Ze Zlína si odváží juniorka další prohru, již pátou v řadě

09.01.2009, Adam Bagar

Junioři VOKD Poruby, kteří z posledních čtyř utkání nezískali ani bod, se tentokrát představili na ledě osmého Zlína. Skóre hry otevřeli hosté zásluhou Roberta Capcary. Jenže domácí dokázali rychle srovnat a ještě do konce první dvacetiminutovky vsítit další dvě branky. Po první třetině tak vedli Okenáři zaslouženě 3:1. Od druhé třetiny byla Poruba domácím minimálně vyrovnaným soupeřem. Na další branku se přesto muselo čekat až do 46. minuty, kdy odskočili domácí již na tři branky. Porubští byli aktivní, ale Zlínští velmi dobře bránili a dokázali využívat okének v obraně, což vyvrcholilo v pátou branku. Hosté vyslali na domácího gólmana celkem 39 střeleckých pokusů, ovšem pouze jediný skončil za jeho zády. Také špatná střelecká produktivita byla důvodem vítězství RI Okna Zlín nad VOKD Porubou v poměru 5:1. Další utkání čeká porubské juniory již v sobotu, kdy přivítají na svém ledě Valašský hokejový klub.

- 34.kolo pá 9.1.17:00
PSG Berani Zlín
HC RT TORAX Poruba 2011
5:1(3:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Křemeček (Klhůfek, Řezníček), 12. Šlahař (Honejsek, Musil), 16. Křeneček (Šenkeřík, Šlahař), 47. Honejsek (Matula, Musil), 52. Šlahař (Honejsek) – 6. Capcara (Vajda). Rozhodčí: Klimecký - Bučák, Poláček. Vyloučení: 7:8, navíc Horák (ZLÍ) a Skočovský (POR) oba 5 + OK. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 34:39. Průběh utkání: 0:1, 5:1.
PSG Berani Zlín: Zavadil – Matula, Matějíček, Šenkeřík, Zábojník, Řezníček, Vodák, Musil, Horák – Okénka, Puna, Šlahař, Klhůfek, Goiš, Finsterle, Honejsek, Šoula, Vodný, Indrych, Čech, Křemeček.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich (od 16. Kubáň) – Špok, Tomis, Spusta, Mlynář, Poláček, Skočovský – Chomič, Bartošek, Šimkovič, Bartoš, Jelšík, Barčák, Voznica, Kopáč, Capcara, Vajda, Richter, Řezáč.

Úvodní minuty zápasu přinesly z obou stran řadu nepřesností, a tak gólmani byli téměř bez práce. Až v úvodu šesté minuty přišla na řadu úvodní šance celého zápasu, která byla ihned přetavena v gól. Vajda si najel s toušem ideálně mezi kruhy, jeho pokus ještě neskončil za zády gólmana, ale následná dorážka do zcela prázdné klece z hole Roberta Capcary již v brance Okenářů skončila. Vyrovnání přišlo již v čase 6:30, když Klhůfek naservíroval ideální přihrávku na Josefa Křemečka, který se trefil přesně pod víko porubské klece. Do vedení mohli jít domácí v deváté minutě, když v přesilové hře Šlahař nepochopitelně neproměnil svou vyloženou šanci a nechal tak vyniknout Gleicha. V čase 11:18 se již dostali do vedení Zlínští, když nájezd Honejska ještě stačil Gleich zastavit, ale následnou dorážku do horní části branky, o kterou se postaral Jakub Šlahař, již lapit nemohl. O dvanáct vteřin později mohlo být s hosty ještě hůře, když se již potřetí objevil touš za zády Gleicha, ale díky předčasnému hvizdu hlavního sudího nemohla být branka uznána. Na druhé straně mohl naopak srovnat Richter, ale na Zavadila nevyzrál. Hosté si často vypomáhali fauly. V pořadí druhou přesilovku zvládli ubránit, ale v následné ponechané výhodě udeřil Zlín potřetí. V čase 15:34 využil nepřehledné situace okolo porubské svatyně nejlépe zorientovaný Josef Křemeček. To už nenechalo Gleicha klidným a nechal do branky nastoupit mladšího Kubáně. Domácí měli nadále hru pod kontrolou a po první dvacetiminutovce vedli zaslouženě 3:1.

Ve 22. minutě se až příliš jednoduše dostal v další přesilovce Zlína až před Kubáně Honejsek, ale branku těsně minul. Hlavní sudí byl na Porubu až příliš přísný a zanedlouho šel na lavici hanby další porubský hráč. Domácím se tak naskytla krátká výhoda dvojnásobné přesilové hry. Početní výhody však nepatřily k oblíbeným herním situacím domácích, když se Porubští opět bez problémů ubránili. Ve 27. minutě poslal Bartošek lehkou přihrávku na najetého Vajdu, ten však nepoměnil. Poruba alespoň vybojovala faul a hrála přesilovou hru. V té měl před sebou z poloviny odkrytou klec Řezáč, ale prováhal ten správný okamžik pro střelu. Druhá část hry přinášela již vyrovnaný souboj, ve kterém bylo k vidění minimum šancí. Ve 32. minutě mělo VOKD ideální možnost ke snížení, když jeden z domácích hráčů byl vyloučen po faulu na Capcaru na čtyři minuty. Jenže tu hosté sehráli špatně, navíc v její probíhající druhé minutě si vypomohli dalším faulem, a tak se pokračovalo ve čtyřech na obou stranách. Na ledě se krom častého vylučování nadále nic nedělo a promrzlí diváci si na své rozhodně nepřišli. V další početní výhodě hostí pálil do chumle před brankou Mlynář. O následnou dorážku se pokoušel Bartoš, ale těsně minul zlínskou klec. Porubští sehráli velmi dobrou přesilovku, ale bez gólového efektu. Navýšit vedení Zlína naopak mohl velmi aktivní Šlahař, který sice Kubáně prostřelil, ale jeho pokus minul jen o centimetry branku. Hned z protiútoku zahrozil Jelšík, který místo přihrávky volil střelu. Stejný hráč se dostal do další příležitosti i v závěru druhé dvacetiminutovky, ale přesto skóre po čtyřiceti minutách bylo nadále 3:1.

Úvodní minuty třetí třetiny nepřinášely jiný obrázek hry. Ta byla nadále vyrovnaná, šancí bylo jako šafránu a především byly vidět souboje o touš ve středním pásmu. Ve 45. minutě našel Šimkovič před brankou Špoka, který neprostřelil domácího gólmana a nesnížil tak na rozdíl jediné trefy. Když už to vypadalo, že se Poruba dostává do menšího tlaku, udeřili domácí. V čase 46:54 využil samostatného úniku na Kubáně Antonín Honejsek, jenž si s přehledem gólmana položil a k tyči zakončil. Pro domácí to již byla třetí branka v signalizované výhodě. O chvíli později mohl snížit Vajda, ale z mezikruží, z ideální střelecké pozice, trefil pouze zlínského ochránce svatyně. V jednapadesáté minutě pálil od modré velmi tvrdě Řezáč, ale domácí gólman se proti jeho střele opět vytáhl a vysloužil si potlesk tribun. V čase 51:24 se postaralo již o pátou branku Okenářů opět duo Antonín Honejsek - Jakub Šlahař, když právě druhý jmenovaný zakončoval mezi Kubáňovy betony. V 53. minutě předvedli boxerskou vložku za domácí Horák a za hosty Skočovský. Oba kohouti byli posláni do šaten s pětiminutovým trestem do konce utkání. Hosté však byli nadále aktivní. Dokonce se dočkali druhé branky, ale ta kvůli postavení hráče v brankovišti nebyla uznána. V 56. minutě vyrazil Kubáň svou lapačkou velkou šanci Vodného, který si najel až do prostoru mezi kruhy. Dvě minuty nato pálil v situaci dva na jednoho opět nepřesně Šimkovič. V posledních minutách se už utkání spíše dohrávalo, a to za mírného tlaku domácích. Ti mohli ještě přidat šestou branku, ale Finsterle nevyužil zcela odkryté porubské svatyně. V závěru se ještě děly věci. Půl minuty před koncem nedokázala Poruba využít velkého závaru před zlínskou brankou. Na druhé straně pak ujížděl jeden z domácích hráčů, což musel hasit obránce Tomis faulem, ale branka již přesto nepadla. RI Okna Zlín tak porazil VOKD Porubu 5:1, což se jeví pro hosty jako krutý výsledek.