Junioři podlehli Vítkovicím

22.02.2008, Vladimír Vronka

Junioři Sarezy Ostrava absolvovali nejkratší možný přesun k venkovnímu zápasu. 45. kolo juniorské extraligy je nasměrovalo do vítkovické ČEZ ARÉNY. Hosté byli v úvodu utkání aktivnějším týmem, což dokládá branka Ivo Mocka ze druhé minuty. Domácí poté dokázali vývoj utkání velmi rychle otočit, po první třetině byl stav 3:1 pro domácí, ve druhé třetině měli více šancí Vítkovice, ale další branku nepřidaly. Poslední část sehráli lépe hokejisté Sarezy, ale byli to oni, kdo dvakrát inkasoval. Junioři Sarezy podlehli Vítkovicím 5:1.

- 45.kolo pá 22.2.
HC Vítkovice Ridera
HC Sareza Ostrava
5:1(3:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Szturc (Šedivý, Kolařík), 12. Šedivý (Kolařík, Palát), 15. Šedivý (Szturc, Kolařík), 43. Kolařík (Bursík), 58. Palát (Vrána, Seidler) - 2. Mocek (Jelšík). Rozhodčí: Škrobák - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 7:12, navíc Mocek (SAR) 10 OT. Využití: 2:0. Diváci: 60. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 5:1.
HC Vítkovice Ridera: Michalec - Hartmann, Slavík, Mlynář, Sedlák, Hrubý, Polášek, Krause - Kolařík, Szturc, Šedivý - Noga, Strapáč, Bursík - Seidler, Vrána, Palát - Galajda, Chaloupka.
HC Sareza Ostrava: Gleich - Vajda D., Poláček, Tomis, Měkýš, Pindur, Falter, Černák, Parma - Bartošek, Mikula, Bartoš M. - Kopáč, Ciupa, Bartoš V. - Mocek, Jelšík, Vajda - Řezáč, Hanke, Široký.

Sareza zajížděla v předposledním kole juniorské extraligy na led městského rivala z Vítkovic. Lepší start si hosté přát nemohli. V první minutě minul ve velké šanci Po přihrávce Vojtěcha Bartoše Ciupa. V čase 1:36 se radovala Sareza poprvé. Za brankou vybojoval Jelšík, předložil puk na hůl Ivo Mocka, který propálil hostujícího gólmana. Domácí se osmělili ve 3. minutě, ale Kolaříkova teč končí nad. Šedivý vypálil o minutu později, ale jeho pokus zastavuje Gleichova lapačka. V čase 4:00 bylo vyrovnáno. Roman Sztruc vypálil z mezikruží přesně nad lapačku hostujícího gólmana. Šancí na ledě mnoho nebylo, výjimku tvořila akce Nogy, který v nájezdu dvou domácích na jediného hosta pálil do připraveného Gleicha. Na druhé straně se prodral Hanke přes tři hráče Vítkovic, ale puk mu v poslední chvíli odskočil z hole. Běžela 12. minuta, když v obranném pásmu zbytečně fauloval ostravský Pindur, domácí dostali možnost sehrát dvojnásobnou přesilovku a dokázali ji využít. Kolařík vypálil Gleich, ale dokázal střelu zneškodnit, k puku se jako první dostal Ondrej Šedivý a uklidil puk do prázdné brány. O tři minuty později dokázal využít jednoho ze zmatků v ostravské obraně Ondrej Šedivý, který překonává Gleicha potřetí. V poslední šanci za Vítkovice měl Mlynář, jeho ránu od modré uklidil Gleich do lapačky. Na druhé straně Martin Bartoš přihrál před bránu osamocenému Bartoškovi, který minul bránu. Po první třetině byl stav 3:1.

Sareza zahájila druhou třetinu ve dvojnásobné přesilovce, ale kromě střely Davida Vajdy, která po teči před bránou těsně minula levou tyč domácí brány. Pak se do šancí dostávali pouze domácí. Šedivý střílel pouze do Gleicha. Podobně dopadl Noga, který z mezikruží nechal vyniknout ostravského gólmana. Běžela 27. minuta, když se puk dostal k Šedivému, který jel sám na Gleicha, ale ani tentokrát branka nepadla. Sareza se dostala do šance ve 28. minutě, ale Ciupa zvolil v nájezdu dvou na jednoho střelu, kterou obrana zablokovala. Ve 31. minutě se k puku dostal domácí Palát, ale hostující gólman skvěle lapačkou zachránil. Domácí stále tlačili i díky hře v přesilovkách, ale překonat Gleicha se jim stále nedařilo. Sareza mohla snížit při přesilové hře, ale ránu Mikuly dokázal Michalec lapit betonem. O chvíli později vybídl Jelšík Ciupu, ale puk mu v poslední chvíli uskočil z čepele. Po dvou třetinách byl stav 3:1 pro Vítkovice.

Vítkovice dostaly ze začátku poslední třetiny další výhodu přesilovky 5 na 3 a opět ji dokázaly využít. Do střely Jana Kolaříka si lehl David Vajda a puk po jeho teči končí v Gleichově bráně. Ihned po vhazování jel sám na Michalce Martin Bartoš, ale zakončoval doprostřed brány. V další přesilové hře najel před Gleicha Kolařík, ale ostravský gólman opět dokázal zachytit puk před brankovou čárou. Další branku domácích mohl přidat Vrána, ale jeho výstavná rána končí na břevně. Na druhé straně pálil od modré Falter, ale domácího gólmana nepřekonal. Sareza se snažila o snížení nepříznivého výsledku, ale ránu Davida Vajdy z kruhu pro vhazování, Michalec kryje. Domácí gólman dokázal zakročit i proti Tomisově ráně od modré, i když ji vůbec neviděl. Vítkovice hlídaly náskok. Martin Bartoš po Jelšíkově vybídnutí nadvakrát nepřekonal domácího gólmana. V 57. minutě přihrál Tomis Kopáčovi, který vypálil z úhlu na Michalce, ten si nebyl zákrokem příliš jistý, puk poskakoval po brankové čáře, ale za ni se nedostal. Na opačné straně udeřilo. Vrána přihrál Ondřeji Palátovi, který své sólo s přehledem proměnil a zvýšil vedení Vítkovic na 5:1. V poslední minutě se blýskl Gleich, když dokázal vyrazit Bursíkovu střelu směřující do brány lapačkou. Sareza Ostrava podlehla Vítkovicím zaslouženě 5:1.