Pohár zůstává v Porubě! Výhru řídil hattrickem Jakub Šlahař

13.08.2022, Patrik Rošič

V sobotu 13. srpna pokračoval turnaj O pohár RT TORAX posledním utkáním proti Prostějovu. Domácí dlouho drželi skromný jednobrankový náskok, ve třetí periodě ale začali sázet další branky a klání tak nakonec skončilo výsledkem 4:1. Porubané tedy zvedli nad hlavu vytoužený pohár.

CHANCE LIGA - přípravné zápasy - přát. so 13.8.16:00
HC RT TORAX Poruba 2011
LHK Jestřábi Prostějov
4:1(1:0, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 17. Šlahař (Klimíček), 52. Šlahař (Urbanec, Pšurný), 56. Šlahař, 59. Pšurný (Mlčák) – 57. Jáchym (Routa). Rozhodčí: Janda, Novotná – Chamrád, Urbánek. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 262. Střely na branku: 24:30. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Urbanec, Hlaváč, Lemcke, Klimíček, Sedlák, Mlčák – Šlahař, Vachovec, Šoustal – Karafiát, Vildumetz, Pavlík – Gřeš, Pšurný, Vehovský – Střondala, Toman, Christov – Hudeček
LHK Jestřábi Prostějov: Němeček – Malát, Staněk, Poledna, Pěnčík, Prchal, Benda – Jandus, Jáchym, Jansa – Novák Vlach, Routa – Machač, Venkrbec, Slanina – Maruna, Hašek, Dubský

První část hry byla dlouho vyrovnaná a oba týmy se snažily hrát bezchybně. Domácí měli dobré střelecké pokusy a až ten v 17. minutě dokázali přetavit v gól. Mezi tři tyče totiž přesně zamířil Jakub Šlahař. Za pár okamžiků dostali velkolepou možnost vyrovnat hosté, když jim Poruba nabídla přesilovou hru. Naštěstí pro porubské hráče nedokázal Prostějov nabídnutou šanci využít.

Druhá třetina byla o něco bojovnější než ta předchozí. K vidění bylo snad vše kromě gólů. Dvakrát na trestnou zamířila Poruba a stejně tak i Prostějov, jenže jak domácí, tak hosté početní výhody nevyužili a do šaten se šlo po druhé siréně za stavu 1:0.

Třetí dvacetiminutovka se nesla v podobném duchu jako ta předchozí. Opět se hodně vylučovalo, jenže oba týmy moc efektivní nebyly. Až v polovině periody byla jedna přesilovka využita a to ze strany Poruby. Na dvoubrankový rozdíl upravoval svou druhou trefou Jakub Šlahař. Následně si dlouhou powerplay zahrál Prostějov a dokonce hosté odvolali i gólmana. To se moc nevyplatilo, jelikož hattrick zkompletoval Jakub Šlahař. Jestřábi po brance opět odvolali gólmana a tentokrát se radovali. Na 3:1 upravil Tomáš Jáchym. Prostějov v závěru znovu hrál s prázdnou klecí, do které vstřelil čtvrtý gól Roman Pšurný.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Do utkání jsme měli špatný vstup. Potom to ale hráči rozbruslili a rozjeli se. Myslím si jinak ale, že to byl z obou stran slušný výkon.

Aleš Totter (LHK Jestřábi Prostějov): Děkujeme, že jsme se mohli zúčastnit tohohle turnaje. Byla to pro nás dobrá příprava a domácí zaslouženě vyhráli.