Na sedmý pokus se to podařilo! Juniorka přiváží z Karlových Varů tři body za výhru 4:2

26.09.2008, Jan Čech, Adam Bagar

V sedmém kole nejvyšší juniorské soutěže zajížděl juniorský tým VOKD Poruba na led Karlových Varů, a to s jednoznačným cílem – konečně vyhrát! Úvod utkání asi Ostravanům nevyšel dle představ, když Gleich hned po jednašedesáti vteřinách hry lovil touš zpoza svých zad. Pět minut nato Porubští srovnali po přesilovkové trefě nováčka v porubském dresu - Roberta Capcary. Domácí však reagovali o chvíli později rovněž brankou z přesilové hry. První část tak skončila vítězstvím domácích v poměru 2:1. Druhá dvacetiminutovka byla pro hosty rozhodně příjemnější. Nejprve srovnal ve vlastním oslabení Radovan Vajda a následně přidal vedoucí branku VOKD po krásné spolupráci s Blažejem Štefan Šimkovič. Po čtyřiceti minutách hry tak energetici prohrávali 2:3. Když v úvodu třetí třetiny vsítil už čtvrtou branku Poruby Radim Blažej, začalo to vypadat se ziskem tří bodů velmi nadějně. Domácí se sice snažili s výsledkem ještě něco udělat, měli navíc k dispozici několik přesilovek, ale výsledek již zůstal nezměněn. VOKD Poruba si tak zaslouženě připisuje svou první výhru v letošní sezóně, když zvítězila na ledě Západočechů 4:2. Další utkání sehrají junioři v sobotu 27. září na Kladně.

- 7.kolo pá 26.9.13:00
HC Energie Karlovy Vary
HC RT TORAX Poruba 2011
2:4(2:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Chaljavin (Mareček), 11. Topinka (Majer) – 7. Capcara (Bartošek, Pindur), 26. Vajda, 30. Šimkovič (Blažej), 43. Blažej (Skočovský, Vidlák). Rozhodčí: Turčan - Rozlílek, Sichrovský. Vyloučení: 5:11, navíc Rohan (KVA) 10 OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 44:44. Diváci: 79. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.
HC Energie Karlovy Vary: Hruška - Schusser, Dlapa, Ryžuk, Tomeček, Tollinger, Rohan M. - Fliewger, Jakubal, Chaljavin - Vaněk, Mistoler, Hampl - Topinka, Hudák, Rohan T. - Mareček, Majer.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich - Rusek, Plzák, Tomis, Pindur, Skočovský, Spusta, Špok - Řezáč, Vidlák, Kalina - Šimkovič, Galajda, Kopáč - Bartošek, Capcara, Bartoš - Jelšík, Blažej, Vajda - Richter.

První dějství sice vyhráli domácí energetici, ale poměr střel 10:17 hovořil o tom, že Ostrava přijela bojovat a to se ve druhé a následně i ve třetí třetině potvrdilo. Ale popořadě..

V první části viděli diváci vyrovnaný boj. Šancí bylo na obou stranách více něž dost. Hráči ostravské Poruby několikrát zle dotírali na Hrušku, ale karlovarský brankář kromě jedné střely v přesilové hře držel domácí akcie nad vodou. Na druhé straně zase vyzrál Michal Gleich nad Jakubem Marečkem. Karlovarský útočník se dostal do samostatného úniku, ale jeden z obránců mu padl pod nohy a následně výborný zákrok Gleicha zachránil hosty od další brankové pohromy.

Už na začátku první minuty rozvlnil síť za Gleichem Valerij Chaljavin. Jenomže hosté vyrovnali v čase 6:29 zásluhou Roberta Capcary. Podruhé a zároveň naposledy se dostali domácí do vedení v 11. minutě. Majer našel Jana Topinku a ten zavěsil.

Druhé dějství patřilo hostům. Nejprve ve vlastním oslabení ujel Radovan Vajda a nadvakrát překonal brankáře Hrušku. O několik minut později vstřelil vítěznou branku Poruby po parádní přihrávce od Blažeje Štefan Šimkovič.

Ve třetí třetině se začala hnát Energie za vyrovnáním, ale poslední hřebíček do karlovarské rakve zatloukl v čase 42:59 Radim Blažej.

Ohlasy k utkání

Trenér hostí Petr Rambousek byl velice spokojený. „Doma jsme podlehli Plzni a Budějovicím. Proto jsme si dali za úkol v následujících dvou zápasech venku vyhrát. V Karlových Varech se nám to povedlo a uvidíme, jaké to bude zítra na Kladně. Musím pochválit našeho brankáře, který v přesilovkách domácích podal výborný výkon,“ zhodnotil utkání kouč Rambousek.

Karlovarskému lodivodovi se do hodnocení utkání moc nechtělo. „My jsme si tento zápas prohráli sami. Když hráči nedokážou vstřelit branku ve třech přesilovkách za sebou a nedají ani dvakrát pět na tři, tak je to potom velice těžké,“ kroutil nevěřícně hlavou Jiří Neubauer.