Zatímco junioři 4:2 vyhráli, dorostenci stejným skóre Mladé Boleslavi podlehli

05.10.2007, Jitka Čechová, Lukáš Bajgar

Srdíčko a pevnou vůli ukázali dorostenci Sarezy Ostrava na ledě Bruslařského klubu Mladé Boleslavi. Přestože v polovině utkání prohrávali již o tři branky, korigoval nejdříve Štefan Šimkovič a posléze Karel Richter skóre na průběžných 3:2. Hosté z Ostravy vycítili šanci na zisk bodu vrhli všechny své síly do útoku, jenže druhá trefa v utkání Martina Belaye (a celkově čtvrtý kanadský bod) znamenala definitivu - Mladá Boleslav zvítězila 4:2.

- 11.kolo pá 5.10.
BK Mladá Boleslav
HC Sareza Ostrava
4:2(2:0, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Hájek (Belay), 16. Sochor (Belay), 29. Belay (Arazim), 49. Belay - 36. Šimkovic, 40. Richter. Rozhodčí: Pešina - Blúmel, Barníř. Vyloučení: 10:11, Škorík - 5 + trest do konce utkání za úder do oblasti hlavy a krku, Kadaně - 5 + trest do konce utkání za sekání. Využití: 2:2. Diváci: 70.
BK Mladá Boleslav: Klimíček – Mozík, Švaříček, Brabenec, Warneke, Krňanský, Anděl, Moucha, Arazim – Rys, Protivný, Lenc – Bednář, Jiránek, Škorík – Belay, Protivný, Sochor – Musil, Hyka, Kadaně
HC Sareza Ostrava: Kubáň – Večeřa, Paleček, Vojtek, Keberle, Parma, Spusta – Blažej, Richter, Voznica – Miczek, Řehulka, Kameníček – Šimkovič, Vidlák, Bystroň

Domácí si sice udržovali větší tlak než soupeř, přesto to ale byli právě Ostravané, kdo jako první vykouzlil pořádné krůpěje potu na čele nepřítele. Voznica se ocitl zcela opomenut před Klimíčkovým teritoriem, jeho střela šla mimo jen o centimetry. V přesilové hře se pak předvedl také boleslavský Bednář, neodhadl ale ani pozici brány, ani svou rychlost. Krátce na to si už tak rozpačitý rozjezd domácí zkomplikovali, když na trestnou lavici odešli nedobrovolně odpočívat hned dva z nich. Ostravské tak čekala více než minuta hry pěti proti třem, až na několik nahození ji ale moc nezužitkovali. Bylo tak snad i spravedlivé, že první branku dali domácí. Ve 13. minutě, pro Mladoboleslavské nikoli nešťastné, se prosadil Hájek, když hostující brankář nedostatečně srostl se svou pravou brankovou tyčí . Od té chvíle až do konec první třetiny měli navrch jednoznačně Středočeši.Tím spíš, když si hru pěti proti třem zahráli tentokrát oni a na rozdíl od svého soupeře ji také zužitkovali. Jen několik minut před koncem úvodní části zvýšil na 2:0 Sochor.

Druhou třetiny začali Boleslavští v oslabení, na projevu hry to ale příliš vidět nebylo. I tak byli Ostravští najednou o dost těžším a dotěrnějším soupeřem. Skvělou příležitost ke snížení měl Miczek, rána mu ale nesedla a puk sklouzl po čepeli hokejky. Narůstající nápor domácí zastavili v 17. minutě zápasu. Belay totiž předvedl pěkný blafák, který sice Kubáň vychytal, setinu vteřiny na to, ale kotouč zase nešťastně upustil – rovnou za brankovou čáru. Krátce na to měli Slezané další obrovskou šanci k vyrovnání, když hráli znovu dvojnásobnou přesilovku, ani tu ale nezužitkovali. Už to pomalu začínalo vypadat na vcelku snadné vítězství domácích, když přišel zlom. Pět minut plus trest do konce utkání vyfasoval mladoboleslavský Škorík a právě ona následující pětiminutovka bylo to nejlepší, co hosté předvedli. Na pohled zatím nejlépe vypadající branku zápasu vstřelil Šimkovič, když dvěma kličkami objel domácí obranu a zavěsil. O snížení na 2:3 se v poslední minutě druhé třetiny postaral Richter.

Do závěru zápasu naskočila Ostrava, jako kdyby šlo o život. Cítila šanci na vyrovnání a té se také zuby nehty držela. Pozadu ale nezůstávali ani domácí, za každou cenu chtěli udržet vítězství a tři body na své straně. A to se jim také nakonec podařilo, když se nešťastně nechal vyloučit hostující Parma. Přesilovka nalezla u Boleslavských odezvu, další branku si připsal opět Belay. Poslední rána byla zasazena, rivalita Slezanů začala opět pomalu ochabovat. I když fanoušci tajili dech, když další pětiminutový trest vyfasoval Kadaně. Nechybělo skutečně mnoho a mohlo se opakovat dějství druhé třetiny, domácí si tentokrát ale dali bedlivý pozor a žádný další zvrat už nedopustili.