Také junioři získali v Opavě bod

14.12.2007, Adam Bagar, Filip Lefenda

Junioři Sarezy Ostrava zavítali na led Opavy, která okupuje v tabulce jen o jednu pozici výše než Sareza. Dal se tak předpokládat velmi vyrovnaný duel, což se také potvrdilo. Oba týmy drželi skvělí gólmani, kteří téměř celý zápas stále nepropustili kotouč za svá záda. A tak první branky se v Opavě dočkali až v 55. minutě, když domácí využili přesilovou hru. Sareza ovšem minutu před koncem srovnala zásluhou Martina Bartoše. Po šedesáti minutách byl stav nerozhodný 1:1 a muselo rozhodnout prodloužení, které domácí začali v početní výhodě, kterou získali ještě v závěru třetí třetiny. Přesilovou hru Opavané dokázali využít a tak si připisují do tabulky dva body narodzíl od Ostravy, která si připisuje bod. Velkou zásluhu na tomto nízkém skóre mají oba gólmani, jak Michal Gleich, tak i domácí gólman Trenčan dnes podrželi své celky.

- 29.kolo pá 14.12.
Hokejový klub Opava
HC Sareza Ostrava
2:1p(0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 55. Herman (Chalupa), 62. Grofek (Wolf) - 59. Bartoš (Ciupa, Bartošek). Rozhodčí: Minář - Langr, Šedina. Vyloučení: 7:10. Využití: 2:0. Diváci: 90. Střely na branku: 37:38. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Hokejový klub Opava: Trenčan - Vitásek, Plachký, Gulda T., Plánovský, Tichý, Koryčanský - Tošenovjan, Herman, Gulda P., Šafář, Musial, Čermák, Macíček, Grofek, Wolf, Chalupa, Blaga, Mlýnek
HC Sareza Ostrava: Gleich - Falter, Měkýš, Vrána, Tomis, Parma, Vajda D., Lyčka, Černák - Ciupa, Bartoš, Řezáč, Bartošek, Adámek, Kotala, Kopáč, Jelšík, Vajda R., Široký

Do prestižního zápasu se slezským rivalem z Ostravy nastoupili domácí hokejisté v bílých dresech, hosté pak v červených. V 1. třetině to na ledě byla jedna velká bitva. Hra byla rozkouskovaná díky častým prohřeškům hráčů na obou stranách. Týmy ale se svými početními výhodami nakládaly mizerně. V přesilovkách si ani jedna strana nedokázala vytvořit vážnější šance. Za zmínku stojí snad jen střela Parmy z 20. minuty, kterou Trenčan bez nejmenších problému vykryl. První třetina tedy skončila bez branek.

Druhé dějství již nabídlo pár zajímavých momentů. Kromě další série vyloučení to byly především tlaky obou mužstev, které si v druhé polovině dvacetiminutovky střídavě tvořily. Ve 34. minutě bylo před brankou Ostravy hodně rušno. Stejně jako několikrát předtím byl ale ústřední postavou golman Sarezy Gleich, který podobné situace zvládal po celý večer velmi dobře. V závěru třetiny si naopak vytvořili tlak Ostravané, ale také oni z něho nedokázali vytěžit branku.

Rozuzlení tak měla přinést 3. třetina. Nepřinesla. Oproti dvěma předchozím třetinám se hrál velmi pohledný hokej. Ve 42. minutě Gleich kraloval v dalším závaru před jeho svatyní. Ve 45. minutě mohla jít Sareza do vedení, jenže Ciupa tutovku zahodil, když se jeho střela z mírného úhlu nevešla do plně odkryté brány Trenčana. Ve 49. minutě pálil opět z úhlu nebezpečně Mocek, ale na Trenčana touto střelou nevyzrál. Gól byl k vidění až v 55. minutě a radovali se domácí. Ve vhazování vybojoval puk Chalupa, který nahrál Hermanovi a ten krásným taháčkem rozjásal hrstku přihlížejících fanoušků. Radost z vítězství však Slezanu zkazil 74 sekund před koncem ostravský Bartoš, který srovnal stav na 1:1. I poslední část základní hrací doby skončila nerozhodně a tak se rozhodlo v prodloužení.

V něm byl důslednějším týmem domácí Slezan a svou převahu korunoval povedeným gólem, když Wolf nahrál zpoza brány Grofkovi a ten tak zajistil Opavě pro záchranářské práce velmi důležité dva body.