Junioři v laufu - další tři body!

23.09.2006, Roman Zajíček

Ze zápasu, ve kterém se hrálo převážně v neúplném složení hráčů na hřišti, si odváží Ostrava všechny body z brněnského Ronda, hlavně díky využitým nikoliv přesilovkám, ale oslabením, ve kterém hosté skórovali hned třikrát. Domácí se snažili, dokonce stav obrátili, ale nebylo jim to nic platné. Kometa Brno - Sareza Ostrava 3:4.

- 7.kolo so 23.9.11:30
HC Kometa Brno
HC Sareza Ostrava
3:4(1:2, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 13.Zábranský (Kočan, Vincour), 31. Němec (Cik), 32. Štěpánek (Dej, Grmela) - 11. Kasalík (Smeták), 14. Sluštík, 34. Kasalík (Smeták), 40. Sluštík (Tejkl, Šiška) Rozhodčí: Jeřábek, Dřínovský, Klein. Vyloučení: 11:11. Využití: 1:0 . V oslabení: 0:3 . Diváci: 60. Průběh utkání: 1:2,3:2,3:4
HC Kometa Brno: Hubačka - Koma, Vejvar, Žalud, Horáček, Kudláček, Ekl, Sommer - Staša, Krejčí, Cik - Kozárek, Kočan, Zábranský - Vincour, Sršeň - Grmela - Štepánek, Němec, Dej, Kundrátek.
HC Sareza Ostrava: Gleich - Tinka, Parma, Tomis, Pokora, Lyčka, Vajda, Šiška - Kasalík, Tejkl, Dušek - Adámek, Mikula, Ferenc - Smeták, Mikeš, Kalina - Jelšík, Sluštík.

V první třetině se hrál spíše bojovný hokej, divák hokejové krásy příliš neviděl. Na obou stranách rozhodčí Jeřábek vylučoval jako na běžícím pásu a vidět oba týmy v normálním počtu na ledě bylo téměř nemožné. Všechny branky padly v nestandartním počtu hráčů. Kometa hrála přesilovku, leč do vedení se dostala Sareza. Ve vlastním oslabení ujela dvojice Smeták a Michal Kasalík a Hubačka lovil puk poprvé ze své klece -0:1. Kometa dohrávala svou přesilovku a odpověď přišla téměř okamžitě. Celou obranu Sarezy rozebrala trojice Vincour, Kočan a zakončující Martin Zábranský - 1:1. To nebylo z daleka vše. Brno se dostávalo do šancí, vynutilo si i fauly, jenže opět, když domácí hráli přesilovku, tak po fatalní chybě obránce Ekla se do samostatného nájezdu dostal Ondřej Sluštík a mazácky s jistotou překonal padajícího Hubačku - 1:2. Poté to zkoušely oba týmy, ale další gól už k vidění nebyl. Po první třetině vedla ostravská Sareza v Brně 2:1.

Ve druhé třetině se pokračovalo v nastaveném trendu a tresty padaly na obou stranách. Nejvíce se do šancí dostávala Sareza, která zásluhou Tejkla, aktivního Sluštíka, nedala ani na okamžik obraně Komety vydechnout. Pokora trefil dokonce tyč. Jen díky Hubačkovi zůstaval stav stejný. Do té doby neškodná Kometa prakticky neohrozila bránu Ostravy. Povedlo se to až v polovině zápasu Richardovi Němcovi, který dotlačil puk do brány - 2:2. Obrat následoval téměř okamžitě. Závar před Gleichovou branku využil Radim Štěpánek a dostal Brno do vedení - 3:2. To ovšem netrvalo dlouho, sice hrála Sareza ve čtyřech, leč dnes už se jí povedlo ve vlastním oslabení skórovat dvakrát, proč to tedy nezkusit potřetí. Což si zřejmě řekla dnes vynikající dvojice Smeták - Kasalík a druhý jmenovaný se trefil v dnešním zápase z úniku již podruhé - 3:3. I nadále se hrál svižný hokej, konečně v normálním počtu hráčů na ledě a těsně před koncem třetiny se řítil na Hubačku ostravský Pokora, domácí brankář si počínal nedovoleně, když zabránil hozením své hole téměř jisté brance. Nemohlo následovat nic jiného, než trestné střilení, které ale sám postižený neproměnil. To moc slezskému týmu nevadilo, protože necelou minutu před koncem skóroval opět Ondřej Sluštík a za stavu 3:4 se odcházelo k větší spokojenosti hostů do kabin.

Třetí část hry byla prakticky podobná jako ta první. Více se faulovalo a hokej nebyl příliš vidět. Na obou stranách si týmy vyzkoušely přesilovky pět na tři, ve kterých byla lepší Kometa, ovšem Gleich všechny střely vychytal. Na druhé straně se k Hubačkovi dostávali hlavně aktivní Tejkl, Smeták, Sluštík a Kasalík, jenže nikdo z nich své příležitosti neproměnil, a proto zůstal stav 3:4 i po třetí třetině. Díky tomuto výsledku si odváží Sareza Ostrava z Brna všechny body.