Porubská juniorka proti Znojmu totálně propadla

13.02.2009, Adam Bagar

Junioři VOKD Poruby nastoupili ve 43. kole nejvyšší juniorské soutěže na domácí půdě proti Znojemským Orlům. První třetina přinesla zpočátku opatrný hokej, ale následně převzali iniciativu domácí, kteří si vytvořili několik šancí, ovšem bez gólového efektu. Druhá třetina byla naopak jasně v režii soupeře, kterému jakoby po úvodních dvou slepených gólech narostla křídla. Porubští rázem nevěděli, co hrát a soupeř byl rychlejší, aktivnější a zaslouženě přidal také další branky. Po dvou třetinách VOKD prohrávalo již 0:4. V úvodu třetí části vykřesal naději na bodový zisk přesilovkovou trefou Martin Hrubý. Jenže hosté měli utkání plně ve své moci a přidali ještě další dvě branky. Juniorka Poruby tak po slabém výkonu podlehla velmi dobře hrajícímu Znojmu 1:6. Další utkání ji čeká v sobotu 14.2. na ledě Třebíče.

- 43.kolo pá 13.2.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Leram Orli Znojmo
1:6(0:0, 0:4, 1:2)
Branky a nahrávky: 44. Hrubý (Bartoš) - 22. Fára (Síkela), 25. Trojan (Pláněk), 38. Pláněk (Lattner, Havlík), 40. Lattner (Sajdl), 52. Pláněk (Truhlář), 53. Schneider (Pospíšil). Rozhodčí: Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 40:38. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:6.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich - Mlynář, Špok, Hrubý, Tomis, Parma, Pindur, Poláček - Galajda, Kalina, Šimkovič, Bartoš, Jelšík, Barčák, Voznica, Capcara, Vajda, Blažej, Richter, Řezáč.
HC Leram Orli Znojmo: Panec - Pospíšil, Kusák, Latner, Pláněk, Lattner, Stehlík - Bartoš, Svatý, Truhlář, Fára, Havlík, Horváth, Trojan, Sajdl, Schneider, Kovalský, Sikela.

Úvod utkání přinesl z obou stran velice opatrný hokej a oba gólmani tak museli řešit pouze několik propagačních pokusů na zahřátí. Ve čtvrté minutě zahrávali Orli přesilovou hru, ale ani v té nedokázali příliš ohrozit Gleicha v domácí brance. Stejná výhoda se domácím naskytla poté, co Šimkovič unikal, ale byl faulován, přesto dokázal Pance ohrozit. V početní výhodě měla Poruba velký tlak a taky množství šancí. Nejprve pálil od modré Hrubý, Panec nemohl nalézt touš, ke kterému se nakonec dostal Kalina, ale přesto beton gólmana nepřehodil, poté nedostal do branky touš po zmatcích v brankovišti Hrubý a nakonec Vajda netrefil nadvakrát zcela odkrytou klec. Hosté se dostali prakticky ke své první šanci až v minutě desáté, kdy měl před Gleichem až příliš prostoru Horváth. O chvíli později zahrávalo VOKD další přesilovku. V té se dostalo do jediné šance, když Galajda našel před brankou Kalinu, který lehkou tečí jen těsně přestřelil. V patnácté minutě našel Řezáč před brankou Jelšíka, který z první opět jen o centimetry minul znojemskou svatyni. Chvíli na to mělo příležitost také Znojmo. Truhlář se prosmýkl mezi dvěma obránci a tvrdě vypálil, jenže netrefil brankový prostor. V sedmnácté minutě předvedl svůj um hostující reprezentant Havlík, když si projel mezi několika domácími hráči až před Gleicha, kde nedokázal zvednout touš. V závěru třetiny se domácím naskytla sedmdesátivteřinová dvojnásobná přesilovka. Ta se jim příliš nepodařila, jediný vzruch před brankou soupeře přinesl jen menší závar po Kalinově střele od modré. Po dvaceti minutách hry tak byl stav bezbrankový.

Hned v úvodu druhé části nedokázali Capcara ani Kalina dopravit kotouč do zcela odkryté branky, a to domácí později muselo mrzet. V čase 21:28 totiž udeřili Jihomoravané. Sikela našel mezi kruhy zcela volného Jakuba Fáru, který se ranou z první nemýlil k tyči Gleichovy branky. Necelé dvě minuty nato mohlo být s Porubou ještě hůře. Havlík nabral opět neuvěřitelnou rychlost a Poláček tak musel zatáhnout za záchrannou brzdu v podobě hákování. Proti domácím bylo nařízeno trestné střílení, kterého se ujal sám postižený, ale Gleich jej skvěle vychytal. V čase 24:05 ovšem vedli Orli rozdílem dvou branek. Pláněk našel před brankou Jana Trojana, jenž se lehkou tečí nemýlil. Následně mohl snížit Šimkovič, ale z těžkého úhlu Pance nepřekonal. Další přesilovkové akci domácích pak scházely milimetry k tomu, aby Řezáč našel přesně najetého Vajdu. Početní výhodu poté zahrávali také Znojemští, kteří předváděli sice kolotoč přihrávek, ale k pořádným střelám se nedostali. Přesto Znojmo soupeře v těchto chvílích jasně přehrávalo a domácí vůbec nevěděli, jak vyzrát na skvěle bruslícího, v pohodě hrajícího soupeře. Ve 32. minutě si šikovně obhodil jednoho z obránců Znojma Capcara, ale přesto v souboji s Pancem prohrál. O dvě minuty později hasil Mlynář situaci dva na jednoho až na brankové čáře. Hosté hráli nadále jednoduše, rychle bruslili, a to na domácí platilo. Gleich byl pod palbou střel, ale poradil si jak s pokusem Bartoše, tak i ranou Kusáka. Na druhé straně předvedl své rychlé nohy Jelšík, jenž se dostal až před Pance, ale opět netrefil brankový prostor. Hostující gólman si poradil následně i s tvrdými dvěma střelami Hrubého a stále tak zůstával nepřekonán. Ve 38. minutě nechala obrana opět uniknout Havlíka. Ten však trefil pouze Gleicha prudce do masky. V čase 37:58 už zvedali hosté ruce nad hlavu potřetí. Krásnou kombinaci celé pětky, která udělala z domácích juniorů stojící panáky, zakončoval Martin Pláněk mezi betony bezmocného Gleicha. V čase 39:41 dokonal nadvládu Znojemských v této části Jan Lattner, jenž dorážel po samostatném úniku Sajdla. Po druhé části tak Poruba zaslouženě prohrávala 0:4.

V úvodní minutě třetí části byl zasažen holí do obličeje Kalina, a tak Poruba měla k dispozici čtyřminutovou přesilovou hru. V čase 43:17 byla využita. Bartoš našel mezi kruhy volného Martina Hrubého, jenž z první, střelou k tyči, poprvé v zápase překonal Pance. Ve 45. minutě byl k vidění častý obrázek dnešního střetnutí, a to unikající Havlík, ale Gleich byl opět úspěšnější. Na druhé straně se pak prodral přes klubko hráčů Šimkovič, ale v rozhodující fázi byl sražen, a tak jeho střelecký pokus nebyl plnohodnotný. Ve 48. minutě zahrávalo Znojmo sedmašedesát sekund dlouhou početní výhodu pět na tři. Ještě se ani domácí nedostali do plného počtu hráčů a na lavici hanby mířil další porubský hráč. Hosté sice v přesilovkách dokázali držet touš v útočném pásmu, ale šance si příliš vytvářet nedokázali. Výjimku tvořila střela Pláňka, proti které Gleich předvedl další pěkný zákrok. V čase 51:16 navýšili hosté svůj náskok. Od modré vypálil Martin Pláněk, jehož vystřelený touš skončil až za zády Gleicha. O několik vteřin později, v čase 52:25, potrestal nedůslednost domácí obrany Georg Peter Schneider , který měl před Gleichem až příliš prostoru k dorážce. Hosté hráli v ohromné pohodě, naopak domácí zajisté chtěli rychlý konec tohoto pro ně nepovedeného utkání. Utkání se již v poklidu dohrávalo plně v režii Znojemských Orlů. V 59. minutě měla Poruba ještě k dispozici přesilovou hru. V jejím průběhu došlo k nepříjemné události, když byl Ivo Jelšík trefen nešikovně pukem do obličeje, a tak na ledové ploše se objevila dokonce krev a k domácímu útočníkovi musel přispěchat doktor. Znojemští Orli po velmi zdařilém výkonu si odváží z Ostravy zasloužené tři body, když konečný výsledek utkání je 1:6.