Úspěšný obrat ve Zlíně! Poruba vede Chance ligu už o sedm bodů

02.12.2022, Pavlína Vítková

Porubský A-tým v rámci 26. kola Chance ligy zamířil do Zlína. A na stadionu Luďka Čajky ho rozhodně nečekala lehká práce.

CHANCE LIGA - 26.kolo pá 2.12.17:30
PSG Berani Zlín
HC RT TORAX Poruba 2011
1:3(0:0, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 23. Kubiš (Kindl, Bartko) – 27. Lemcke (Klimíček, Berisha), 43. Christov (Střondala, Hrníčko), 56. Klimíček (Pšurný, Karafiát). Rozhodčí: Kostourek, Hucl - Vašíček, Kráľ. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1598. Střely na branku: 33:32. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
PSG Berani Zlín: Huf – Suhrada, Kachyňa, Talafa, Bukač, Zbořil, Bartko, Husa – Sedláček, Honejsek, Ondráček – Kubiš, Kindl, Frömel – Gago, Hejcman, Illéš – Köhler, Luža, Mrázek.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Lemcke, Klimíček, Urbanec, Voráček, Sedlák, Krenželok, Dluhoš – Christov, Střondala, Hrníčko – Karafiát, Pšurný, Berisha – Gřeš, Toman, Šoustal – Häring, Pavlík, Brodek.

První minuty zápasu patřily spíše domácímu výběru. Do akce se dostali Petr Mrázek a Pavel Sedláček, jejich pokusy však v Dolejšově bráně neskončily. Poté se do ofenzivy začala drát i Poruba. Postupně to zkoušeli Radim Toman, Aaron Berisha či Jiří Klimíček, Hufa nicméně nepřekonali. Hra se přelévala po celé ploše kluziště. A oba celky si také zahrály přesilovky. Skóre však zůstávalo beze změn. V samotném závěru už se sice Ostravané z gólu radovali, oslavy první lajny nicméně neměly dlouhého trvání. Rozhodčí branku neuznali.

Start prostřední části vypadal lépe pro Porubu. Třetinu totiž zahájila přesilovkou. Nic převratného v ní však nevymyslela a výhodu tudíž nevyužila. Naopak po jejím skončení zaúřadoval Zlín. V čase 22:15 se po Kindlově nahrávce ke kotouči dostal Pavel Kubiš a otevřel tak skóre zápasu. Porubané ale zabojovali a zhruba o čtyři minuty později stav srovnali. Obránce Justin Lemcke zaskočil Hufa a zapsal svůj druhý letošní gól. RT TORAX si posléze vyzkoušel další přesilovou hru, ani tentokrát ji však nezužitkoval. Velkou porubskou šanci měl poté na holi Tomáš Šoustal, Daniel Huf ale svou bránu uhlídal. Domácí pak museli znovu do oslabení, málem se jim však povedlo skórovat. Hejcman však puk do brány nedotlačil. Před koncem periody se opakovala podobná situace jako v úvodní části. Poruba se znovu radovala, i tentokrát však zbytečně. Dle sudích kotouč nepřešel čáru.

Do koncovky naskočili lépe Ostravané. Už v čase 42:25 se totiž ke kotouči prodral Vít Christov a poslal tak Porubu do vedení. Hostující strana poté měla další početní výhodu, a to dokonce ve formátu 5 na 3. Další branka z toho nicméně nebyla. Následně si ovšem trest vykoledoval i Justin Lemcke. „Do akce“ tedy musela spíše porubská defenziva. Ta si ale všechny zlínské pokusy pohlídala. V šestapadesáté minutě pak navíc skóroval Jiří Klimíček a pojistil tak ostravskou výhru.

Ohlasy k utkání

Juraj Jurík (PSG Berani Zlín): Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas. Duel byl vyrovnaný, šli jsme do vedení, ale poté jsme udělali chybu v obranném pásmu a bylo to 1:1. Zlomový moment nastal na konci druhé třetiny, kdy jsme v oslabení mohli skórovat a jít zpět do vedení. Hned v úvodu třetí třetiny jsme dostali další gól. Bohužel nám nepřálo ani štěstí a po třetí brance byl zápas již rozhodnutý.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Předchozí zápasy nám příliš nevyšly, s Frýdkem-Místkem jsme ztratili a se Šumperkem jsme to nakonec vybojovali. Na zápas se Zlínem jsme se připravovali a chtěli jsme si odsud odvézt body. Podařilo se nám to, i když jsme měli trochu strach o výsledek, když jsme nevyužili přesilovou hru pět na tři. Zlín měl vzápětí přesilovou situaci, kterou jsme ubránili. Poté jsme dali další gól a po bojovném a týmovém výkonu jsme zaslouženě vyhráli.