hrozně báli. Nechápu proč. Proto to tak dopadlo. Za stavu 4:1 pro nás, prohrát 6:7, to není normální,“ shrnul po zápase rozhořčeně břeclavský trenér Michal Konečný. Břeclavští hráči ale v prvním utkání na domácím ledě ukázali, že mají na to, aby hráli střed tabulky. „Břeclav není špatný tým. Není to klasický černý kůň, jako každý nováček v soutěži. Myslím si, že se do play-off určitě dostane,“ uzavřel ostravský Peslar.