Poruba v Ústí nad Labem třikrát ztrácela, obrat dokonal navrátilec Slavík

27.10.2018, René Chyla

Porubští hokejisté odcestovali v 19. kole Chance ligy až na severovýchod Čech do Ústí nad Labem, kde Flašarův a Sršňův výběr dlouho tahal za kratší konec, když na ledě posledního týmu tabulky třikrát prohrával, vyrovnání Jana Káni ale bylo pro Slovan konečnou, jelikož na ostravského snajpra navázal v 57. minutě Marek Slavík, jehož přesnou ránu pečetil o minutu později Tomáš Jáchym. Poruba tak veze po obratu cenné tři body, čímž si hokejisté HC RT TORAX upevnili desátou příčku. Petr Kanko znovu zářil, když svému týmu pomohl dvěma góly.

CHANCE LIGA - 19.kolo so 27.10.16:00
HC Slovan Ústí nad Labem
HC RT TORAX Poruba 2011
3:5(0:0, 2:1, 1:4)
Branky a nahrávky: 36. Severa (Vrdlovec, Jandus), 38. Volf (Weinhold), 46. Severa (Vrdlovec, Melka) – 37. Kanko, 43. Kanko (Jáchym, Jankovský), 54. Káňa J. (Slavík), 57. Slavík (Ovčačík, Illéš), 58. Jáchym (Kanko, Jankovský). Rozhodčí: Zubzanda, Grech – Janíček, Votrubec. Vyloučení: 2:6, navíc Ovčačík (POR) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 856. Střely na branku: 50:29 (15:7, 20:10, 15:12). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:5.
HC Slovan Ústí nad Labem: Dlouhý – Hes, Jandus M., Jeřábek, Weinhold, Zukal, Zdvořáček – Melka, Vrdlovec, Jandus T. – Volf, Severa, Chrpa – Kousal, Tůma, Kropáček – Planý, Jícha, Jánský
HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela – Slavík, Ovčačík, Urbanec, Matějíček, Adam, Čypas – Vymazal, Illéš, Káňa J. – Zdeněk, Ollender, Jankovský – Jáchym, Kanko, Fojtík – Toman, Rubner, Dufek

Hvězdy zápasu

Hynek Kůdela (POR) (50 střel, 47 zásahů, 3 góly, 94.00% úspěšnost)
Petr Kanko (POR) (2+1)
Jiří Severa (UNL) (2+0)

Slovan začal lépe, obrana Poruby ale excelovala

Utkání 19. kola mezi Ústím nad Labem a Porubou začal lépe pro domácí, kteří už od úvodních vteřin hýřili aktivitou, pokusy Antonína Melky, Daniela Vrdlovce či Jiřího Severy ale cíl nenašly. Tempo domácího Slovanu na pár minut opadlo, s koncem první poloviny úvodní třetiny se ale opět Ústečtí dostali do hry, Ostravané ale nájezdu bojovníků posledního celku tabulky odolávali. Porubští jako první v zápase faulovali, a tak dostal severočeský celek k dispozici početní převahu, tu ale prošustroval, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.


Defenzivní podívanou ukončil Severa, srovnal Kanko

Druhou dvacetiminutovku otevřela šance Jakuba Chrpy, jenž hodlal zaskočit Hynka Kůdelu objetím porubské branky a zasunutím puku za jeho záda, kulišárna ale nevyšla. Přítomní fanoušci byli dlouho svědky opatrného hokeje ze zabezpečených obran a na první gól si museli vyčkat až do 36. minuty po velké šanci Jana Káni. Do vedení šli ale domácí, kteří otevřeli skóre ranou Jiřího Severy, jenž si po nahrávce Daniela Vrdlovce sjel mezi kruhy a přesně mířenou ranou pod vyrážečku poslal domácí do vedení – 1:0. Poruba srovnala za minutu a půl, když u pravého mantinelu zkusil vypálit Petr Kanko, který překvapil nejen Jana Dlouhého, ale zřejmě i sama sebe – 1:1. Ostravanům ale radost dlouho nevydržela, v čase 37:19 se prosadil z nemožné pozice zpoza branky Lukáš Volf – 2:1.


Kanko znovu srovnal, pak řádil Severa, tutovku spálil Vymazal i Dufek

Podruhé bylo vyrovnáno ve 43. minutě, v níž se dostali hosté do přečíslení, na konci kterého stál znovu Petr Kanko, který měl už před sebou jen prázdnou branku – 2:2. HC RT TORAX druhá branka nakopla, paradoxně to byli ale Ostravané, kteří museli znovu dotahovat. Daniel Vrdlovec naservíroval kotouč zpoza branky mezi kruhy Jiřímu Severovi, který propálil bez lítosti Hynka Kůdelu potřetí – 3:2. Ostravané ovšem nesložili zbraně a velkou tutovku spálil jak Michal Vymazal, tak nová akvizice v porubském týmu Jan Dufek, ani jeden ale svůj tým nerozveselil.


Obrat ve čtyřech minutách

Jan Káňa už ale slavil, když se natlačil až do brankoviště, ve kterém si ústecký gólman s jeho drzostí nevěděl rady – 3:3. Závěr zápasu patřil jasně Ostravanům, které mohl spasit Václav Jankovský, Jan Dlouhý se ale vytáhl parádním zákrokem. To už se ale nedá říci o akci z 57. minuty, ve které napřáhl na modré Marek Slavík, který zamířil přes všechny hráče nad gólmanovu vyrážečku – 3:4. Za minutu bylo definitivně hotovo. Petr Kanko našel parádně před brankou Tomáše Jáchyma, který pohotovou střelou přisoudil tři body borcům HC RT TORAX – 3:5.


Ohlasy k utkání

Martin Štěpánek (HC Slovan Ústí nad Labem): Utkání se mi nehodnotí snadno. V týdnu jsem pracovali na zlepšení obrany a hry ve středním pásmu. V zápase jsme třikrát vedli a věřili jsme, že utkání zvládneme. Položili nás individuální chyby v závěru zápasu.

Aleš Flašar (HC RT TORAX Poruba 2011): Po dlouhé cestě jsme chtěli v první třetině neinkasovat, což se nám podařilo. Za vyrovnaného stavu jsme byli bývali brali i bod. V závěru zápasu jsme sestavu stáhli na tři formace, což se vyplatilo. Každé body jsou pro nás důležité. Minulý zápas s Havířovem jsme ztratili v závěru, nyní máme tři body, jsem spokojený.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011