Další těsná porážka juniorů, kteří se tak z Prahy vrací s jedním bodem

13.09.2008, Adam Bagar

Juniorka VOKD Poruby nastoupila ke čtvrtému kolu juniorské nejvyšší soutěže na ledě Sparty Praha. Na svém kontě měla před tímto utkáním zisk pouhých dvou bodů, a to za dvě porážky v prodloužení. Jedna z nich se zrodila na ledě největšího sparťanského rivala, kde Ostravané prohráli 3:4 po prodloužení. V první třetině sice hosté hráli téměř permanentně v početní výhodě, ale branku se jim nepodařilo vsítit, a tak domácí v sedmnácté minutě trestali. Druhá část přinesla sice mnoho šancí na obou stranách, ale ani jeden z celků skórovat nedokázal. Na další gól se tak čekalo až do 43. minuty, kdy srovnal Radim Blažej. Hosté vyrovnaný stav neudrželi a jedenáct minut před koncem inkasovali podruhé. V úplném závěru ještě Sparta pečetila své vítězství gólem do prázdné klece. Junioři VOKD Poruby tak podlehli Spartě Praha 1:3. Na kontě juniorů jsou tak stále jen dva body, nutno však říci, že všechny porážky byly velmi těsné a svěřencům trenéra Rambouska tak chybí i troška pověstného štěstíčka. Další utkání sehrají junioři v pátek 19. září, kdy se od 17:00 hod. představí na domácím ledě proti Českým Budějovicím.

- 4.kolo so 13.9.12:30
HC Sparta Praha
HC RT TORAX Poruba 2011
3:1(1:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 17. Slaba, 49. Mokres, 60. Kafka - 43. Blažej. Rozhodčí: Horák - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. Diváci: 80. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
HC Sparta Praha: Novotný - Vošmik, Veselý, Grin, Hanzl, Drvota, Čížek, Husák - Žák, Tůma, Antončík - Kafka, Slaba, Plichta - Morkes, Chára, Sladký - Forman, Kutlák, Houdek.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich - Večeřa, Rusek, Plzák, Pindur, Spusta, Špok, Poláček - Řezáč, Vidlák, Kalina - Šimkovič, Galajda, Voznica - Kopáč, Bartošek, Bartoš - Jelšík, Blažej, Vajda - Richter.

Komentář k utkání, bohužel, není k dispozici.

Ohlasy k utkání

David Volek (HC Sparta Praha): ,,Bylo to těžké vítězství, protože my jsme sami pro sebe soupeři.´´

Petr Rambousek (HC VOKD Poruba): ,,Pro nás bylo obtížné si zvyknout na hřiště. Na Slavii bylo menší, tady větší a měli jsme strach, jestli to ulítáme. Ulítali jsme to, byli jsme i lepší mužstvo. Zatím nás trápí koncovka a obranná fáze. Je to tím, že se nám nevracejí útočníci a také nám chybí tři zranění zkušení obránci.´´