Dorostenci si odvezli důležité tři body z Opavy

19.01.2008, Adam Bagar

Dorostenci Sarezy Ostrava zavítali na led desáté Opavy, kde byli domácí jasným favoritem. Diváci v Opavě dlouho branku neviděli, až pět vteřin před první sirénou získala jednobrankový náskok Opava. Když hned v úvodu druhé části skórovali domácí podruhé, tak asi jen málo kdo počítal s tím, že by mohlo dojít k obratu. Sareza však svou hru zlepšila a z toho taky plynuly branky. Postupně se trefili do domácí branky Blažej, Richter, Voznica a opět Richter a tím také vyhnali domácího gólmana na střídačku. V úvodu třetí třetiny domácí snížili stav, ale v 54. minutě utkání se trefil opět Karel Richter, čímž završil svůj hattrick v tomto zápase. Závěr utkání byl již velmi nervózní, a tak trestné lavice nezůstávaly zdaleka prázdné. V úplném závěru ještě vyzkoušeli domácí hru bez gólmana, ale na vítězství Sarezy na opavském ledě v poměru 3:5 to již nic nezměnilo.

- 38.kolo so 19.1.
Hokejový klub Opava
HC Sareza Ostrava
3:5(1:0, 1:4, 1:1)
Branky a nahrávky: 20. Novák (Žídek), 23. Baďura (Piskoř), 44. Džemla (Kysela, Rýpar) – 29. Blažej (Vidlák), 35. Richter (Voznica), 36. Voznica (Richter), 40. Richter (Včislák), 54. Richter (Včíslák). Rozhodčí: Alka - Eremka, Langr. Vyloučení: 7:10. Využití: 2:1. Diváci: 50. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:4, 3:4, 3:5.
Hokejový klub Opava: Novák (od 40. Chvostek) - Lebeda, Roupec, Kysela, Rýpar, Chvostek F., Matušinský, Žídek - Vaněk, Piskoř, Wittek, Novák, Vítek, Zona, Džemla, Koschatzký, Kinkor, Baďura, Chvostek M.
HC Sareza Ostrava: Kubáň - Večeřa, Gančarčík, Lužný, Vojtek, Parma, Klimíček - Šimkovič, Řehulka, Voznica, Kofroň, Miczek, Blažej, Šaitar, Vidlák, Bystroň, Včislák, Richter, Vicherek.