Juniorka stačila vzdorovat Chomutovu jen polovinu zápasu, nakonec díky skvělé domácí produktivitě celkem osmkrát inkasovala

17.10.2008, Adam Bagar

Juniory nečeká v posledních dnech nic jednoduchého. Minulý víkend to byla venkovní utkání v Pardubicích a Mladé Boleslavi a tentokrát v Litvínově a Chomutově, který byl právě dnešním soupeřem Poruby. Do vedení se dostali domácí, ovšem Michal Bartošek dokázal v závěru první třetiny využít přesilovku a do kabin se odcházelo za nerozhodného stavu 1:1. Tento stav trval ještě i v úvodu devětadvacáté minuty. Pak se však Porubští opět nepochopitelně v obranné činnosti sesypali a rozjel se brankostroj domácích. Rázem to bylo 5:1 pro Chomutov. Hosté vsítili opět v závěru druhé části alespoň kontaktní gól, když se v oslabení trefil Ivo Jelšík. Poslední část patřila gólově opět jednoznačně domácím. Hosté z Poruby se již na žádný gól i přes střeleckou převahu nezmohli a po poslední prohře v Mladé Boleslavi 2:9 si připisují vysokou porážku i z ledu Chomutova, kde podlehli 2:8. Problémem porubských juniorů jsou očividně druhé třetiny, ve kterých ztrácejí zápasy. Bilance v této části je doslova alarmující. V posledních šesti utkáních porubští mladíci inkasovali ve druhé dvacetiminutovce celkem dvaadvacetkrát! Statistickou zajímavostí je poměr střel na branku v jednotlivých třetinách (17:8, 11:12, 8:13), které zdaleka neodpovídají s výsledky jednotlivých třetin (1:1, 4:1, 3:0). Další utkání čeká svěřence trenéra Rambouska již v sobotu 18. října, kdy se představí od 16:00 hod. v Litvínově.

- 13.kolo pá 17.10.18:00
Piráti Chomutov
HC RT TORAX Poruba 2011
8:2(1:1, 4:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 9. Nguyen (Miklovič, Szakal), 29. Semrád (Indra, Kůs), 31. Kroupa (Nguyen), 32. Hauer (Jáchym), 38. Hauer (Mazanec), 42. Bečvář (Kalinovič, Semrád), 48. Indra (Hauer, Kůs), 53. Kalinovič (Bečvář) - 20. Bartošek (Kalina), 40. Jelšík (Vajda). Rozhodčí: Smitka - Hynčica, Daněk. Vyloučení: 7:8, navíc Capcara (POR) 5 + OK. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 110. Střely na branku: 36:33 Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2, 8:2.
Piráti Chomutov: Kaššák - Jaško, Dostál, Mazanec, Kovácsik, Semrád, Krupka, Rutta - Nguyen, Kalinovič, Indra, Chlouba, Hofmeister, Heindl, Hauer, Kroupa, Bečvář, Kůs, Miklovič, Jáchym, Szakal.
HC RT TORAX Poruba 2011: Kubáň - Rusek, Špok, Tomis, Spusta, Pindur, Mlynář, Skočovský - Galajda, Vidlák, Bartošek, Kalina, Šimkovič, Bartoš, Jelšík, Kopáč, Capcara, Vajda, Blažej, Richter, Řezáč.

Začátek utkání byl ve znamení mnoha vyloučených na obou stranách, výhodu přesilové hry 4 na 3 a posléze i 5 na 3 měli domácí hokejisté. Hosté se však výborně bránili a podržel je i jejich gólman Kubáň. V 9. minutě se přeci jenom radovali z prvního gólu domácí, když se prosadil LADISLAV NGUYEN. Minutu a půl před koncem první třetiny byl vyloučen zbytečně domácí Chlouba a hosté toho dokázali dokonale využít k vyrovnání zásluhou MICHALA BARTOŠKA.

Ve druhé třetině domácí během čtyř minut dokázali vstřelit tři branky a dokonale tak obrátili vývoj zápasu, který se od 32. minuty, když zvyšovali již na 4:1 jednoznačně vyvíjel v jejich prospěch. Postupně se prosadili MARTIN SEMRÁD, PATRIK KROUPA a DAVID HAUER. Když navíc ve 38. minutě vstřelil pátou branku opět DAVID HAUER, bylo na střídačce domácích hodně veselo. To ale asi nebylo moc dobře, neboť hosté dokázali v poslední minutě druhé třetiny ve vlastním oslabení snížit IVO JELŠÍKEM na 2:5.

I ve třetí třetině pokračoval brankostroj domácích. Ve 42. minutě se prosadil PATRIK BEČVÁŘ a v minutě 48. MAREK INDRA zvýšil již na 7:2. Hosté se k žádné kloudné akci nedostávali, i když se jim snaha nedala upřít. Účet dnešního utkání pak uzavřel osmým gólem MARTIN KALINOVIČ a domácí tak po předchozích dvou neúspěších zcela zaslouženě v dnešním utkání vysoko zvítězili.