Prokletí venkovních zápasů pokračuje, junioři nestačili na Hodonín

30.10.2010, Adam Bagar

Sedmá Poruba zajížděla na led posledního Hodonína v roli mírného favorita. Jenže Drtiči se od úvodních minut prezentovali velmi dobrým pohybem, četnou střelbou a nátlakovou hrou, což dělalo hostům nemalé problémy. Když vedli Jihomoravané ani ne v polovině utkání tříbrankovým náskokem, bylo o vítězi prakticky rozhodnuto. Jiskru naděje dal ještě Vlastimil Zuber, ale v poslední dvacetiminutovce domácí přidali další dvě branky a mohli se radovat teprve ze třetího, avšak zcela zaslouženého, vítězství v poměru 5:1. Poruba tak ani na šestý pokus nepřivezla z venkovního utkání plný počet bodů.

1. liga juniorů - 16.kolo pá 29.10.18:30
SHK Hodonín
HC RT TORAX Poruba 2011
5:1(2:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Směřička (Pekar), 17. Mokráň (Smetana), 27. Juránek (Zelinka), 45. Novotný (Smetana), 53. Nekoranec (Pekar) - 36. Zuber (Kofroň). Rozhodčí: Kubičík - Paulík, Šustr. Vyloučení: 10:13, navíc Kameníček (POR) 10 OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 38. Střely na branku: 49:32. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.
SHK Hodonín: Rajčák - Adamec, Polák, Lenkovič, Kulyk, Směřička, Koubek, Mokráň, Miklík, Nekoranec, Zelinka, Juránek, Běloch, Bilický, Konečný, Blažek, Pekar, Zháňal, Novotný, Navrátil, Smetana.
HC RT TORAX Poruba 2011: Hanuska - Mládenka, Lužný, Poláček, Dusík, Ferenc, Jasiok - Kofroň, Barčák, Zuber - Bystroň, Kameníček, Vidlák - Kurovský, Odsedek, Dominec - Jelen, Havlíček.

Hodonín vstoupil do pátečního klání velmi aktivně. V situaci dva na jednoho nedokázal otevřít skóre před Hanuskou zcela osamocený Konečný, brankou neskončilo ani několik dalších dorážek. Poruba měla následně k dispozici přesilovou hru, na jejímž konci zcela zapomněla na z trestné lavice naskakujícího Dominika Směřičku. Ten sice upadl, ale i z nehokejové pozice, ze sedu, dokázal překvapivě skórovat.

Navýšit vedení mohl Nekoranec, ale to by nesměl minout poloprázdnou Hanuskovu svatyni. V oslabení mohlo být srovnáno. Za kotoučem se hnal jak Bystroň, tak i gólman Rajčák. Hostující útočník byl u něj dříve, udělal kličku a vypadalo to, že se dočká snadného gólu, ale v rozhodující chvíli mu ještě stačil domácí strážce svatyně kus černé pryže odebrat.

Z rychlého protiútoku nadělal zmatky v porubském brankovišti Konečný. O chvíli později ujížděl v dalším oslabení Vidlák, jenže byl faulován a rozhodčí Kubičík neváhal ani vteřinu – trestné střílení. To příliš porubské jedenáctce nevyšlo, když přestřelil branku. Již čtvrtou početní výhodu dokázali Drtiči potrestat. Před brankou dorazil puk za Hanuskova záda Lukáš Mokráň.

Také v druhé části pokračoval RT TORAX v matném výkonu. Další hrubku vytvořili hosté ve vlastním oslabení. Šli nepochopitelně střídat, čehož Jihomoravané využili ke třetí trefě. Radim Juránek se prezentoval přesnou ranou k tyči. Těsně před polovinou střetnutí zaujala přítomné diváky potyčka, ve které udělil hlavní rozhodčí osm dvouminutových trestů.

Ve velké šanci se ocitli také Ostravané, Kurovský měl množství prostoru a času, ale trefil pouze připraveného Rajčáka. Na druhé straně napálil Juránek pouze levou tyč Hanuskovy branky. Až téměř po šestatřiceti minutách hry se hosté dočkali. Při hře čtyři na čtyři vyslal Kofroň šikovnou přihrávkou středem kluziště do úniku Vlastimila Zubera a ten ač byl faulován, dokázal přesnou střelou mezi betony skórovat.

Přítomní diváci se rozhodně nenudili. Na jedné straně se šikovně natlačil až před gólmana Vidlák, jenž minul pravou tyč, na druhé zazvonila za Hanuskou po střele Konečného opět tyč. V závěru měl ještě kapitán Zelinka před sebou poloprázdnou klec, hostující brankář se však tentokrát vyznamenal, výborně se natáhl a jeho šanci zneškodnil.

Porubští ještě chtěli něco udělat se zápasem, ale místo snížení přišla čtvrtá trefa Drtičů. Karel Novotný tečoval před brankou pokus Smetany a kotouč jen lehce přeplachtil bezmocného Hanusku. Hodonínští se už radovali o dvě minuty později, když Zelinka objel klec a u druhé tyče zasouval, puk však nakonec brankovou čáru nepřešel. Čas od času si šance dokázala vypracovat také Poruba. Zuber v jedné z nich trefil břevno.

Agilní Konečný se nedočkal branky ani v polovině třetí tercie, kdy už mířil do prázdné kasy, ale proti byl skvělý zákrok a lapačka Hanusky, který si vysloužil dokonce potlesk hodonínských fanoušků. Ovšem slabší chvilku si vybral o další tři minuty později. Kamil Nekoranec napřáhl na modré, jeho pokus sice mířil mimo branku, ale Hanuska zasáhl betonem, od kterého se kus černé pryže dostal smolně až za brankovou čáru.

Drtiči byli nadále aktivnějším a živějším mužstvem. Střelec páté domácí branky v závěru trefil břevno. RT TORAX měl k dispozici přesilovou hru pět na tři, ale snížit se mu nepodařilo. Naopak v oslabení ujížděl Smetana, jenž už skóre kosmeticky neupravil. Hodonín tak zcela zaslouženě zdolal Porubu 5:1.

Výsledky ostatních utkání 16. kola ligy juniorů - sk. Východ:

HK MD Šumperk - HC Uherské Hradiště 5 : 3
VHK Vsetín - SK HS Třebíč 3 : 5
HC Frýdek - Místek - HC ZUBR Přerov 5 : 5
HC Plus Oil Orlová - HC Kometa Úvoz Brno 4 : 4