Úspěšný vstup do utkání juniorům vítězství nezařídil. S Olomoucí padli těsně 2:3

včera, Eva Suchánková

V neděli 27. října odehráli junioři 13. kolo Ligy juniorů v nedaleké Olomouci. Do zápasu vstoupila úspěšněji hostující Poruba, mladíci si dvěma rychlými góly ze startu první třetiny zajistili vedení až do 30. minuty, než Olomoučtí srovnali. Pak přišel boj o tři body.

Liga juniorů - 13.kolo ne 27.10.12:00
HC Olomouc
HC RT TORAX Poruba 2011
3:2(0:2, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Frnka, 31. Miškovský (Frnka, Drábek), 51. Frnka (Kreutz) – 2. Dietrich (Janeček, Kalužík), 4. Bobok (Khromyshyn, Koida). Rozhodčí: Michael Hranoš — Vladimír Hladík, Tomáš Raszka. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Průběh zápasu: 0:2, 3:2.
HC Olomouc: Kroupa – Bohatý, Kreutz, Přidal, Hubáček, Matyáš, Vrána – Martiňák, Miškovský, Šulgan, Neoral, Kubát, Frnka, Ungr, Mičkal, Kurial, Drábek
HC RT TORAX Poruba 2011: Mareček – Bodnar, Kalužík, Dragon, Janeček, Valouch, Ševčuk, Pavlíček – Graněčný, Matějka, Chromišin, Šrubař, Zapletal, Bobok, Hansel, Indrst, Koida, Vehovský, Dietrich

Již dvě minuty po úvodní siréně slavili Porubané gól Víta Dietricha, který otevřel skóre utkání. Příliš dlouho neotálel ani Tomáš Bobok, jenž zvýšil na 2:0. Olomoučtí se však nevzdávali a dále bojovali. Šance byly k vidění na obou stranách, ale nikomu se nepodařilo gólmany překonat. Přesto se domácí nakonec dostali do takové vyložené šance, kterou dokázali využít a snížili tak na rozdíl jednoho gólů z hole Filipa Franka. O necelých pět minut později pak využil přesilovou hru Nicolas Miškovský a bylo srovnáno.

Do třetí třetiny tak týmy nastupovaly za stavu 2:2. V 51. minutě však přišel faul porubských mladíků. Domácí se chytli příležitosti a za 7 vteřin byli ve vedení. Podruhé v zápase se totiž prosadil Franek. Porubané to ještě zkoušeli na poslední dvě minuty zápasu v šesti, ale žádná branka se jim již vsítit nepodařila a z Olomouce tak odjeli s prázdnou.