1+2 aneb Luděk Krayzel řádil jako za mlada! Cítil jsem se skvěle, říká porubský veterán

1+2 aneb Luděk Krayzel řádil jako za mlada! Cítil jsem se skvěle, říká porubský veterán

Redakce, 02.03.2014
Vyřazovací boje jsou hodně o zkušenostech a těch má porubský veterán Luděk Krayzel na rozdávání! Ve třetím čtvrtfinálovém klání to ostatně jasně potvrdil svým výkonem. Jeden z tahounů porubského celku patřil k nejlepším hráčům na ledě, hýřil pohybem, dostával se do šancí a z hodonínských zadáků si mnohdy dělal tréninkové kužely. Své fantastické představení ostatně korunoval i gólem a dvěma přihrávkami. Ale dařilo se i ostatním, RT TORAX zkrátka sehrál výborné utkání. "Přesně tak se má hrát play-off," pokyvuje uznale Krayzel po vítězství 5:2. Porubští přidali na postupovou šňůrku druhý korálek a už v pondělí mohou sérii rozhodnout.

Před zápasem možná měli domácí borci určité obavy, aby důležitou třetí bitvu zvládli. Po závěrečné siréně je ale mohl hřát na srdci pohled na světelnou tabuli, která ukazovala skóre 5:2. RT TORAX zkrátka dokráčel k postupovému mečbolu bez výraznějších problémů. "Můžeme být skutečně maximálně spokojeni, přesně takto se mají zápasy play-off hrát," libuje si Luděk Krayzel. "Série je plná osobních soubojů, vůbec se nehraje v rukavičkách, ale taková jsou asi všechna utkání," doplňuje.

Devětatřicetiletý útočník načasoval formu naprosto ideálně. V sobotním podvečeru byl prakticky u všeho podstatného a pohoda, s jakou hraje, šla cítit v podstatě až na tribunu. "Vždycky se rozehrávám pomalu a docela mi trvá, než si zvyknu na herní styl soupeře. Ale musím přiznat, že jsem se cítil skvěle a stejně se mi i hrálo. Celá pětka a vlastně i celý mančaft sehrál utkání výborně," chválí zkušený forvard, jenž hýřil aktivitou a vymýšlel jednu pohlednou akci za druhou.

Jeho skvělé představení se logicky promítlo i na bodovém přísunu. Luděk Krayzel dvě branky připravil a jednu dokonce sám vstřelil. "Už před gólem jsem si tam najížděl, ale Zachy (David Zachar, pozn. red.) mi to z rohu nedal, tak jsem si udělal takový okruh. Bukos (Martin Buček, pozn. red.) mi to nahrál a z první jsem vystřelil," popisuje svou úspěšnou trefu. Už v pondělí může napsat čtvrtfinálová série poslední díl. "Čeká nás hodně těžký zápas, ale jedeme tam vyhrát," zdůrazňuje.

O tom, že play-off je úplně jiná soutěž, se mohou v těchto dnech přesvědčit hokejisté Prostějova. Suverénní vítěz základní části je na pokraji vyřazení, když s Frýdkem-Místkem prohrává 1:2 na zápasy. "Je to šílené. Ale ukazuje se, že v play-off je úplně jedno, jestli narazíte na sedmý Hodonín nebo osmý Frýdek-Místek. Je to úplně jiná soutěž a je jedno, že jste třeba předtím vyhráli základní část. Začíná se od nuly a všichni mají stejnou šanci uspět," uvědomuje si Luděk Krayzel.

Frýdečtí kluci se nakopli a myslím, že mají doma velkou šanci Prostějov potrápit a postoupit," domnívá se zkušený veterán, jenž často kroutí hlavou nad verdikty rozhodčích. Ti na rozdíl od základní části pískají play-off druhé ligy ve čtyřech. "Moc to nevnímáme. Akorát se někdy plantají. Možná by někdy mohli trošku přemýšlet, kde se mají pohybovat a usnadnit nám to. A víte, co je zajímavé? Že mnohdy vylučuje rozhodčí, který stojí dál od faulu," diví se devětatřicetiletý střelec.