Poruba porazila Zvolen. V prodloužení rozhodl Tomáš Šoustal

16.08.2022, Pavlína Vítková

Letní příprava Poruby pokračovala kláním proti slovenským soupeřům z HKM Zvolen. A po loňském nezdaru si tentokrát Ostravané mohli napravit reputaci. O domácí výhře totiž rozhodl v prodloužení Tomáš Šoustal.

CHANCE LIGA - přípravné zápasy - přát. út 16.8.17:30
HC RT TORAX Poruba 2011
HKM Zvolen
3:2p(2:0, 0:0, 0:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Střondala (Toman, Christov), 14. Gřeš (Hrníčko, Dluhoš), 63. Šoustal (Vachovec) – 55. Hecl (Sideroff), 58. Sideroff (Messner). Rozhodčí: Koziol, Hranoš – Golaň, Krakovčík. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Střely na branku: 36:41. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Urbanec, Dluhoš, Sedlák, Voráček, Klimíček, Lemcke – Šlahař, Vachovec, Šoustal – Karafiát, Pavlík, Vildumetz – Gřeš, Pšurný, Hrníčko – Střondala, Toman, Christov – Brodek.
HKM Zvolen: Petrík – Messner, Hain, Hanna, Mudrák, Sládok, Kubka, Hraško, Barcík – Zuzin, Huntebrinker, Gropp – Hecl, Šiška, Sideroff – Csányi, Marcinek, Stupka – Rajčan, Brumerčík, Chlepčok.

Úvodní třetina zápasu vyšla lépe Ostravanům. Ve dvanácté minutě totiž Vojtěch Střondala poslal kotouč pod horní tyč slovenské brány a otevřel tak skóre utkání. Jenže Zvolen se ještě nestihl vzpamatovat a na světelných tabulích již svítil výsledek 2:0. Autorem druhé úspěšné rány byl Tomáš Gřeš. Na to už hosté do konce periody nedokázali zareagovat, do kabin tedy Poruba odcházela s dvoubrankovým vedením.

Prostřední část byla o dost klidnější. Asi největší šanci domácích měl v devětadvacáté minutě Tomáš Vildumetz, nastřelil ale pouze tyč. Slovenský celek si pak sice mohl vyzkoušet přesilovou hru, žádnou vyloženě gólovou akci ale nepředvedl. Třetina tedy skončila za nezměněného stavu.

Také koncovka probíhala spíše ve vlažném tempu. Zvolen nemohl najít recept na porubskou obranu a domácí už se nikam nehrnuli. Ve třiapadesáté minutě se ale hosté dočkali další přesilovky, kterou již tentokrát využili. Střelcem kontaktní branky byl Marek Hecl. Gól vlil patrně Slovákům novou krev do žil, v následujících minutách se tlačili před bránu. A nakonec z toho byl i vyrovnávací gól, který měl na svědomí Deven Sideroff.

Utkání tedy muselo jít do prodloužení. V tom o porubské výhře rozhodl Tomáš Šoustal.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Myslím, že to z obou stran bylo výborné utkání, které nás prověřilo. Jen je škoda neproměněných šancí, které jsme měli. Jinak hráli kluci zodpovědně, to co jsme chtěli, to jsme hráli.

Peter Oramus (HKM Zvolen): Byl to náš první zápas sezony. A myslím, že tam z naší strany bylo dost podařených momentů. Ale taky dost zlých, které se jednoduše nesmí stávat. Domácí toho využili a tím pádem zaslouženě vyhráli. Dnešní utkání nám ukázalo spoustu věcí, které musíme zlepšit.