Rozjetý Nový Jičín zastavila Poruba ve velkém stylu, smetla jej šesti góly

26.01.2013, Adam Bagar

Po dlouhé době se porubští hokejisté opět představili ve svém domovském stánku, kde hostili rozjetý Nový Jičín, který za sebou tahal šňůru devíti výher. Po opatrném úvodu se na gól čekalo téměř polovinu utkání, kdy šli hosté do vedení. Poruba však bleskově dokázala otočit výsledek a od té doby na ledě dominovala. V závěrečné periodě už při chuti hrající RT TORAX předvedl několik pohledných akcí a dovedl zápas k hladkému vítězství 6:1. Ve velkém stylu tak ukončil úspěšnou sérii soupeře. Výborné utkání sehráli junior Aleš Kilnar a kapitán Luděk Krayzel, když oba se trefili dvakrát a navrch přidali jednu asistenci.

2. liga - skupina Východ - 36.kolo so 26.1.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
Ďáblové Nový Jičín
6:1(0:0, 3:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 29. Kilnar (Vrána), 31. Krayzel (Slavík), 38. Seidler (Kilnar), 48. Krayzel (Sedlář, Šindelář), 49. Kilnar (Vrána), 50. Sedlář (Krayzel, Vaněk) – 27. Horák (Macháček, Skaloš). Rozhodčí: Šutara – Bojda, Mikler. Vyloučení: 6:6, navíc Buček (POR) 10 min. OT [NESP], Uhlár (NJI) 10 min. OT [NESP] a Horák (NJI) 10 min. OT [NESP]. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 329. Průběh utkání: 0:1, 6:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich – Šindelář, Mládenka, Prokop P., Prokop L., Wolf, Slavík, Vychodil – Sedlář, Krayzel, Vaněk – Buček, Vrána, Seidler – Hašek, Pavlačka, Piják – Kilnar.
Ďáblové Nový Jičín: Šrámek (49. Kozák) – Andrýsek, Vašut, Hradil, Horák, Gulda P., Fišera, Chvostek F. – Brynecký, Hruška, Skaloš, Martinčík, Tomášek, Macháček, Škumát, Zedník, Chvostek M., Uhlár.

První třetina souboje dvou celků s velmi dobrou formou příliš zajímavých momentů nepřinesla. Horák od modré nemířil vůbec špatně, ale Gleich vytáhl velmi dobrý zákrok lapačkou. Na opačné straně se v oslabení prodral až před branku Vaněk, ale Šrámek dokázal udržet kus černé pryže před brankovou čarou. Když před hostujícím gólmanem neuspěl po Seidlerově vysunutí ani Vrána, skončila první třetina, která přinesla řadu vyloučení, bezbrankovým stavem.

Ve druhé části byla aktivnější Poruba. Nejprve Vaněk s Krayzlem nepřetavili v úvodní gól situaci dva na jednoho a doslova tutovku zahodil i Sedlář, když v dobré pozici klec přestřelil. Zákonitě přišel trest a Nový Jičín těsně před polovinou střetnutí otevřel skóre. Macháček objevil mezi kruhy nepokrytého Michala Horáka a ten již zamířil přesně mezi Gleichovy betony. Na vyrovnání se příliš dlouho čekat nemuselo. Aleš Kilnar si před brankou šikovně počkal a zamířil prakticky do prázdné branky dezorientovaného Šrámka.

O chvíli později bylo na porubském zimáku ještě veseleji. Slavík dobře na pravé straně vysunul Luďka Kryzla, který ač byl faulován, dokázal svou bekhendovou střelou překonat hostujícího gólmana. RT TORAX byl nadále lepším týmem a v závěru třetiny přidal ještě jednu trefu. Vítkovický junior Aleš Kilnar se prezentoval pohlednou individuální akcí, když se drze natlačil až před branku, kde již měl lehkou úlohu doklepnout puk za brankovou čáru Petr Seidler. Po druhé dvacetiminutovce se tak šlo do kabin za stavu 3:1.

V úvodu závěrečné třetiny se v oslabení dostal do samostatného úniku Luděk Krayzel, byl však faulován a hlavní rozhodčí Šutara nařídil trestné střílení. Proměnit jej sice nedokázal, ale střeleckou chuť si spravil o pět minut později, kdy si nabruslil do dobré střelecké pozice a rychlou střelou po ledě překonal Šrámka počtvrté. Uběhlo pouhých jedenačtyřicet vteřin a porubský stadion byl svědkem dalšího gólu. Se střelou Vrány si ještě dokázal brankář poradit, ale Aleš Kilnar si aktivně dojel pro dorážku a vyhnal tím Šrámka z branky.

Místo něj se mezi tři tyče postavil Tomáš Kozák. V podstatě si ani nesáhl na puk a už jej musel lovit ze své sítě. Při chuti hrající Poruba totiž zcela vyšachovala hostující obranu a akci ještě vyšperkoval Krayzel zadovkou na Marka Sedláře, který již měl poměrně lehkou pozici. Závěr duelu si již domácí hokejisté v poklidu pohlídali a došli k zaslouženému vítězství 6:1. To jim přineslo návrat na čtvrtou příčku tabulky. RT TORAX dokázal bodovat v desátém z posledních jedenácti duelů, série devíti výher Gedosu je naopak u konce.

Ostatní výsledky 36. kola II. ligy – sk. Východ:

HC ZUBR Přerov – LHK Jestřábi Prostějov 6 : 3
HC Slezan Opava – HC Baník Karviná 4 : 2
HC Bobři Valašské Meziříčí – HC Frýdek-Místek 1 : 10
VHK Vsetín – HC AZ Havířov 2010 4 : 1

Ohlasy k utkání

Tomáš Sršeň (HC RT TORAX Poruba 2011): Myslím si, že kluci podali fantastický výkon. Odehráli jsme to dobře takticky a aktivní obranou jsme soupeře do ničeho nepustili. Inkasovali jsme sice první gól, ale zůstali jsme u naší hry, chodili jsme aktivně do branky a z toho jsme vstřelili ve druhé části tři góly. Ve třetí třetině jsme to potvrdili krásnými akcemi, takže panuje spokojenost. Liga jde dál a musíme se už připravovat na další zápasy.

David Handl (HC Nový Jičín): Skončila nám tady naše vítězná série. Neodehráli jsme utkání vůbec dobře a Poruba zaslouženě vyhrála. Měli jsme obrovské problémy s pokrytím středního pásma, kde porubští hráči lehce procházeli. Soupeř měl mnohem větší touhu po vítězství.