Ze Zlína se třemi body! Výhru vystřelili Střondala & Razgals

03.12.2023, Pavlína Vítková

Poruba v rámci 27. kola Chance ligy zamířila na led Zlína. A do adventní dohrávky naskočila skvěle. Od páté minuty totiž vedla, a to díky přesné ráně Vojtěcha Střondaly.

CHANCE LIGA - 27.kolo ne 3.12.14:30
PSG Berani Zlín
HC RT TORAX Poruba 2011
0:2(0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Střondala (Šoustal, Tvrdoň), 28. Razgals (Střondala, Christov). Rozhodčí: Obadal, Šudoma – Kleprlík, Mikšík. Vyloučení: 4:4, navíc Salonen (ZLN) 5 + OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 613. Střely na branku: 37:23. Průběh utkání: 0:2.
PSG Berani Zlín: Huf – Zbořil, Salonen, Hrbas, Husa, Novotný, Čáp, Suhrada – Novák, Süss, Paukku – Šlahař, Kindl, Pospíšil – Lang, Werbik, Salmio – Köhler, Gago, Sedláček.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Voráček, Doudera, Klimíček, Lemcke, Hlaváč, Gutwald – Šoustal, Střondala, Tvrdoň – Vehovský, Berisha, Razgals – Christov, Vachovec, Klímek – Šedivý, Krenželok, Mrázek.

Poruba si po dvou zaváháních z předchozích ligových kol chtěla napravit reputaci. A tak na zlínský led naskočila aktivně. A hned v čase 4:37 mohla slavit úvodní branku. Tomáš Šoustal našel před Hufovou klecí dojíždějícího Vojtěcha Střondalu a RT TORAX vedl 1:0. O chvíli později si ovšem domácí výběr zahrál přesilovku, Ostravané se tedy museli mít na pozoru. Situaci nicméně přečkali bez újmy. Po skončení oslabení se pak Poruba hnala do ofenzivy. Zlínská obrana ovšem byla ve střehu. Postupně to zkoušeli například Vachovec, Krenželok, Šedivý či Šoustal, ani jedna z akcí ale do zlínské brány nedoputovala. Na opačné straně měl obrovskou příležitost Pavel Sedláček, Dolejše nicméně nepřekonal.

Také do prostřední části naskočila Poruba s chutí. Berani ovšem chtěli srovnat, a tak se hra rychle přesouvala z jedné strany kluziště na druhou. Zlínský kapitán Köhler se pak ale provinil hákováním, což Režnarova parta pohotově využila. V čase 27:11 Frenks Razgals tečoval Střondalovu ránu a Huf už nedokázal zasáhnout. Poruba tedy vedla 2:0. Za Zlín to pak sice před Dolejšem zkoušel Michal Gago, kotouč mu ale odskočil od hokejky. Na domácím kontě tak stále svítila nula. Berani si posléze zahráli ještě dvě přesilovky, nejprve po trestu Doudery, poté ještě po prohřešku Mrázka. Ani jednu ovšem nedokázali zužitkovat. Do kabin se tedy šlo za dvoubrankového porubského vedení.

V úvodních minutách třetí třetiny si pro změnu přesilovku zahráli Ostravané. Na skóre to ovšem nic neměnilo. Rychle ale následoval další zlínský trest, tentokrát dokonce pětiminutový. Salonen ho vyfasoval za napadení, po kterém Střondala zůstal ležet na ledě. Ani tato početní výhoda nicméně další porubskou branku nepřinesla. Poté se před Dolejšem chtěli ukázat Kindl, Husa a Gago. Jejich akce ovšem ke snížení nevedly. A neuspěl ani Jiří Suhrada, jenž pálil od modré. Následně byl ovšem zlínský tlak přerušen, přišlo totiž další domácí oslabení. A ne jedno. Nejprve na trestnou lavici musel putovat Paukku, kterého sudí vyloučili za sekání. A po něm stejným směrem zamířil i Novotný, jenž obdržel dvě minuty za nesportovní chování. Porubané už se ale neprosadili. Ze Zlína tedy vezou výhru v poměru 2:0.

Ohlasy k utkání

Zdeněk Sedlák (Berani Zlín): No hodnotí se mi to těžce... Do zápasu jsme vstoupili dobře, jedeme sami na bránu, ale nedáme gól. Z protiútoku vznikla nedobruslená akce. Nechci říct, že se na to hráči vykašlali, ale jako by se jim dozadu nechtělo a najednou dostáváme gól. Poruba si pak pomohla přesilovkou a my jsme se do toho už nedostali. Trápíme se střelecky, snažíme se to nějak zlepšit a nejde to. Takhle hrát nechceme. Z naší strany se nepodařil zopakovat výkon proti Vsetínu, kluci do toho šli, od té doby máme dva zápasy doma bez gólu. Třetí třetinu jsme stáhli na tři lajny, řekli jsme si, že jdeme do toho a pak jsme 12 minut na trestné... Lidem se nedivím, že jsou naštvaní. Hledáme východisko, bohužel na trhu teď prostě nejsou hráči, děláme ale maximum. Věřím, že tu zůstal vítězný duch z loňska, nakopneme se a půjdeme nahoru.