Poruba vítězí potřetí! Drama rozhodl v prodloužení Tomáš Šoustal

20.09.2023, Patrik Rošič

Ve středu 20. září zajížděla Poruba na led Třebíče. Porubané se v první části hry ujali vedení a i po druhé části hry vedli o dva góly. Třetí perioda ale patřila domácím a vyrovnávací gól v poslední vteřině poslal zápas do prodloužení. V něm byli úspěšnější Porubští, kteří tak berou dva body.

CHANCE LIGA - 3.kolo st 20.9.17:30
SK Horácká Slavia Třebíč
HC RT TORAX Poruba 2011
3:4p(0:2, 1:1, 2:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 27. Ferda (Vodný), 54. Vodný (Malý, Ferda), 60. Vodný (Bittner, Štebih) – 16. Vachovec (Klímek), 20. Tvrdoň (Střondala, Doudera), 38. Gřeš, 65. Šoustal (Střondala) Rozhodčí: Valenta, Kosnar – Jindra, Beneš. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 811. Střely na branku: 35:23. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 3:3, 3:4.
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Bořuta, Furch, Stehlík, Štebih, Baláž, Kříž, Vodička – Psota, Bittner, Dočekal – Ferda, Michálek, Vodný – Frömel, Malý, Berka – Stehlík, Matyáš Svoboda, Matěj Svoboda
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Sedlák, Doudera, Gutwald, Klimíček, Lemcke, Pohl, Adamec – Tvrdoň, Střondala, Šoustal – Razgals, Berisha, Šedivý – Klímek, Vachovec, Gřeš – Häring, Brodek

V první části hry se muselo na zajímavější herní situace čekat až do jedenácté minuty. Přesilovou hru za hákování přisoudil domácím hokejistům porubský Doudera. Třebíč však nabídnutou šanci nedokázala využít. A když do vedení nešli domácí, tak jako první udeřila Poruba. Skóre střetnutí otevřel svou dorážkou Michal Vachovec. Následně si hru s jedním hráčem navíc vyzkoušeli i Porubští, jenže stejně jako Třebíč nebyli úspěšní. Poruba se prosadila ještě deset vteřin před první sirénou. Na dvoubrankový rozdíl upravil Marek Tvrdoň.

V druhé periodě padly další dva góly. Nejprve ale bylo k vidění oslabení domácích. Poruba ale ani v druhé přesilovce úspěšná nebyla. Za pár okamžiků to bylo pouze o jedinou branku, když dokázal snížit na 1:2 Radim Ferda. Tentýž hráč však nabídnul za necelou minutu další power-play Porubě. Ferda si ale na lavici hanby odseděl celé dvě minuty. Probíhala 38. minuta, když se stav zápasu opět měnil. Porubské borce poslal do vedení 3:1 Tomáš Gřeš.

Třetí část hry byla dlouho vyrovnaná a oba celky si tvořily šance ke vstřelení gólu. Tu největší měla domácí Třebíč, když Poruba dvakrát faulovala a nabídla tak početní výhodu 5 na 3. Horácká Slavia tuto možnost ale neproměnila. Třebíč se však o pár minut později přeci jen radovala. Své spoluhráče rozjásal svou přesnou trefou Michal Vodný. V samotném závěru byla k vidění herní situace ve čtyřech na obou stranách. Třebíč tak odvolala brankáře a následoval závěrečný tlak. Domácí srovnat dokázali pouhou vteřinu před sirénou. Na 3:3 vyrovnával Michal Vodný.

V prodloužení byla blíž k výhře Horácká Slavia, rozhodčí ale vstřelený gól pro postavení třebíčského hráče v brankovišti neuznali. Naopak na druhé straně se dostal do šance Tomáš Šoustal, který přisoudil Porubě druhý cenný bod.