Poruba bere z důležité bitvy pouze bod, Přerov rozhodl v prodloužení

14.02.2022, David Kubatík

V rámci čtyřicátého kola Chance ligy čekali Porubu nevyzpytatelní přerovští Zubři a cíl pro toto střetnutí byl, stejně jako v několika posledních, jasný. Pomocí vítězství se udržet i nadále ve hře o postup do předkola. To se ale nepodařilo. Po nerozhodné základní hrací době totiž v prodloužení nejprve Petr Stloukal napálil z bezprostřední blízkosti tyčku a zanedlouho vystřelil Zubrům bonusový bod navíc Jan Süss.

CHANCE LIGA - 40.kolo po 14.2.17:30
HC RT TORAX Poruba 2011
HC ZUBR Přerov
1:2p(0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 42. Vachovec (Bitten, Hajný) - 17. Herman (Pechanec, Sebera), 65. Süss (Černý, Šoustal). Rozhodčí: Koziol, Marek – Měkýš, Komínek. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 786. Střely na branku: 28:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Brízgala – Husa, Szathmáry, Žovinec, Voráček, Urbanec, Hajný – Stloukal, Toman, Hrníčko – Gřeš, Vachovec, Jenyš – Guman, Réway, Bitten – Carter, Korkiakoski, Špaček.
HC ZUBR Přerov: Petrásek – Kubeš, Kudělka, Černý, Hrdinka, Ševčík, Krisl, Dluhoš – Svoboda, Kratochvil, Svoboda – Šoustal, Süss, Doležal – Sebera, Pechanec, Herman – Kratochvil, Král, Indrák.

První třetina divákům v RT TORAX ARENĚ příliš hokejové krásy nenabídla. Předváděná hra byla z obou stran nepřesná a gólových šancí bylo také poskrovnu. Oba celky také pohrdly početní výhodou. Vše tak směřovalo ke konečnému bezbrankovému stavu. Všechno se ale změnilo tři minuty před sirénou. Pechanec před brankou naznačil střelu a následně našel chytrou přihrávkou v lepším postavení Jakuba Hermana, který svou pumelicí nedal Brízgalovi sebemenší šanci. Do šaten se tak odcházelo za těsného vedení Zubrů.

Ani druhá část nebyla, co se atraktivity hry týče, žádným zázrakem. Výjimku tvořila porubská akce z třicáté minuty, kdy Samuel Bitten zakončil svůj rychlý průnik tvrdou střelou, kterou Petrásek na poslední chvíli vytěsnil svým levým betonem mimo prostor tří tyčí. Více zajímavých akcí už ale tato dvacetiminutovka nenabída. Před třetí třetinou tak Hanáci stále disponovali tím nejtěsnějším možným náskokem.

Třetí perioda začala pro Ostravany skvěle. Už po necelých dvou minutách vypálil z pravého kruhu tvrdě Michal Vachovec, Petrásek puk vyrazil znovu jen na jeho hůl a porubský útočník po následném obkroužení branky zasunul zkušeně k pravé tyči – 1:1. Od této chvíle se porubská hra zvedla a spolu s tím přišly i brankové šance. Žádná z nich se ale neujala, a tak si oba celky hru prodloužily.

Minutu a půl před koncem prodloužení si na své konto připsal megašanci Petr Stloukal, který z bezprostřední blízkosti napálil pravou Petráskovu tyč. Gól z toho však nebyl, a tak trestali hosté. Necelou minutu před sirénou se z mezikruží mimo dosah Brízgalovy vyrážečky perfektně trefil Jan Süss a zapříčinil tak, že si hosté z Poruby odvezli bonusový bod navíc.

Možnost napravit nepovedený zápas budou mít porubští hokejisté ve středu 16. února, kdy na domácím ledě přivítají od 17:30 prostějovské Jestřáby.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Nečekal se krásný hokej, nýbrž urputný protože se hrálo o hodně. Ve třetí třetině jsme dokázali vyrovnat a měli jsme další velké šance, kdy Bitten mohl skórovat a soupeř moc takové příležitosti neměl. V prodloužení při situaci dva ne jednoho Petr Stloukal trefil tyč a z následného protiútoku jsme dostali branku na 1:2 a bylo po zápase.

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Věděli jsme o co hrajeme a o co hrají domácí. Nám se podařil začátek zápasu, kdy jsme se dostali do vedení. Potom to bylo takové nervózní a vzhledem k třetí části to byla nakonec spravedlivá remíza. My jsme byli šťastnější, v prodloužení jsme dokázali vstřelit gól a pro nás jsou samozřejmě dva body lepší než nic.