Neskutečné vzepětí! Velký obrat z 0:5 na 6:5 dokonal v Litoměřicích Razgals

03.02.2024, Pavlína Vítková

Poruba v rámci 45. kola Chance ligy zajížděla do Litoměřic, kde vyzvala místní kališníky. A byla to opravdu neskutečná podívaná. RT TORAX ještě v polovině utkání prohrával 0:5, ale po velkém vzepětí slavil výhru 6:5 po samostatných nájezdech.

CHANCE LIGA - 45.kolo so 3.2.17:00
HC Stadion Litoměřice
HC RT TORAX Poruba 2011
5:6sn(2:0, 3:2, 0:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Plos, 15. Kordule (Svoboda, Vitouch), 22. Vitouch (Svoboda, Kordule), 28. Svoboda (Vitouch, Kordule), 30. Hauser (Černohorský, Jícha) – 31. Klímek (Střondala, Mrázek), 40. Klimíček (Střondala, Razgals), 44. Honejsek (Mrázek, Doudera), 50. Tvrdoň (Střondala, Mrázek), 52. Tvrdoň (Doudera, Mrázek), rozh. náj. Razgals. Rozhodčí: Petružálek, Micka – Belko, Kotlík. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1087. Střely na branku: 37:37. Průběh utkání: 5:0, 5:6.
HC Stadion Litoměřice: Cichoň – Krutil, Jebavý, Černohorský, Tomek, Tůma, Benda, Pavlák – Hrabík, Jícha, Hauser – Kordule, Vitouch, Svoboda – Plos, Korkiakoski, Sihvonen – Ton, Kuťák, Chlubna.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Doudera, Gutwald, Klimíček, Lemcke, Voráček, Stehlík – Klímek, Střondala, Mrázek – Brodek, Berisha, Razgals – Gřeš, Vachovec, Přibyl – Lednický, Honejsek, Tvrdoň.

Porubě se tentokrát start zápasu nevydařil. Už ve třetí minutě došlo k závaru před Dolejšovou bránou, po kterém kotouč nešťastně zamířil až do ostravské klece. Jako autor gólu byl označen domácí útočník Lukáš Plos. To byl však teprve začátek porubských problémů. V páté minutě se totiž Jiří Klimíček dopustil podrážení, což vyústilo v trestné střílení. Přemysl Svoboda nicméně Dolejše nepřekonal. I tak se ale domácí dočkali navýšení. V čase 14:20 se ke kotouči dostal Pavel Kordule a přesně vypálil do pravého rohu Dolejšovy brány. Při odchodu do kabin tak platilo skóre 2:0.

Jenže i úvod prostřední části patřil kališníkům. Hned v čase 21:38 navýšil domácí náskok Michal Vitouch. A ani tím ostravské trápení nekončilo. V osmadvacáté minutě si Přemysl Svoboda vybruslil před Dolejše a upravil na 4:0. Avšak ani tento stav neměl příliš dlouhého trvání. O dvě minuty později skóroval také mladík Petr Hauser a pro RT TORAX už to vypadalo opravdu špatně.

Poruba ale ještě nechtěla házet flintu do pomyslného žita. Neuběhla ani minuta a Ostravanům se povedlo snížit. Daniel Klímek šikovně tečoval střelu Vojtěcha Střondaly a vrátil tím naději na porubskou střídačku. A v čase 39:59 se Poruba dočkala podruhé. Obránce Jiří Klimíček to zkusil od modré a zapsal svůj druhý gól v letošní sezoně.

Porubský boj navíc pokračoval i po přestávce. V čase 43:21 se při přesilovce prosadil Antonín Honejsek a RT TORAX byl najednou na koni. A ještě před polovinou periody tak Poruba slavila počtvrté. Gól naděje vstřelil z mezikruží Marek Tvrdoň. A za další dvě minuty bylo dokonce srovnáno! Marek Tvrdoň totiž zaúřadoval podruhé a na světelné tabuli svítilo (až neuvěřitelné) skóre 5:5. Jakub Stehlík a Lukáš Plos si posléze vykoledovali ještě tresty za hrubost. Více už toho ovšem Poruba v základní hrací době nestihla.

Muselo tedy následovat prodloužení. A jelikož se ani během něj nerozhodlo, na řadu přišly také samostatné nájezdy. V těch nakonec rozhodl Lotyš Frenks Razgals a dokončil tak neskutečný porubský obrat.

Ohlasy k utkání

František Ptáček (HC Stadion Litoměřice): Na konci říkám zaplať pánbůh za bod. Ale na začátku jsme hráli výborně, k ničemu jsme Porubu nepustili a vytvořili si parádní vedení 5:0. Od toho stavu jako bychom úplně přestali hrát. Soupeř využil všechny možnosti, aby získal převahu, přesilovky a dostal se do hry. Ve třetí třetině jsme byli úplně jiným mužstvem, stálo nás to body. Je to jako den a noc – famózní začátek a o to horší konec.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Do zápasu jsme vstoupili aktivně, měli jsme šance, ale potom jsme si nešťastně srazili kotouč do brány. Znovu jsme si vytvořili tlak, ale zase jsme inkasovali. Do druhé třetiny jsme šli s tím, že musíme být lepší v obraně a dostali jsme hned třetí gól. Pak se naše hra rozsypala, inkasovali jsme počtvrté a popáté. Po druhé třetině jsme si něco řekli a je vidět, že tým má sílu. Stáhli jsme sestavu na tři lajny, celou třetí třetinu jsme hráli skoro na jednu bránu. Když jsme snížili na 4:5, bylo jasné, že sílu k obratu a odhodlání porvat se o body máme.