Vítězný start přípravy: Poruba rozmetala Kopřivnici rozdílem 8:1

08.08.2022, Pavlína Vítková

Poruba na úvod letošní letní přípravy vyzvala nedalekou Kopřivnici. A na domácí půdě bylo od úvodní třetiny znát, kdo je tady favoritem. Ostravané i v poněkud „experimentální“ sestavě přehráli soupeře jednoznačným poměrem 8:1.

CHANCE LIGA - přípravné zápasy - přát. po 8.8.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC ISMM Kopřivnice
8:1(2:1, 1:0, 5:0)
Branky a nahrávky: 16. Hudeček (Hlaváč, Vildumetz), 19. Toman (Vehovský), 28. Střondala (Hudeček, Dluhoš), 49. Hudeček (Karafiát), 51. Pavlík (Dluhoš, Brodek), 51. Dluhoš (Černý), 54. Barčák (Halata), 56. Vildumetz (Karafiát) – 20. Gola (Mach). Rozhodčí: Cabák, Hranoš – Veselý, Hanzlík. Vyloučení: 4:4, navíc 5 + OK Pargač (KOP). Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 214. Střely na branku: 38:41. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 8:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Dluhoš, Černý, Ficek, Hlaváč, Kunst, Ludvík – Střondala, Toman, Vehovský – Karafiát, Hudeček, Vildumetz – Häring, Pavlík, Brodek – Barčák, Halata, Chovanec.
HC ISMM Kopřivnice: Baldík (21. Kubáň, 41. Šembera) – Marek, Slavík, T. Fojtík, Bail, Már, Fišera – Pargač, Velecký, Suchý – Mach, Gola, F. Fojtík – Sluštík, Pindel, Indrst – Pěnčík, Urban, Kleniar.

Lepší start zápasu měla dle očekávání Poruba. I přesto, že nedokázala využít první nabízenou přesilovku, otevřela nakonec skóre utkání. V šestnácté minutě se totiž při oslabení trefil navrátilec Jan Hudeček a poslal domácí do vedení. Jen chvíli po něm uspěl také Radim Toman a vypadalo to, že do kabin se půjde za výsledku 2:0. V poslední minutě však ještě Patrik Gola přesně zamířil pod horní tyč a snížil na rozdíl jediné branky.

Po přestávce došlo ke změně v kopřivnické bráně, na led zamířil Kubáň. Ani on nicméně Ostravany nezastavil. V osmadvacáté minutě využil Vojtěch Střondala přesilovku a korigoval na 3:1. Poté kotouč putoval do všech stran, Slíž i Kubáň však již byli ostražití a další góly v prostřední části nepřipustili.

Do závěrečné třetiny naskočil další kopřivnický gólman – Šembera. Více práce měl však v úvodních minutách spíše Marek Slíž. Hosté totiž byli po Tomanově zákroku odměněni trestným střílením. To ale Suchý neproměnil. A tak se po pár minutách opět mohl radovat RT TORAX. Podruhé zásluhou Jana Hudečka. Branku s pořadovým číslem pět navíc jen o pár okamžiků později přidal devatenáctiletý Šimon Pavlík. Šestý bleskový zásah měl na svědomí obránce Jan Dluhoš. To však stále nebyl konec. Trefil se i Jonáš Barčák. A neotálel ani Tomáš Vildumetz. Poruba tak nakonec mohla slavit vítězství v poměru 8:1.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Byl to první zápas, ve kterém jsme dali šanci klukům, kteří v Porubě de facto končí. Do utkání naskočily dvě normální pětky a zbytek byli vlastně kluci v juniorském věku, aby si zahráli a zároveň i ukázali. Zítra už začíná turnaj, do kterého nastoupíme v normální sestavě.

Ladislav Majkus (HC ISMM Kopřivnice): Utkání nebylo špatné. Poruba samozřejmě ukázala kvality a my jsme teprve týden na ledě, takže nejsme tak rozehraní. Musím však klukům poděkovat za super výkon a budeme se zlepšovat.