Poruba v Přerově zvládla i druhé utkání a jde do trháku! Dvěma góly rozhodl Žovinec

20.03.2021, David Kubatík

Porubští hokejisté nastoupili do druhého zápasu na přerovském ledě mnohem lépe a díky přesným zásahům Jáchyma, Korkiakoskiho a Žovince si zajistili pohodlné tříbrankové vedení. To sice potom vinou častých vyloučení málem ztratili, nakonec ale díky druhému zásahu Žovince a Hudečkově pojistce dokráčeli k důležitému vítězství 5:2 znamenajícímu vedení v sérii 2:0.

CHANCE LIGA - ČF2 so 20.3.17:00
HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba 2011
2:5(0:2, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 32. Číp (Macuh, Forman), 35. Zbořil (Süss) - 8. Jáchym (Kozák, Špaček), 14. Korkiakoski (Jáchym, Pořízek), 22. Žovinec, 51. Žovinec (Hudeček, Kanko), 60. Hudeček (Toman, Endál). Rozhodčí: Cabák, Koziol – Gančarčík, Hanzlík. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Hráno bez diváků. Střely na branku: 37:26. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:5.
HC ZUBR Přerov: Petrásek – Dluhoš, Forman, Zbořil, Mlčák, Kubeš, Krisl, Suhrada – Doležal, Pšurný, Dostálek – Sebera, Hejcman, Číp – Svoboda, Dvořák, Süss – Goiš, Macuh, Štefka.
HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán – Žovinec, Teper, Urbanec, Voráček, Kozák, Szathmáry – Hotěk, Hudeček, Kanko – Brodek, Raška, Sikora – Špaček, Toman, Endál – Korkiakoski, Jáchym, Pořízek.

Porubští, povzbuzeni první výhrou, se do svého soupeře zakousli již od prvních minut a tento přístup jim brzy přinesl zasloužené ovoce. Svou úvodní přesilovou hru sice nevyužili, ale už osm vteřin po návratu vyloučeného Štefky do hry mohli slavit. Na začátku osmé minuty nahodil puk od modré čáry Kozák a Petrásek vyrazil pouze před sebe. Kusu černé gumy se poté chopil Tomáš Jáchym a pohotovou střelou do odkryté branky poslal hosty do vedení. Tlak Poruby potom i nadále neustával a ve čtrnácté minutě se hosté mohli radovat znovu. A nutno dodat, že po vskutku parádní akci. Puk si za přerovskou brankou vzal na svou hůl Markus Korkiakoski a po vzoru svého krajana Mikaela Granlunda jej vzduchem zametl za záda překvapeného Štefky. Zbytek úvodní dvacetiminutovky si už Ostravané v klidu pohlídali, a tak mohli na přestávku odcházet se zaslouženým dvougólovým vedením.

Hned na začátku druhé části se Porubští rychle dostali do tří, čímž dali Přerovu velkou šanci na snížení. To se ale nestalo! Po dobře zvládnutém domácím tlaku se dopředu rozjel Dušan Žovinec podporovaný Jáchymem, kterému však nakonec nepřihrál a střelou do horního růžku zařídil svému týmu tříbrankové vedení. V následujících minutách se ale Ostravané nevyvarovali většího množství zbytečných vyloučení, z čehož začaly vznikat góly i na straně druhé. Další oslabení tří proti pěti sice ještě přežili, ale chvíli po jeho skončení přihrál Forman zpoza branky volnému Radku Čípovi, který se střelou z první nemýlil. Za pár minut šli navíc porubští hráči znovu do čtyř a přesilovku využil střelou z pravého kruhu Mikuláš Zbořil. A v třicáté šesté minutě už mohlo být dokonce srovnáno. Již překonaný Foltán dokázal puk doslova na brankové čáře zastavit svou holí a následně jej zalehnout. Před třetí třetinou tak na světelné tabuli svítil těsný výsledek 2:3.

Do třetí části nastoupili lépe znovu domácí, kteří si na své střelecké konto opět připsali plno nových pokusů. V dalším velice zbytečném oslabení ale svými dobrými zákroky podržel mužstvo Frederik Foltán a pokus Doležala ze čtyřicáté osmé minuty zamířil pouze do tyče. A tak nakonec přece jen udeřilo na straně druhé. Po vyloučení domácího Dostálka se do dobré šance dostal Dušan Žovinec, který zpoza pravého kruhu vypálil dělovku a nedal Petráskovi ani tu nejmenší šanci – 2:4! Zubři už potom neměli co ztratit, a tak již čtyři a půl minuty před koncem odvolali Petráska a zkusili to v šesti. Jejich dobrý tlak ale nakonec ukončil pětatřicet vteřin před koncem Jan Hudeček, který se bekhendem ze středního pásma nemýlil a zkušeně trefil opuštěnou branku.

Svěřenci Karla Suchánka a Davida Moravce tak na sto procent zvládli svou štaci na ledě Zubrů a k zápasům v domácí RT TORAX ARENĚ si vezou velice nadějné vedení 2:0 na zápasy. Třetí zápas čtvrtfinále se odehraje už ve středu 23. března. Buly bude vhozeno v 17:30.

Ohlasy k utkání

Jakub Grof (HC ZUBR Přerov): Hodnocení je krátké. Je to play-off, první dva domácí zápasy jsme nezvládli a v sérii prohráváme 0:2. V úterý nás čeká další utkání, na které se nachystáme, a série pokračuje v Porubě.

David Moravec (HC RT TORAX Poruba 2011) ): Jsme velmi rádi, že jsme udrželi nervy na uzdě a nenechali se vyprovokovat k oplácení. První třetina byla z naší strany velmi dobrá. Snažili jsme se zápas ovládat, ale ve druhé části se to změnilo. Hráli jsme dvakrát ve třech, měli jsme hodně vyloučených. Trošku nám to uteklo, ale díky obětavosti a skvělému brankáři jsme to zvládli. Třetí třetinu jsme se snažili kontrolovat, což se nám podařilo. Stojí proti nám ale velmi zdatný soupeř – rychlý, silný v osobních soubojích. Série bude ještě velmi náročná, před Přerovem máme obrovský respekt. ):