Také dorostenci dokázali přehrát Třebíč a zvítězili 5:1

23.02.2008, Adam Bagar

Dorostenci Sarezy Ostrava zavítali k důležitému zápasu na led Třebíče, která je právě jednu příčku za Sarezou. Na úvodní branku se muselo čekat až na závěr první třetiny, kdy se trefil Richter. Také druhá část patřila hostům a po brankách Kameníčka a opět Karla Richtera navýšila Sareza svůj náskok již na tři branky. V závěrečné třetině si již hosté svůj náskok bez problémů pohlídali a naopak přidali ještě dvě branky, o které se zasloužili Vidlák s Řehulkou. Gólman Kubáň byl velmi blízko k čistému kontu, ale nakonec o něj sedm minut před koncem přišel. Dorost tak zvítězil ve velmi důležitém utkání jednoznačně 5:1.

- 46.kolo so 23.2.
SK Horácká Slavia Třebíč
HC Sareza Ostrava
1:5(0:1, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 53. Kubát (Belatka) - 19. Richter (Voznica), 28. Kameníček (Voznica, Richter), 38. Richter (Voznica, Parma), 44. Vidlák (Šimkovič), 57. Řehulka (Bystroň). Rozhodčí: Soldán - Reich, Skopal. Vyloučení: 4:11. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 52. Střely na branku: 40:23. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5.
SK Horácká Slavia Třebíč: Ilašenko - Belatka, Koukal, Bobrovolný, Latner, Hlaveš, Bartejs, Pavlík, Dubát, Zdražil, Vysloužil, Sochor, Tůma, Beránek, Vondráček, Deveri.
HC Sareza Ostrava: Kubáň - Večeřa, Lužný, Gančarčík, Černín, Parma, Kupčík, Spousta - Šimkovič, Kameníček, Řehulka, Voznica, Blažej, Vidlák, Bystroň, Včíslák, Richter.

K poslednímu zápasu základní části dorostenecké extraligy přivítala domácí Třebíč hostující Sarezu Ostrava. Do utkání, ve kterém se hrálo o důležité body do tabulky play-out, nastoupila Třebíč se značně oslabeným kádrem na rozdíl od předchozího podařeného utkání v Jihlavě. Úvod utkání patřil domácím hráčům, vytvářeli si mnoho slibných šancí. Ve třetí minutě se ocitl sám před brankářem domácí Beránek, ostravský brankář Kubáň byl však na svém místě. V páté minutě si zahráli domácí svoji první přesilovku, ve které si vytvořili obrovský tlak, ale stále se jim nedařilo vstřelit branku. V dalším průběhu první třetiny se hrál velice vyrovnaní hokej bohatý na šance na obou stranách, brankáři však byli zatím neomylní. V 17. minutě se poprvé v utkání měnilo skóre, ve vlastním oslabení překonal domácího brankáře Karel Richter po nahrávce Jakuba Voznici – 0:1. Do konce první části se již stav neměnil a třetina skončila výsledkem – 0:1.

Do druhé třetiny nastoupili opět aktivněji domácí, mnohokrát byli blízko gólu, ostravský Kubáň byl však dnes výborný.. Náskok Sarezy zvýšil ve 27. minutě Dalibor Kameníček, střelec se dotkl jako poslední puku , který naservíroval Jakub Vozdica z pozabrány. V desáté minutě druhé třetiny prověřil tvrdou ranou domácího Ilašenka Richter, gólman pravým betonem vyrazil puk do bezpečí. Poslední, kdo změnil stav utkání ve druhé třetině byl už podruhé Karel Richter, který opět v oslabení proměnil svůj únik – 0:3. Po zaznění sirény odcházeli hráči do kabin za stavu – 0:3.

Hned do třetí třetiny vstoupili domácí oslabení o jednoho hráče, ostravští hráči mohli jen litovat neproměněných šancí. Ve 43. minutě výborně zastavil domácí Ilašenko střelu od modré, hned vzápětí si myslel, že má puk pod svým tělem, ovšem puku se zmocnil ostravský Martin Vidlák a přidal tak už čtvrtou branku. O pět minut později opět zachytal výborně ostravský brankář Kubáň a nedovolil tak třebíčským snížit stav utkání. To se podařilo v čase 52:09, kdy protlačil puk za záda, do té doby skvěle chytajícího Kubáňě, Jan Kubát po asistenci Martina Belatky – 1:4. V 55. dvakrát ukázal, co umí také domácí brankář Ilašenko, který vytáhl dva excelentní zákroky a nedovolil tak ostravským skórovat. Ostravští přidali svůj poslední gól v 57. minutě střelcem byl Josef Řehulka, který našel díru mezi Ilašenkovým ramenem a tyčí. Utkání skončilo výsledkem 1:5.