Fantazie! Poruba otočila zápas se Zlínem a vytvořila klubový rekord

20.01.2024, Patrik Rošič

V sobotu 20. ledna odstartovala Poruba poslední čtvrtinu základní části doma se Zlínem. Utkání rozhodně nebylo jednoduché, jelikož sestava Poruby čítala pár ztrát. Hned v první části se dostali do vedení hosté a jednobrankový náskok drželi až do třetí třetiny, kdy Porubané dokázali vyrovnat. Zápas v základní hrací době nenašel vítěze, a tak se prodlužovalo. V nastavení dokázal rozhodnout Honejsek, který přisoudil Porubě i čtvrtý vzájemný zápas. Poruba tak další výhrou překonala klubový rekord v počtu získaných bodů v základní části soutěže.

CHANCE LIGA - 40.kolo so 20.1.16:00
HC RT TORAX Poruba 2011
PSG Berani Zlín
2:1p(0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 45. Berisha (Razgals, Honejsek), 62. Honejsek (Mrázek) – 17. Sedlák (Paukku, Čáp). Rozhodčí: Bejček, Pilný – Kotlík, Blažek.. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1004. Střely na branku: 33:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Doudera, Stehlík, Prčík, Lemcke, Voráček, Gutwald, Hlaváč – Christov, Střondala, Mrázek – Klímek, Berisha, Razgals – Brodek, Honejsek, Tvrdoň – Gřeš, Vachovec, Vehovský
PSG Berani Zlín: Huf – Novotný, Suhrada, Čáp, Warg, Husa, Riedl, Zbořil – Lang, Holík, Paukku – Tomi, Süss, Sedlák – Novák, Werbik, Salmio – Köhler, Sadovikov, Sedláček

Hostující tým do utkání doslova vlétl a už od začátku ostřeloval branku Daniela Dolejše. Zápas měl vysoké tempo a z toho pramenil i první trest na straně Zlína. Za hákování usedl na lavici hanby Novotný, který si poseděl celé dvě minuty. Za pár okamžiků měla Poruba možnost druhé početní převahy, která však skončila o něco dřív, jelikož fauloval domácí Doudera. Ani Zlín však nedokázal využít nabídnutou šanci, ale pár vteřin po té z protiútoku otevřel stav zápasu Zdeněk Sedlák, který si objel branku a nachytal tak Dolejše. V závěru měli hosté ještě jednu možnost přesilovky, tu ale do úvodní sirény neproměnili.

Zatímco první část jasně ovládli hosté, tak ta druhá vypadala lépe ze strany Poruby. Hned na začátku sehráli Porubané třetí početní výhodu ale ani ta nebyla využita. Do větší šance se následně dostál Mrázek, který pálil z bezprostřední blízkosti před Hufem, zlínský maskovaný muž byl pozorný. Za sporné vyhození puku mimo hřiště zamířil na trestnou i Riedl. Poruba však Hufa ani tentokrát nepřekonala. Do šaten tak mířili Porubané stejně jako po první části s jednobrankovým mankem.

Zlín v úvodu třetí periody dohrával přesilovku a Poruba změnu ve skóre nepřipustila. Naopak za pár minut se mohla sama radovat, jelikož přišlo vyrovnání. Střelou z první se prosadil Aaron Berisha, který tak rozjásal Buly Arénu. Porubu vstřelený gól nakopnul a znovu byl při chuti Berisha s Razgalsem, tentokrát se ale blýskl Huf. Od 50. minuty se zápas přeléval ze strany na stranu a oba celky měly šance rozhodnout. To se ale nestalo a následovalo prodloužení.

V prodloužení se jako první šance ujal Prčík, ten trefil pouze pravý beton Hufa. Potom na druhé straně zahrozil dvakrát Süss, Dolejš byl ale pozorný. Do další šance se dostal Antonín Honejsek, který střelou s příklepem přisoudil Porubě i čtvrtý vzájemný zápas.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Poslední utkání s Frýdkem-Místkem jsme zbabrali, o to více jsme chtěli vyhrát, protože třetí porážka za sebou by už byla špatná. Dobrý mančaft nemůže prohrát třikrát v řadě. Kluci si za tím ve třetí třetině šli a v prodloužení potom urvali výhru. Byl to z obou stran play-offový zápas, Zlín byl taky hodně nepříjemný a bruslivý, takže se hrál výborný hokej. Chybí nám pět hráčů základní sestavy a je dobře, že se do hry zapojili další hráči jako třeba Jirka Brodek. Je třeba, aby se ukázali i v takových těžkých zápasech.

Jan Srdínko (Berani Zlín): Věděli jsme, že soupeř je velice kvalitní a má obrovskou útočnou sílu. Dvě třetiny jsme předváděli dobrý hokej a měli jsme utkání v podstatě pod kontrolou. Po inkasovaném gólu na 1:1 kluci trošku znervózněli a soupeř se dostával na koně, nicméně v závěru zápasu jsme si zase také my začali vytvářet šance. Prodloužení už je potom vabank. Měli jsme dvě gólové šance, kdy jsme měli hráče samotné před bránou, soupeř ale na rozdíl od nás nabídnutou příležitost proměnil a vyhrál. Musím kluky za předvedenou hru pochválit.