Juniorka nezvládla utkání ve Vítkovicích, odjíždí s debaklem

05.01.2009, Adam Svěchovský, Adam Bagar

V závěru loňského roku nepředváděla juniorka Poruby příliš optimální výkony. V prvním utkání roku 2009 na ně navázala, když odjela z vítkovického ledu s devítigólovým debaklem. Přitom první třetina přinesla vyrovnanou partii, ve které se hosté dokonce dostali brankou Jelšíka do vedení. Domácí stačili ještě v první části vyrovnat, ale další branka již v prvních dvaceti minutách k vidění nebyla. Od druhé třetiny byl na ledě pouze jeden tým, který dominoval, skvěle kombinoval a hrál si se svým soupeřem jako kočka s myší. Skóre tak postupně narůstalo. Po osmé brance již odklusal na střídačku gólman Kubáň, kterého nahradil Hanuska. Ani ten neudržel čisté konto. Potupné desítky se nakonec diváci nedočkali, ale přesto odjíždí porubská juniorka z Vítkovic s velmi nepříznivým výsledkem 1:9. V dalším utkání zajíždí junioři na led Zlína.

- 38.kolo po 5.1.17:00
HC Vítkovice Ridera
HC RT TORAX Poruba 2011
9:1(1:1, 4:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 11. Včíslák (Vrána, Seidler), 27. Bursík (Prokop, Noga), 28. Slovák (Řehák, Hartmann), 32. Bursík (Palát), 38. Hartmann (Noga, Palát), 41. Bursík (Palát), 52. Seidler (Včíslák, Prokop), 53. Řehák (Kolouch, Rybnikár), 57. Seidler (Včíslák, Vrána) - 1. Jelšík (Kalina, Capcara). Rozhodčí: Klapetek - Pala, Jureček. Vyloučení: 4:9. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 92. Střely na branku: 53:29. Průběh utkání: 0:1, 9:1.
HC Vítkovice Ridera: Mrázek - Rybnikár, Kovář, Polášek, Hartmann, Prokop, Hruzík - Vrána, Řehák, Včíslák, Slovák, Noga, Palát, Kolouch, Seidler, Bursík.
HC RT TORAX Poruba 2011: Kubáň (od 53. Hanuska) - Mlynář, Špok, Hrubý, Tomis, Spusta, Pindur, Poláček, Skočovský - Chomič, Kalina, Šimkovič, Bartoš, Jelšík, Barčák, Voznica, Kopáč, Capcara, Vajda, Richter, Řezáč.

Utkání pro domácí nezačalo dvakrát dobře. Už ve 39. vteřině totiž dorazil Ivo Jelšík Kalinovu střelu za Mrázkovy záda a poslal hosty do vedení - 0:1. Poruba si náskok udržela téměř deset minut. V úvodu 11. minuty ovšem nedokázala hostující čtveřice ubránit vítkovickou přesilovku a Včíslák po závaru před Kubáněm zametl puk do porubské branky - 1:1. První třetina byla herně vyrovnaná a šance se střídaly před oběma gólmany. V 19. minutě to tvrdou ranou po Jelšíkově přihrávce zkoušel Kalina, Mrázek si poradil. Prakticky vzápětí ovšem uspěl i Kubáň proti Palátovi a do kabin se proto šlo za nerozhodného stavu.

Od počátku druhé třetiny však Vítkovice začaly získávat v zápase navrch. Ve 25. minutě orazítkoval Hartmann od modré čáry tyčku Kubáňovy klece a brankář VOKD si oddechl. Ne však na dlouho. O dvě minuty později totiž našel Prokop stříleným pasem Bursíkovu hůl a domácí šli do vedení - 2:1. Navíc si jej velmi rychle dokázali i pojistit. Za necelou minutu se do úniku vydal Slovák a přesnou ranou "na bandasku" vymetl Kubáňovi horní roh - 3:1. Další tvrdá rána přišla pro porubské mužstvo ve 32. minutě. V přesilové hře si vyjel z rohu Bursík a přesnou střelou nad rameno brankáře Kubáně zvýšil už na 4:1. Když pak navíc ve 38. minutě Hartmann nadvakrát propálil skrumáž před brankou hostů a využil tak dvojnásobnou početní výhodu, nebylo ve Vítkovicích dále co řešit - 5:1.

Jedinou nezodpovězenou otázkou zůstával konečný stav. Ve 41. minutě přidal šestou branku Vítkovic opět Bursík a dokonal svůj hattrick, když dorazil za dezorientovaného brankáře svou vlastní střelu - 6:1. Závěrečné tři údery si Vítkovice schovaly do poslední desetiminutovky. Předtím ještě Slovák bekhendem poslal puk na břevno, v 52. minutě už ale byla muška domácích přesnější. Seidler se protáhl mezi hostujícími beky a tvrdou ranou pod horní tyč zvýšil na 7:1. Chvíli nato vyhnal Kubáně z klece svou premiérovou brankou v juniorce Řehák, nicméně i pro náhradníka Hanusku si Vítkovice ještě jeden puk schovaly. V 57. minutě překonal porubskou dvojku Seidler a uzavřel skóre utkání na konečných 9:1.