Juniorka ztratila v utkání se Zlínem šanci na bodový zisk až ve třetí třetině

20.02.2009, Adam Bagar

Přestože je již jisté, že juniorka bude bojovat o udržení juniorské extraligy, do konce základní části zbývaly odehrát ještě dvě utkání. To první proti Zlínu má již juniorka za sebou. Hosté začali lépe a již v první minutě vedli. Domácí prakticky ze své první šance srovnali zásluhou Marka Galajdy. Hrál se hokej ze strany na stranu, ale oba gólmani předváděli velmi dobré zákroky. Na další gól se tak muselo čekat až do začátku třetí třetiny, kdy se dostali do těsného vedení Zlínští. Utkání bylo nadále vyrovnané, hráči obou celků spalovali jednu šanci za druhou. Nakonec definitivně rozhodla až 57. minuta, kdy hosté odskočili dvěma góly v rozmezí patnácti vteřin na konečných 1:4. Poslední utkání základní části sehraje juniorka v sobotu 21.2. ve Vsetíně.

- 45.kolo pá 20.2.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
PSG Berani Zlín
1:4(1:1, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 8. Galajda (Vajda, Řezáč) - 1. Okénka (Vodák), 42. Klhůfek (Matula), 57. Klhůfek (Matula, Musil), 57. Křemeček (Šoula, Goiš). Rozhodčí: Trombík - Pala, Jureček. Vyloučení: 7:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 37:40. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.
HC RT TORAX Poruba 2011: Kubáň - Mlynář, Špok, Hrubý, Tomis, Parma, Pindur, Poláček, Skočovský - Vidlák, Galajda, Kalina, Bartoš, Voznica, Capcara, Vajda, Blažej, Richter, Řezáč.
PSG Berani Zlín: Zavadil - Matula, Matějíček, Šenkeřík, Vodák,Musil, Chocholáček, Bokroš, Horák - Okénka, Puna, Klhůfek, Goiš, Finsterle, Honejsek, Šoula, Vodný, Indrych, Čech, Křemeček.

V utkání mezi Porubou a Zlínem neuběhla ani minuta hry a hosté se již mohli poprvé radovat. V čase 0:59 se totiž Vodákova střela odrazila od zadního mantinelu přímo k Matěji Okénkovi, který se mezi Kubáňovy betony nemýlil. Ve čtvrté minutě to mohlo být již o dvě branky. Indrych se až příliš lehce dostal přes obrannou porubskou hradbu, ale před Kubáněm nedotáhl blafák do gólového konce. Zlínští měli nadále převahu, kterou navíc umocnila první přesilová hra v zápase. Přesto v čase 7:23 domácí srovnali stav, a to opravdu stylově. Vajda našel rychlou přihrávkou před branku najetého Marka Galajdu. Ten parádní tečí nedal Zavadilovi sebemenší šanci. Poruba ožila a v deváté minutě měl obrovskou příležitost k otočení skóre Richter, ale byl zahákován, a tak domácí hráli alespoň v početní výhodě jednoho muže. Tu sehráli domácí velice dobře, ale jak Bartoš, tak i Parma ztroskotali na pozorném Zavadilovi. Ve dvanácté minutě nejprve neuspěl Honejsek, když mu Kubáň skvěle vypíchl touš, poté napálil Puna břevno domácí klece. Hrálo se nahoru, dolů. V další šanci Řezáč našel před brankou Galajdu, který jen těsně minul z poloviny odkrytou klec. V šestnácté minutě zahrávali Valaši přesilovku, v té Okénka jen těsně přestřelil břevno domácí svatyně. I po vypršení dvouminutového trestu byli hosté v těchto minutách nadále aktivnějším týmem, ale ztroskotávali na Kubáňovi, jako v případě Klhůfkového pokusu. Po dvaceti minutách hry tak hrála VOKD Poruba s celkem RI Okna Zlín nerozhodně 1:1.

Hned v úvodu druhé části předvedli pěknou kombinaci dva na jednoho Capcara s Blažejem, když si několikrát vyměnili kotouč, ale nakonec druhý jmenovaný branku netrefil. Domácí byli v úvodu nadále lepším celkem a drželi svého soupeře permanentně před brankou Zavadila. Proti pokusu Richtera zasáhl skvěle hostující gólman, který využil svou lapačku a navíc přidal pro diváky semafor. Do další velké šance dostal skvělým uvolněním se Capcara Kalinu, ale ten se snažil dopravit puk do již opuštěné branky, což se nakonec vymstilo, protože ve finální fázi upadl. Porubští byli jasně lepším týmem. Pindur poslal do úniku Vajdu, ale ten sám před Zavadilem rovněž nedotáhl blafák do gólového konce. Zlínská obrana připomínala ementál, a tak o chvíli později unikal opět sám na branku Voznica, ale strážce zlínské branky opět v souboji zvítězil. Domácí si svým náporem vykoledovali faul soupeře. V přesilovce neuspěli před Zavadilem osamocení Kalina ani Capcara. Hostující gólman byl v těchto momentech jasně hlavním mužem na ledě a držel naděje svého týmu na bodový zisk. Na konci třicáté minuty dostali hosté příležitost zahrát si v početní výhodě, ale nadále pokračovali ve velice ospalém výkonu. Ve 33. minutě se napřáhl z mezikruží Puna, ale přestřelil ve výjimečné šanci hostí branku. Hned z protiútoku ale našel Vidlák před brankou Skočovského, který neprotlačil touš za záda zlínského brankáře. O minutu později dostali Zlínští skvělou možnost ke vstřelení druhé branky, když zahrávali téměř celé dvě minuty přesilovku pět na tři. V té pálili od modré neúspěšně Bokroš a Matula. Následně předvedl Kubáň zákrok večera, když Křemeček zasouval do již odkryté branky, ale domácí gólman mu do stoprocentní šance vložil skvěle hůl. Vysloužil si tak spravedlivý potlesk tribun. Domácí tedy kritický moment přežili bez újmy. Zlínští přidali na tempu a byli v těchto momentech opticky lepším týmem, ale vyložené šance si vypracovat nedokázali. Až proti Goišovi musel domácí gólman vytáhnout jeden z dalších skvělých zákroků. V závěru třetiny předvedl ještě rychlou stahovačku Richter, ale stav zůstával nadále nerozhodný. Pár vteřin před vypršením čtyřicáté minuty ještě stál u tyče ve velké šanci Čech, ale Kubáň dnes opravdu čaroval. Utkání obou gólmanů tak bylo i po druhé třetině nerozhodné 1:1.

V čase 41:11 vstřelil parádní gól Pavel Klhůfek, když ujel domácí obraně a ač faulován, dokázal překonat Kubáně mezi betony. O pár vteřin později unikal Richter, který mířil mezi betony, ale na rozdíl od Klhůfka neúspěšně. Ihned z protiútoku nabral rychlost Honejsek, ale Kubáň skvěle vykryl prostor u své levé tyče. Na konci 45. minuty předvedla Poruba parádní souhru po trase Skočovský – Vidlák a zakončující Poláček, ale ten ve vyložené šanci proti Zavadilovi neuspěl. Nadále se hrál hokej ze strany na stranu, ale oba gólmani se dnes činili. Také parádní střela Galajdy si nenašla místo v brance a skončila pouze na tyči. Ve 48. minutě zahrávali domácí přesilovou hru. V té předvedli opět pěknou kombinaci, ale Richter to v závěru příliš překombinoval a byl o touš obrán. Na druhé straně Šoula nepříjemně operoval před Kubáněm, který předvedl u tyče další jistý zákrok. Ani Vodákova střela od modré, kterou stačil tečovat před Kubáněm Honejsek, brankou neskončila. Zlínští měli šanci navýšit své vedení v následné přesilové hře, ale tu nesehráli příliš dobře, a tak výsledek utkání byl nadále otevřený. V čase 56:32 přesto Okenáři zvedali ruce nad hlavu, když se trefil z levého kruhu parádně k tyči Pavel Krhůfek. Uběhlo pouhých patnáct vteřin a radost na straně hostí byla opět v plném proudu. V čase 56:47 našel Šoula u druhé tyče Josefa Křemečka, jenž se nemohl do poloprázdné branky mýlit. O vítězi utkání tak hosté těmito dvěma slepenými góly definitivně rozhodli. V závěru se již nic neudálo, a tak hokejisté VOKD Poruby podlehli zlínským Okenářům 1:4.