Junioři vysoko zdolali Vsetín, tři branky vstřelili v přesilovce

14.10.2011, Adam Bagar

Po porážce v Prostějově chtěli porubští junioři získat do tabulky další dva body. První třetina jim ovšem nevyšla, lépe hrající Valaši se dostali do vedení a měli i několik dalších šancí. Přesto se šlo po brance Palkoviče do kabin za nerozhodného stavu 1:1. Od druhé tercie začali být hosté nedisciplinovaní, což byla voda na mlýn pro RT TORAX, který využil hned tři početní výhody a jelikož Vsetín již v závěru byl zcela bez elánu, dospěl zápas k vysokému vítězství domácích v poměru 6:1. Dva kanadské body si z utkání odnesli Robin Jasiok, Rostislav Vaněk, Marian Máj a Štefan Šimkovič. V neděli zajíždí junioři na led Šumperka.

Liga juniorů - 9.kolo pá 14.10.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
6:1(1:1, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 10. Palkovič (Axman), 24. Jasiok (Máj, Šimkovič), 39. Vaněk (Šimkovič), 54. Dusík (Kofroň, Vaněk), 58. Mihal (Kanaloš), 58. Máj (Kysučan, Jasiok) - 3. Klimek (Kývala). Rozhodčí: Šír - Hrubec, Řezáč. Vyloučení: 6:11. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 37:29 (9:16, 11:8, 17:5). Průběh utkání: 0:1, 6:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Rudl - Cháňa, Lažek, Axman, Dusík, Lužný, Jasiok - Kofroň, Kameníček, Vaněk - Mihal, Palkovič, Kanaloš - Máj, Šimkovič, Maček - Kysučan.
VHK ROBE Vsetín: Michálek - Studený, Daněk, Kubo, Zbranek, Medveděv, Šuňkov, Vítek, Koutník, Gromus, Tyralík, Kývala, Štrbík, Žabčík, Báchor, Boháčik, Kašajev, Tobola, Klimek, Valentík.

Do utkání nastoupili lépe Valaši a již po dvou minutách hry otevřeli skóre. David Klimek se po obstřelování domácí svatyně nakonec dočkal u tyče puku a do poloprázdné branky bez problémů zakončil. Poruba poté zvýšila aktivitu. Vaněk se prodral až před Michálka, za kterým zazvonila pravá tyč. Na druhé straně pálil v dobré pozici Kubo, ale touš si cestu mezi tři tyče nenašel. V polovině první tercie se RT TORAX dočkal vyrovnání.

Axman střílel od modré a Vojtěch Palkovič svým důrazem na brankovišti poslal kotouč za Michálkova záda. Vsetínští se mohli vrátit do vedení po dvou velmi nebezpečných přesilovkách. V největší šanci vyrazil Rudl Vítkův pokus svým betonem. Domácí hrozili z rychlých protiútoků, při jednom z nich našel Maček volného Máje a ten z výhodné pozice branku minul. A když pak v úplném závěru neuspěl u tyče ani vsetínský Žabčík, odcházelo se do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

V úvodu druhé části hry udeřila Poruba hned ze své první přesilovky. Na modré vyslal ze své hole střílenou přihrávku Robin Jasiok a kotouč nakonec skončil jen těsně za brankovou čarou, hlavní rozhodčí Šír stál na správném místě, a tak mohl okamžitě rozhodnout o regulérnosti branky. Porubští postupně začali dirigovat hru. V situaci dva na jednoho poslal agilní Vaněk kotouč na najetého Kofroně, po jehož lehké teči chybělo jen skutečně pár centimetrů k další trefě.

Kysučan měl následně k dispozici samostatný únik, z něj však vyšel jako vítěz Josef Michálek. Hosté začali být rázem velmi nedisciplinovaní a závěr druhé třetiny přinesl jejich čtyři tresty v krátkém časovém úseku. Domácí tak měli k dispozici téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři. Ta byla zpočátku hrána poněkud staticky, nakonec však Šimkovič našel krásnou přihrávkou přes brankoviště u tyče operujícího Rostislava Vaňka a ten z první zavěsil.

V úvodu třetí části šlo na hráčích Vsetína vidět že chtějí ještě něco s výsledkem udělat. Na více než horní tyč po tvrdé střele ruského forvarda Šuňkova se už nezmohli. A to především díky vlastní nedisciplinovanosti. V dalším samostatném úniku vychytal Šimkoviče opět Michálek, o chvíli později si na vsetínském gólmanovi vylámal zuby také Máj. Až další početní výhoda přinesla navýšení porubského náskoku. Z prostoru kruhu se trefil přesně kapitán Michael Dusík.

V závěru již hosté působili odevzdaným dojmem, čehož využil soupeř k dalším brankám. Kanaloš vyslal lehkým vyhozením do úniku Dalibora Mihala a ten po blafáku nedal Michálkovi žádnou šanci. Za pouhých devětadvacet vteřin se do listiny střelců zapsal také Marian Máj, ten nabral rychlost a tvrdou střelou k tyči zakončil gólový účet zápasu, ve kterém Poruba zdolala Vsetín vysoko 6:1.

Ostatní výsledky 9. kola LJ – Východ:

AZ Havířov – HC Slezan Opava 3 : 2
HC Frýdek – Místek – LHK Jestřábi Prostějov 3 : 6
HC Rožnov pod Radhoštěm – SK Horácká Slavia Třebíč 1 : 5
HC ZUBR Přerov – Hokej Šumperk 2003 3 : 1

Ohlasy k utkání

Martin Smeták (HC RT TORAX Poruba 2011): První třetina byla z naší strany opatrná a vlažná, dělali jsme množství chyb. Od druhé třetiny šli do toho kluci více. Začaly se nám dařit přesilové hry, hráli jsme je jednoduše na beky a ti stříleli. Myslím si, že to dnes bylo dobré, kluci bojovali a hráli agresivně. Máme v každém zápase mnoho šancí a dáváme z nich málo gólů. Kdybychom je proměňovali, tak mohlo být o výsledku rozhodnuto již dříve.

Miroslav Kubo (VHK Vsetín): Když nedáme góly, tak nemůžeme vyhrát. Podali jsme špatný výkon. Po první brance jsme přestali hrát náš hokej, který praktikujeme. U všeho jsme byli později než soupeř, nevyhráli jsme snad jediný osobní souboj, hráči byli neukáznění. A to si myslím, že je dost na to, aby to odpovídalo výsledku, který na konci utkání svítil na kostce.