Skvělá souhra juniorů zajistila další vítězství! Warriors porazili 4:2

včera, Eva Suchánková

V pátek 25. října odehráli Porubané 12. kolo Ligy juniorů, v rámci něj přivítali v RT TORAX ARENĚ Warriors z Brna. Většinu času ovládali zápas hráči domácího týmu, přesto dokázali hosté srovnat, a rozhodnout tak musela třetí třetina.

Liga juniorů - 12.kolo pá 25.10.19:15
HC RT TORAX Poruba 2011
HCM Warriors Brno
4:2(2:0, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. P. Sobol (Matějka), 16. P. Sobol (Hansel, Kalužík), 50. Hansel, 60. Valouch – 28. Kolečkář (Hykl, Straka), 40. Lička (Ludikovský, Mátl). Rozhodčí: Koziol – Molin, Tošenovjan. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh zápasu: 2:0, 2:2, 4:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Mareček – Pavlíček, Kalužík, Bodnar, Dragon, Janeček, Valouch, Korbel – Hansel, Koida, Graněčný, Vehovský, Foltýn, Chromišin, Václavek, Šrubař, P. Sobol, Matějka, Bobok, Dietrich
HCM Warriors Brno: Sedlák – Lička, Hykl, Vyhlídal, Ludikovský, Fencl, Hurnický, Brokeš – Mátl, Langmann, Škodík, Straka, Kolečkář, Dočekal, Žižka, Pospíšil, Daněček

Úvodní tlak patřil Porubě. Warriors však pevně odolával mnoha střelám a všechny šance domácích úspěšně zlikvidoval. Následovalo dvojí vyloučení a porubským mladíkům se naskytla o to větší možnost otevřít skóre zápasu. Přesilovou hru však využít nedokázali, ačkoli měli na ledě o dva hráče více, a tak se na úvodní branku čekalo dál. Netrvalo však příliš dlouho a Poruba se ujala vedení. Po pěkné spolupráci s Matějkou zakončil za záda Sedláka Petr Sobol. Domácí gól ještě více nakopl a pokračovali v tlaku na brněnskou bránu a vyplatilo se to. O chvíli později navýšil na rozdíl dvou branek opět Sobol, když tečoval puk nahrávajícího Hansela.

Druhá třetina patřila herně spíše Porubanům, góly ale padaly z holí hostujícíh. Ve 28. minutě rychlou akcí po buly snížil Jan Kolečkář. Za nedlouho se do velké šance dostal opět Kolečkář spolu se Strakou, avšak pohotovostní reakce Marečka jejich snahy odvrátily. Hra pokračovala spíše v obranném pásmu Brna, přesto 15 vteřin před odchodem do kabin srovnal Jakub Lička.

Poslední část byla více vyrovnaná a šance byly vidět na obou stranách, byla proto jen otázka času, který tým bude trestat chyby. Do velké šance se v 50 minutě dostal Hansel, avšak hostující Sedlák si s jeho počínáním poradil. Přesto to byl Tomáš Hansel, který vstřelil vedoucí branku, když svou individuální akcí poslal touš mezi tři tyče. Warriors se snažili o srovnání, ale neúspěšně. Nepomohla jim přesilová hra v 56. minutě ani následná hra v šesti, když trenér 40 sekund před koncem utkání odvolal brankáře na střídačku. Vítězství domácí Poruby nakonec ještě zapečetil do prázdné brány svou střelou Jan Valouch.

×
Dnes v 16:00 | Muži
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC RT TORAX Poruba