Juniorka bojovala, ale na body nedosáhla

15.11.2008, Adam Bagar

Po páteční výhře 7:4 nad Karlovými Varami chtěli junioři bodovat také v utkání s Kladnem. Úvodní třetina přinesla rychlý, útočný hokej, nakonec diváci viděli pouhou jednu branku, a to do domácí klece, když Kladenští využili přesilovou hru. Poruba se snažila o srovnání, možná až příliš, čehož využívali hosté k rychlým protiútokům do otevřené obrany. Nakonec se to povedlo až ve 25. minutě, kdy se parádně trefil ve dvojnásobné přesilovce Řezáč. Tři minuty nato domácí dokonce vedli po brance Skočovského. V dalším průběhu druhé části byli aktivnější Středočeši, což dokázali využít k zaslouženému srovnání. Po čtyřiceti minutách se tak odcházelo do šaten za nerozhodného stavu 2:2. Hned v úvodu třetí dvacetiminutovky přidali třetí trefu hostující hráči. Poruba šla za vyrovnáním, což se ji také povedlo zásluhou Kaliny. V závěrečných minutách chtěly oba celky rozhodnout a hrál se útočný hokej. Šťastnějším týmem nakonec bylo Kladno, které se dvě minuty před koncem vypršení šedesáté minuty trefilo počtvrté. V závěru již domácí i přes velký tlak srovnat nedokázali. Dva kanadské body si v tomto utkání připsali obránce Petr Tomis a útočník Mario Kalina. VOKD tak podlehlo Kladnu těsně 3:4. Další utkání čeká porubské juniory již v pondělí 17. listopadu, kdy od 13:00 hod. přivítají Havířov.

- 20.kolo so 15.11.13:00
HC RT TORAX Poruba 2011
Rytíři Kladno
3:4(0:1, 2:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 25. Řezáč (Spusta, Tomis), 28. Skočovský (Kalina), 53. Kalina (Tomis) - 11. Pour (Melka, Bláha), 35. Pour (Bláha, Křepelka), 42. Stehlík (Melka, Bláha), 58. Hošek (Máša, Strnad). Rozhodčí: Kočí - Barteček, Koliba. Vyloučení: 8:10. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 33:38. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich - Plzák, Tomis, Spusta, Pindur, Mlynář, Skočovský - Bartošek, Kalina, Šimkovič, Bartoš, Jelšík, Voznica, Kopáč, Capcara, Vajda, Blažej, Richter, Řezáč.
Rytíři Kladno: Kůdela - Kužel, Stehlík, Vrba, Šmíd, Pulchart, Pour - Suk, Bečvář, Melka, Křepelka, Máša, Medřický, Čurda, Bláha, Kupec, Hrdlička, Strnad, Hošek.

Po vlažné úvodní tříminutovce se do první vážnější šance dostali hosté z Kladna. Bečvář vyslal na Gleicha nebezpečně zakrytý pokus přes těla hráčů, ale domácí gólmanská jednička si s tím skvěle poradila. V následné přesilové hře Poruby musel čelit Kůdela spršce střel. Jenže v těch největších příležitostech Skočovský trefil pouze gólmana, Richter netrefil poloprázdnou svatyni a Spusta mířil pouze mimo tyče. Při hře pět na pět se mohli naopak dostat do vedení Kladenští, když si Hrdlička položil Gleicha, udělal kličku, ale nepochopitelně minul poloprázdnou domácí klec. V sedmé minutě se vydal ve velké rychlosti na hostující branku Capcara, ale ve finální fázi svůj nájezd z levé strany neustál. Minutu nato se už ve velké šanci napřahoval ke střele Melka, ale Spusta předvedl skvělý obranný zákrok. V úvodu desáté minuty vyslal Bartošek přesnou milimetrovou nahrávkou Šimkoviče, ale ten tváří v tvář hostujícímu gólmanovi nedal. V čase 10:42 využili hosté svou první přesilovku, když se od modré napřáhl Josef Pour, jehož střela prošla přes hradbu těl až za záda bezmocného Gleicha. O chvíli později měli početní výhodu také domácí, ale nedokázali s ní naložit stejným způsobem jako soupeř, až na jejím konci vyslali své střelecké pokusy na Kůdelu Kopáč s Jelšíkem. V minutě patnácté byl k vidění další skvělý obranný zákrok, tentokrát ze strany Tomise, jenž rybičkou zabránil úniku dvou Kladenských na Gleicha. Domácí byli v dalších minutách aktivnější, což vyvrcholilo dalším faulem hostí. V přesilové hře se toho událo velmi mnoho. Nejprve Řezáč stál zcela sám před hostující brankou, následně ujeli dva Středočeši proti jedinému obránci, Máša však ideálně netrefil u levé tyče odkrytou část branky, nakonec v gól neproměnili své šance na druhé straně ani Kalina s Richterem. V závěru třetiny ještě předvedli hosté další z útočných výpadů, ale Bečvář branku netrefil. Po dvaceti minutách velmi útočně laděného hokeje Porubští prohrávali 0:1.

Hned po několika vteřinách druhé části zahrozili domácí, když nejprve pálil na Kůdelu Kopáč a následně v další šanci nebezpečně tečoval před hostujícím ochráncem svatyně Řezáč, ale gól domácím stále nebyl přán. Hosté nadále hrozili nebezpečnými protiútoky do otevřené porubské obrany, ale ve finální fázi jim nevycházely přihrávky. Ve 24. minutě měli domácí k dispozici přesilovku pět na tři trvající téměř sto vteřin. Tuto možnost dokázali v čase 24:24 využít, když Spusta našel ideálně postaveného Petra Řezáče, který nekompromisní, tvrdou a nechytatelnou střelou pod horní tyč překonal Kůdelu. V následující přesilovce Kladna si musel připadat Gleich jako na střelnici, ale sprška střel obránců od modré a následných dorážek i se štěstím v brance neskončily. V čase 27:34 tak měla další slovo Poruba – Kalina byl u levé tyče u touše rychleji než Kůdela, a tak stačilo jen nahrát zpoza branky přes brankoviště na zcela volného Davida Skočovského, který měl velmi snadnou práci s trefením se do zcela odkryté branky. V dalších minutách byli jasně lepší hosté z Kladna. Jen se štěstím domácí dokázali udržet jednobrankový náskok. Po střele Hrdličky předvedl své umění Gleich a při úniku dvou na jednoho trestuhodně netrefil poloprázdnou domácí klec Bláha. V čase 34:16 se už hosté dočkali zaslouženého vyrovnání, když využili další přesilovou hru. Bláha našel mezi kruhy ideálně postaveného Josefa Poura, který se ranou z první nemýlil, Gleich nestačil reagovat. V dalším průběhu zápasu měli navrch stále Kladenští, kteří drželi touš častěji na svých holích, ale stejně jako domácí, se do žádných šancí dostat nedokázali. Až v poslední minutě druhé dvacetiminutovky našel Šimkovič před brankou zcela osamoceného Bartoška, který svou velkou šanci neproměnil. Po druhé třetině tak hrálo porubské VOKD s Kladnem smírně 2:2.

Poruba hned v úvodu třetí části dostala výhodu přesilovky, ve které mohl poslat Porubu zpět do vedení Kalina, na druhé straně měl až příliš prostoru před Gleichem jeden z hostujících hráčů, a tak Richter musel faulovat. Ve hře 4 na 4 se dostalo v čase 41:02 do vedení Kladno. Od modré se napřáhl Dominik Stehlík, jehož šikovná střela zapadla až za Gleicha. Ve 43. minutě mohlo být s Porubou ještě hůře, Křepelka však trefil pouze tyč domácí branky. Dvě minuty nato měli Středočeši další velkou příležitost poté, co našel Hošek ideálně u druhé tyče Strnada, ten díky včasnému zaklapnutí Gleichových betonů nedal. V dalších minutách šlo na obou týmech vidět, že chtějí zvítězit, a tak se bojovalo o každý kousek ledu. Šancí tak výrazně oproti prvním dvěma částem ubylo. V úvodu padesáté minuty zahrávalo VOKD přesilovou hru. V té se hned v úvodu dokázal dostat do šance Jelšík, ale ve zbývajícím čase domácí vůbec nic nepředvedli, když se nedokázali usadit v obranném pásmu Kladenských. V třiapadesáté minutě byl zasažen holí do obličeje Skočovský, který s pomocí doktora odjel z ledu s krvavým zraněním, ale ani jeden z rozhodčích si toho nevšiml. I přesto ale hrála Poruba v početní výhodě, protože hlavní sudí měl již předtím incidentem signalizovanou výhodu. V čase 52:43 vypálil od modré Tomis, jehož střelecký pokus mu příliš nevyšel, hůl dokonce vyletěla do vzduchu, ale nakonec se pomalu letící touš dostal k Mariu Kalinovi, který se pod ležícím Kůdelou nemýlil a srovnal stav na 3:3. V 55. minutě mohl dokonce poslat domácí do vedení Jelšík, ale nadvakrát před gólmanem Kladna neuspěl. Tři minuty nato předváděli své útočné manévry i hosté, ale Melka s Kupcem skórovat nedokázali. Na druhé straně nevyužili své další šance Jelšík s Kalinou. Na obou týmech šlo vidět, že chtějí rozhodnout. V čase 57:49 se to nakonec povedlo Kladnu, když Vojtěch Hošek našel skulinku pod horní tyčí Gleichovy branky. V závěru si domácí vzali oddechový čas, vyzkoušeli hru bez gólmana, ale i přes velký tlak vyrovnat nedokázali. VOKD Poruba tak podlehla v útočně laděném střetnutí Kladnu 3:4.