Přestřelka na úvod přípravy: Poruba prohrála s Prostějovem 3:4

08.08.2023, Pavlína Vítková

Hráči porubského A-týmu v úterý zahájili sérii přípravných zápasů. První srpnové klání odehráli na ledě nedalekého Prostějova.

CHANCE LIGA - přípravné zápasy - přát. út 8.8.18:00
LHK Jestřábi Prostějov
HC RT TORAX Poruba 2011
4:3(2:2, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Jáchym (Forman), 15. Veselý (Pěnčík, Račuk), 25. Krejčí, 30. Račuk (Veselý) – 2. Vachovec (Gřeš, Häring), 17. Sedlák (Střondala), 33. Mrázek (Tvrdoň). Rozhodčí: Grygera, Šico - Otáhal, Vašíček. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 700. Střely na branku: 31:25. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3.
LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka – Poledna, Drtil, Pěnčík, Forman, Krejčí, Kubíček – Jiránek, Jáchym, Fronk, Illéš, Račuk, Veselý, Maruna, Venkrbec, Slanina, Antoníček.
HC RT TORAX Poruba 2011: Bláha – Doudera, Klimíček, Pohl, Voráček, Gutwald, Sedlák, Adamec, Hlaváč – Mrázek, Šoustal, Tvrdoň – Vehovský, Šedivý, Razgals – Gřeš, Vachovec, Häring – Brodek, Střondala, Klímek.

Start zápasu zvládla lépe Poruba. Už ve druhé minutě se totiž ve skrumáži před Pavelkovou bránou zorientoval Michal Vachovec a poslal Ostravany do rychlého vedení. Ve čtvrté minutě to navíc po Šoustalově ráně vypadalo na další gól, kvůli posunuté bráně se ale stav neměnil. O pár chvil později se naopak zadařilo hráčům Prostějova. V šesté minutě Tomáš Jáchym využil přesilovku a srovnal na 1:1. A zanedlouho už domácí dokonce vedli. Druhou prostějovskou branku přidal Jan Veselý. Ostravané ale ještě před koncem periody stihli vyrovnat. V 17. minutě od modré skóroval obránce Adam Sedlák.

Do prostřední části pak lépe naskočili Jestřábi. V 25. minutě totiž Petr Krejčí nachytal Ondřeje Bláhu a poslal svůj tým zpět do vedení. A po půl hodině hry to bylo už 4:2. Dalším úspěšným střelcem byl Marek Račuk, který se prosadil z ostrého úhlu. Poruba ovšem před odchodem do kabin ještě stihla zareagovat a snížila. Třetí přesnou ostravskou ránu vyslal Petr Mrázek, jenž se šikovně trefil pod víko. Po druhé třetině tedy platil stav 4:3.

V koncovce oba celky předváděly rychlou hru, o šance nebyla nouze ani na jedné straně. Gólem už ovšem žádný z pokusů neskončil. Prostějov si tedy zapisuje těsné vítězství.

Ohlasy k utkání

Martin Štrba (LHK Jestřábi Prostějov): Jsme velice rádi, že se nám první zápas povedl, když jsme hráli proti tak kvalitnímu soupeři. Pořád jsme ve fázi, kdy nabíráme kondici, proto jsme taky dnes nastupovali na tři pětky. Chtěli jsme, aby kluci aplikovali do hry některé nové věci, které trénujeme, což se nám podařilo. Samozřejmě to nebyl bezchybný výkon, ale na druhou stranu se dá najít i spousta pozitiv.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Hráli jsme se silným soupeřem, ale i my se musíme pasovat do role silného soupeře, hokej byl přesto velice slušný. Na obou stranách bylo hodně šancí, ale i hodně nevyužitých šancí. Prostějov výborně hrál přesilovky, my měli smůlu, že jsme nedali gól. Ale na to, že se hrálo první utkání, tak jsme sehráli kvalitní utkání, první třetina byla horší, ve druhé jsme byli aktivnější, ale tak to v přátelských utkáních chodí. Naštěstí máme spoustu času dotáhnout některé nedostatky a budeme se zápas od zápasu posouvat dále.