​PREVIEW: Do Poruby zavítá nepříjemný Vsetín, prolomí Porubští valašské prokletí?

​PREVIEW: Do Poruby zavítá nepříjemný Vsetín, prolomí Porubští valašské prokletí?

Dominik Březný, 06.12.2022
Porubský celek se chystá na šlágr kola dvou celků na špici tabulky. Souboj bude o to pikantnější, jelikož Valaši v této sezoně brali všechny body ve vzájemných utkáních.

Poruba zdolala Jihlavu na nájezdy

Hráči Poruby hledali v Jindřichově Hradci, kde má mimo jiné svůj azyl Dukla Jihlava, dvě třetiny recept na domácího brankáře Neužila. Toho nakonec v poslední třetině překonali Roman Pšurný s Tomášem Šoustalem, druhý jmenovaný poslal porubské do průběžného vedení. Domácí ale stačili odpovědět a tak utkání dospělo do prodloužení, kde měly oba celky na hokejkách rozhodující branku, která nakonec nepadla. V samostatných nájezdech uspěl pouze Dominik Hrníčko a tak putovaly dva body do Poruby! Trenér Jiří Režnar byl se dvěma body spokojen. „Utkání bylo uplácané a jsme rádi, že jsme ho uhráli se dvěma body, které jsou zlaté,“ neskrýval po utkání fakt, že mu spadl kámen ze srdce, jelikož utkání bylo plné vyloučení a celky si zahrály několikrát dvojnásobné přesilovky. „Zápas se divákům nemohl líbit, byl ubojovaný se spoustou oslabení a přesilovek z jedné i z druhé strany, s nevyužitými přesilovkami,“ dodal Jiří Režnar na závěr.

Vsetín doma porazil Šumperk

Ačkoliv domácí vedli už 3:0, hosté ze Šumperka nakonec udělali z utkání drama. Nakonec to ale nestačilo a tak Vsetín slavil už páté vítězství v řadě, když udolal Draky 4:3. Trenér domácích, Jiří Weintritt, ale s hrou svých svěřenců spokojen nebyl. „My jsme dnes měli vlažný vstup do utkání. Dvě třetiny z tohoto utkání jsme měli jak dobré pasáže tak i hluchá místa,“ konstatoval domácí šéf střídačky.

Tahouni obou týmů

Kanadskému bodování Poruby vévodí Jakub Šlahař, který má na svém kontě 11 branek, ke kterým přidal 14 asistencí. Otazník však visí nad jeho startem, neboť absentoval v posledních utkáních svého celku. Porubští ale mají v záloze ještě další velmi produktivní hráče, kterými jsou Tomáš Šoustal, Roman Pšurný nebo Aaron Berisha.

Vsetín se dlouhodobě opírá o zkušeného Luboše Roba, který se může pyšnit průměrem bodu na zápas! Valaši ale zdaleka nejsou celkem jednoho muže, pozor si musí Porubané dát například na Romana Přikryla nebo Riku Sihvonena.

Vsetínská stopa

Minulou sezonu strávil na Vsetíně Roman Pšurný, který zde zamířil po letech v Přerově. Valaši určitě nelitovali, vždyť si v jejich dresu připsal hezkých 22 bodů. Sezonu na Lapači strávil i Ondřej Bláha, z tamější mládežnické líhně je i Jiří Brodek. Největší porci utkání za Vsetín pak odehrál Jiří Karafiát. „Byl jsem mladý kluk a Vsetín mi dal první šanci hrát dospělý hokej,“ zavzpomínal a následně dodal, „za mě nejlepší roky na Vsetíně, jako mladý a ještě před takovými fanoušky. Kdo to nezažil, tak opravdu neví“. Přiznal také, že středeční utkání pro něj nebude jedno z mnoha. „Byl jsem na Vsetíně, znám tam spoustu kluků i fanoušků a taky asistenta trenéra, se kterým jsem dokonce hrál i v lajně. Takže určitě to bude něco speciálního a strašně se na to těším,“ dodal odhodlaně na závěr dravý útočník.


#PORUBEME

Rozhodne i tentokrát faktor “Hrnec”? Proti Šumperku svým sólem rozhodl v prodloužení, na ledě Jihlavy pak vsítil rozhodující nájezd. Dominik Hrníčko se stal nejen miláčkem fanoušků, ale i důležitým článkem týmu, který se nebojí na sebe vzít v důležitých momentech zodpovědnost!

Má před utkáním i vzkaz pro fanoušky. „Chtěl bych vás pozvat na šlágr kola! Vsetín je tým, který jsme letos ještě neporazili, proto vás budeme potřebovat a doufám, že to společně zlomíme!“ hlásí odhodlaně porubský sympaťák.

Dú Valaši, dú

Hosté ze Vsetína se při domácích utkáních mohou opírat pravidelně o své fanoušky. Na Lapači je atmosféra už pověstná, ale Valaši dokáží hlasitě povzbuzovat i na hostujících stadionech, čehož si je vědom i porubský kotel. „Ačkoliv se Vsetínem není mezi fanoušky žádná nenávist, jsou tyto zápasy vždy s velkým nábojem. Doma chceme Vsetínským na tribunách vždy minimálně konkurovat, nejlépe však uhájit domácí prostředí,“ komentuje fanoušek Honza a zároveň vyzývá ostatní fanoušky, „přijďte na hokej a pomozte nám vytvořit dobrou atmosféru, kterou si naši hráči, kteří vedou tabulku, zaslouží!“

Utkání proti Vsetínu začíná v RT TORAX ARENĚ v 17:30. Jde i o charitativní utkání, Centrum dětské traumatologie a chirurgie při Fakultní nemocnici Ostrava ve spolupráci s HC RT TORAX Poruba 2011 pořádá charitativní sbírku dětem, které nejen vánoční svátky tráví v lékařské péči. Pojďme ukázat, že jsme jedna velká porubská rodina, která má srdce na svém místě a umí i v těchto časech pomoci. Centrum dětské traumatologie a chirurgie bude rádo za jakýkoliv pěkný dar: ať již obdarujete pastelkami, omalovánkami, nebo panenkou, autíčkem či stavebnicí, dary si po utkání zástupce FNO převezme a předá dětem.

A když s sebou na utkání přivedete své dítko, nepřijdete také zkrátka! Na utkání dorazí Mikuláš, anděl a snad i ten čert s malým překvapením pro každého.