Juniorka přetlačila Bobry a je znovu čtvrtá, výhru řídil hattrickem Brodek

20.01.2019, René Chyla

Porubská juniorka navázala na středeční kanonádu proti polské dvacítce a v neděli odpoledne si poradila také s Valašským Meziříčím, které porazila 5:3 a právě Bobry vystřídala na čtvrtém místě v tabulce. Hattrickem se blýskl Jiří Brodek, další asistenci zapisuje gólman Martin Šindelka. Poruba tak porazila Bobry vůbec poprvé v sezoně.

Regionální liga juniorů - 16.kolo ne 20.1.13:30
HC RT TORAX Poruba
HC Bobři Valašské Meziříčí
5:3(1:1, 3:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 13. Brodek (Becher, Häring), 25. Brodek (Vavřík), 25. Benka-Rybár (Stodůlka), 35. Brodek (Morávek, Šindelka), 53. Vavřík (Brodek, Häring) – 20. Sviták (Kuchařík), 56. Kuchařík (Paroušek, Andris), 57. Andris (Kuchařík). Rozhodčí: Pelc – Rychlý, Blaževič. Vyloučení: 9:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 38:31 (11:9, 14:8, 13:14). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:3.
HC RT TORAX Poruba: Šindelka – Pitucha, Topolanský; Kroček, Zajíc; Becher, Krátký – Morávek, Bukowski, Žídek – Brodek, Vavřík, Häring – Barčák, Stodůlka, Benka-Rybár
HC Bobři Valašské Meziříčí: Chrastecký (od 41. Janoško) – Brázdil, Sviták, Vávra – Šánek, Paroušek, Siner E., Šimanský, Chytil, Andris, Cypris, Kuchařík, Siner R.

Hvězdy zápasu

Jiří Brodek (POR) (3+1)
Šimon Kuchařík (VAM) (1+2)
Michael Vavřík (POR) (1+1)

Häring selhal, po přesilovce udeřil Brodek. Sviták srovnal krok

Zápas juniorů s Valašským Meziříčím otevřela šance Daniela Häringa ze třetí minuty, který získal puk u obranné modré a řítil se na gólmana, kterého hodlal překvapit pokusem z levého kruhu. Hostující brankář si ale jeho střelu i následnou dorážku pohlídal. O pár minut později se do podobné příležitosti dostal ze druhé strany Jiří Brodek, v rozhodující fázi byl ale faulován, a tak před Porubskými zívala možnost otevřít skóre při přesilovce. Bobři sice byli téměř dvě minuty zatlačeni ve svém pásmu, gól domácích ale přišel až po skončení hostujícího trestu. Daniel Becher vypálil na modré, do jeho střely pak ještě vložil hůl Jiří Brodek, který tečoval puk za záda Viktora Chrasteckého – 1:0. To Bobři svou přesilovku využili. Porubští sice ustáli oslabení ve třech, při klasické převaze se ale hosté už prosadili, když z vrcholu levého kruhu zamířil na vzdálenější tyč Matěj Sviták – 1:1.


Brodek zkompletoval hattrick, Benka-Rybár prolomil prokletí

Porubští do druhé třetiny vletěli a ve 25. minutě odskočili na rozdíl dvou branek v rozmezí pouhých jedenácti vteřin. Nejprve vyhrál v útočném pásmu buly Michael Vavřík, posunul puk dozadu na Jiřího Brodka, který pohotovou střelou nad vyrážečku poslal Ostravany znovu do vedení – 2:1. Po vyhraném vhazování Daniela Stodůlky ve středním pásmu se puku ujal Alex Benka-Rybár a ten z mezikruží vymetl víko branky Viktora Chrasteckého – 3:1. Ve třicáté minutě byl blízko hattricku Jiří Brodek, ten ale z bezprostřední blízkosti trefil pouze rychle přesunutou vyrážečku hostujícího brankáře. Hattrick ale na sebe nenechal dlouho čekat. Michal Morávek totiž našel z obranného pásmo Jiřího Brodka, který se vrátil z trestné lavice. Z ní si to pak rovnou namířil na Viktora Chrasteckého, jehož si porubský snajpr položil a v klidu jej přehodil – 4:1. Bobři dohrávali i druhou třetinu ve dvojnásobné výhodě, ani tentokrát ale Bobři nedokázali velkou šanci přetavit ve snižující gól.


Häringa zastavilo břevno, Bobři chystali velký návrat. Powerplay hostům nevyšlo

V poslední části se zprvu hráči obou celků soustředily zejména na obranu, a tak bylo šancí poskrovnu. Až v 50. minutě provětral valašskou obranu Daniel Häring, který se vymkl její kontrole a uháněl sám na Jaromíra Janoška, který nahradil mezi třemi tyčemi Viktora Chrasteckého. Porubský útočník ale nezamířil přesně a puk se otřel jen o břevno. V 53. minutě se zdálo býti rozhodnuto, jelikož Jiří Brodek nahrával Michaelu Vavříkovi, který si pak zkušeně položil hostujícího brankáře a poté zakončoval do prázdné branky – 5:1. Bobři se ale nevzdali a za necelé tři minuty snížili. Šimon Kuchařík napřáhl na pravém kruhu a puk zaplul nad levé rameno Martina Šindelky – 5:2. Neuběhlo ani čtyřicet sekund a hosté slavili znovu. Ti totiž rozvířili závar u porubské branky a kotouč po pokusu Tomáše Andrise doskákal až do porubské branky – 5:3. Valašské Meziříčí se ještě v závěru přibrzdilo vyloučením, i přesto ale zkusilo power-play. V něm však Ostravané odolali, a tak si Poruba připsala vůbec první vítězství nad Bobry v této sezoně.


Ostatní zápasy 16. kola

Šumperkvs.Český Těšín4:1
Kroměřížvs.Opava6:4
Brnovs.Hodonín3:2

Ohlasy k utkání

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): Zápas jsme si dobře rozehráli. Po vyrovnané první třetině jsme se dostali do tříbrankového vedení, které jsme v poslední části ještě navýšili. Bohužel za stavu 5:1 jsme si asi mysleli, že je hotovo. Po hrubých individuálních chybách jsme nechali soupeře vrátit zpátky do zápasu, když dokázal rychle snížit na 5:3. V závěru se pak ještě doopravdy bojovalo o výsledek, který chtěl soupeř zvrátit. Nakonec jsme ale vedení udrželi, bereme tři body a hráčům za výkon s trenérem děkujeme.

Tomáš Pařízek (HC Bobři Valašské Meziříčí): O výsledku určitě rozhodla druhá třetina, ve níž jsme dostali dva rychlé góly. Poruba pak vedení ještě navýšila a my jsme se z toho už nevzpamatovali. V závěru jsme sice tlačili a snížili, nicméně střelecká muška byla špatná, navíc nás v závěru přibrzdil ještě zbytečný faul, takže tam už jsme na lepší výsledek pomýšlet nemohli.

Tabulka po 16. kole RLJ – skupina S

mužstvo zápasyskórebody
1.Brno 1660:2143
2.Šumperk 1448:2433
3.Opava 1565:6327
4.Poruba 1558:4225
5.Valašské Meziříčí 1653:5324
6.Kroměříž 1551:5915
7.Český Těšín 1434:5110
8.Hodonín 1528:843