Junioři nestačili na domácí České Budějovice

22.10.2007, Lukáš Bajgar, Radek Papáček

Junioři Sarezy Ostrava nezačali utkání špatně, sice v první minutě inkasovali a ve 12. po brance Jiřího Ferebauera prohrávali již rozdílem dvou branek, ale Petrem Řezačem dokázali ještě v první dvacetiminutovce korigovat skóre. Definitivní rozhodnutí přišlo ve 47., respektive 48. minutě, kdy Michala Gleicha v ostravské bráně překonali hned dva Jihočeši, čímž stanovili konečný výsledek na 4:1.

- 15.kolo pá 19.10.
ČEZ Motor České Budějovice
HC Sareza Ostrava
4:1(2:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. Horák (Ferebauer), 12. Ferebauer (Soudek), 47. Feferle (Formánek), 48. Horák (Soudek) - 18. Řezáč (Vajda). Rozhodčí: Dvořák - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 8:8, navíc Lyčka (OVA) na 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 300. Střely na branku: 39:36. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.
ČEZ Motor České Budějovice: Klestil - Vráblík, Klemenet, Předota, Dietz, Zourek, Havran, Zíb - Ježek, Uhlíř, Feferle, Zich, Sekera, Hudler, Stejskal, Ferebauer, Horák, Ťoupal, Formánek, Soudek
HC Sareza Ostrava: Gleich - Měkýš, Pindur, Parma, Vajda David, Poláček, Mikulík, Lyčka - Suchý, Řezáč, Mocek, Kasalík, Belanec, Barčák, Adámek, Kotala, Hanke, Kopáč, Jelšík, Vajda Radovan, Široký

Počáteční oťukávání šlo v souboji Jihočechů se Slezany stranou. Šňůru vedoucí k rozbušce zapálil Roman Horák. Talentovaný forvard domácího celku, jenž je ještě stále i v dorosteneckém věku, se trefil hned v 1. minutě utkání. A šance pak byly k vidění i nadále. Ostravský brankář Gleich jich sice řadu pochytal, ale na pokus Jiřího Ferebauera, kterému puk předložil Soudek, už nestačil. Ve 12. minutě tak Jihočeši vedli o dvě branky. Před odchodem do kabin jim však optimismu ještě ubral hostující Petr Řezáč, jehož spolupráce s Radovanem Vajdou upravila skóre na 1:2 z pohledu Ostravských.

Do druhé třetiny tak oba týmy vstupovaly za zcela otevřeného stavu, což se ale projevilo i na dění na ledě. Oba týmy hlavně nechtěly vyrobit žádnou hrubku, kterou by soupeř mohl potrestat. Soustředily se na pozorné defenzivy a co prošlo, tak pochytali gólmani. Ve třetí třetině už ale zámek hostů povolil, což bylo i vyústěním mírné převahy Českobudějovických. Sareze se stal osudným moment trvající okolo 47. a 48. minuty. Nejdříve se totiž trefil David Feferle a když se k němu zakrátko přidal Roman Horák, veškeré naděje Ostravy na bodový zisk byly odstřihnuty.