Příprava odstartována úspěšně. Kopřivnice si na cestu domů odváží pět gólů

03.08.2021, David Kubatík

Na ledě RT TORAX ARENY proběhl úvodní přípravný zápas, ve kterém se porubským hokejistům postavil druholigový celek z Kopřivnice. Nejdříve šlo vše podle plánu, díky čemuž se porubské vedení vyšplhalo až na hodnotu 4:1. V poslední třetině pak ale hosté pozlobili a dotáhli se až na rozdíl jediné branky. Všechno ale nakonec zachránil necelé tři minuty před koncem svým gólem Radim Toman.

CHANCE LIGA - přípravné zápasy - přát. út 3.8.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC ISMM Kopřivnice
5:3(1:0, 3:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 17. Hrníčko (Švec, Husa), 32. Špaček (Toman, Slavík), 35. Hrníčko (Jenyš, Švec), 39. Špaček (Vehovský), 58. Toman (Vehovský) – 31. Krzak (Mach, Fojtík F.), 44. Urban (Krzak), 46. Mach (Gola). Rozhodčí: Koziol – Janoško, Kořistka. Vyloučení: 6:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 133. Střely na branku:. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:3, 5:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Brízgala (31. Slíž) - Houdek, Ludvík, Slavík, Hlaváč, Husa, Topolanský, Szathmáry, Macias - Hrníčko, Švec, Jenyš – Špaček, Toman, Vehovský – Häring, Hotěk, Brodek – Fornál, Barčák, Kotrba
HC ISMM Kopřivnice: Hromada – Marek, Krzak, Fojtík T., Štěpánek, Bail, Mituchovič – Kofroň, Mach, Pargač – Pokorný, Sluštík, Suchý – Fojtík F., Gola, Mach – Pěnčík, Urban, Indrst – Pindel

V úvodní třetině jsme mohli sledovat typický první přípravný zápas. Hráčům obou týmů se nedala upřít snaha plynoucí z natěšenosti na zápasy, co však pokulhávalo, byla samotná kvalita předváděné hry. Oba týmy si během těchto dvaceti minut zahrály po dvou přesilovkách, z nichž padl jeden jediný gól. A ke spokojenosti většiny osazenstva RT TORAX ARENY padl za záda Petra Hromady. Postaral se o něj v polovině sedmnácté minuty Dominik Hrníčko, který pohotově dorazil Ševcovu střelu zpoza kruhu. Za nejtěsnějšího možného porubského vedení se také hráči obou celků rozešli na první přestávku.

Druhá třetina už byla, co se střílení gólů týče, mnohem štědřejší. Ve třicáté první minutě se v poslední vteřině přesilovky trefil Filip Krzak a vyrovnal. To ale porubské jaksepatří namotivovalo a během následujících osmi minut nasypali za záda Petra Hromady hned tři góly. Za Ostravany se postupně trefil dvakrát Martin Špaček a jeden zásah přidal také Dominik Hrníčko. Po čtyřiceti minutách se tak oba celky odebraly do šaten za stavu 4:1 pro domácí.

Hosté si zjevně řekli, že svou kůži dnes nechtějí dát tak lacino a do třetí části vstoupili s vervou. Hned ve čtyřicáté čtvrté minutě se prosadil Urban a o dvě minuty později snížil na rozdíl jediné branky Matěj Mach. Porubané ale žádné drama nedopustili. Následné přesilovky hostujících hráčů si pohlídali bez větších komplikací a dvě a třičtvrtě minuty před koncem vstřelil rozhodující gól tohoto střetnutí Radim Toman. Zápas tak skončil dle očekávání výhrou domácí Poruby v poměru 5:3.

Příští přípravný zápas odehrají porubští borci již ve čtvrtek 5. Srpna. Na domácím ledě se střetnou s polským celkem z Jastrzebie.

Ohlasy k utkání

Jiří Šejba (HC RT TORAX Poruba 2011): Dnešní utkání mělo svá pozitiva i negativa. Tým byl trochu upravený a dnes hráli junioři, kteří s námi trénují. Poskládali jsme to rovnoměrně, jeden starší hráč a druhý mladší. Šlo vidět, že ti mladší kluci musí ještě trochu dozrát. Čtrnáct dní jsme nějakým způsobem trénovali techniku, založení útoku a zaměřili jsme se i kondici. Útok musíme ještě zlepšit. Kluci by měli hrát agresivněji, chodit víc do těla, vytvářet si tlak a zakončení by chtělo také ještě trochu zlepšit. Jinak je ale dobře, že jsme tedy vyzkoušeli mladé hokejisty. Další hráči mají své plusy i mínusy, které určitě vytkneme. Poruba je jinak tým, který chce něco dokázat, takže v tomto směru chceme pokračovat i nadále.

Jaroslav Kofroň (HC ISMM Kopřivnice): S předvedeným výkonem, výsledkem a průběhem jsme všichni spokojeni. Nedělali jsme žádné taktické věci, takže to kluci zvládli velmi dobře. Dostali jsme se i párkrát pod tlak a na dalších věcech budeme ještě pracovat. Jinak si myslím, že jsem se ukázali ve velmi dobrém světle a byli jsme minimálně vyrovnaným soupeřem.