17. kolo zavede Porubu na led Karviné, odčiní RT TORAX poslední domácí zaváhání?

17. kolo zavede Porubu na led Karviné, odčiní RT TORAX poslední domácí zaváhání?

Adam Bagar, 16.11.2012
Domácí zaváhání s Frýdkem-Místkem se porubští hokejisté, kteří se propadli až na osmou příčku, pokusí napravit na ledě sedmého týmu tabulky – HC Baník Karviná. Vzhledem k postavení obou celků v tabulce lze očekávat vyrovnaný zápas, první vzájemné měření sil dopadlo lépe pro RT TORAX, který zvítězil ve svém stánku těsně 4:3. Dokáže uspět i na ledě soupeře? To se dozvíme až po odehrání duelu, který je na programu v sobotu 17. listopadu od tradičních 17 hodin. V případě vaší neúčasti jej můžete sledovat prostřednictvím textového online přenosu.

Základní informace

Hokejistům Karviné patří aktuálně sedmá příčka značně vyrovnaného středu tabulky. Na osmou Porubu mají svěřenci zkušeného trenéra Aleše Flašara náskok pouhého bodu. Už před sezónou bylo patrné, že s Baníkem se letos příliš do bojů o nejvyšší příčky tabulky počítat nemůže. Tým opustila řada zkušených hráčů a to se samozřejmě muselo projevit také na výsledcích.

Karvinští mají prozatím velmi kolísavé výsledky a prakticky vyrovnanou bilanci vítězství a porážek. Již třikrát v sezóně na domácí půdě zaváhali a postupně podlehli Přerovu, Prostějovu a Frýdku-Místku. Poslední dvě domácí vystoupení ovšem zvládli, když zdolali oba valašské celky – Vsetín i Valašské Meziříčí. Ve středu zajížděli na led favorizovaného Přerovu, kde více než polovinu utkání drželi bezbrankové skóre, ale nakonec odjížděli po porážce 1:4 s prázdnou.

V brance můžeme nejčastěji vídat Davida Iláše, jehož průměr inkasovaných branek na zápas je na čísle 3,52. Ovšem jen o dva starty méně si připsal Lukáš Smolka (3,24). Oba v minulosti působili v porubském dresu. Stejně tak i útočníci Marek Badžo a Petr Řezáč nebo obránce Lukáš Vnenk. Nejproduktivnějším obráncem týmu je jednoznačně Pavel Kowalczyk (3+11). Čtrnáct bodů jej navíc řadí mezi nejlepší beky v soutěži. Pomyslná druhá příčka patří zkušenému Miroslavu Javínovi (2+7).

V útočné fázi si vede nejlépe Libor Pavliš (14+10), který odehrál všech šestnáct utkání a patří mezi nejlepší útočníky celé soutěže. Dobře se jeví i zahraniční posila Brandon Contratto (6+8). Dvouciferného bodového zisku ještě dosáhl David Mikšan (5+7). Nejvíce trestných minut nasbíral obránce Jan Sznapka (30 TM).

Vzájemná utkání patřila v uplynulé sezóně Karviné. Na domácí půdě zdolala RT TORAX poměrně jasnými výsledky 4:2 a 7:2. V Porubě pak rovněž naplno bodovala a zvítězila 3:1 a 4:3. Až v letošní sezóně Poruba dokázala tuto nepříznivou sérii protrhnout a již s Tomášem Sršněm na lavičce zvítězila 4:3.

Tímto výsledkem nastartoval sérii čtyř domácích vítězství. Ta skončila až v posledním kole, kdy se po vyrovnané bitvě radoval z tří bodů Frýdek-Místek. Po výsledku 2:3 tak vyšel RT TORAX bodově naprázdno. O obě trefy domácích se postaral Martin Buček. V tabulce patří výběru trenérské dvojice Sršeň – Hinner aktuálně osmá pozice, ale nadále drží kontakt s celky na čtvrté až sedmé příčce. Na čtvrtý Vsetín ztrácí pouhých pět bodů.

Na čele produktivity je již se šestnácti body útočník Martin Buček (10+6), ten je následován Rostislavem Vaňkem (6+8). Za nimi je hned kvarteto desetibodových hráčů – Lukáš Vrána, Petr Seidler, Marek Pavlačka a Michal Holuša Z obránců jsou na tom nejlépe zkušený Rudolf Wolf (3+3) a mladíci Lukáš Hruzík (2+4) a Lukáš Prokop (2+4). V brance se střídají Radek Tihlář s Michalem Gleichem.

Jak si oba celky vedly v posledním kole?

16. kolo: HC ZUBR Přerov – HC Baník Karviná 4 : 1 (0:0, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky:
35. Brančík (Sakrajda), 41. Sedlák (Vaněk), 49. Sakrajda (Faltýnek), 60. Brančík (Sakrajda, Vlček) – 45. Rosůlek (Pavliš, Krajíček).

16. kolo: HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Frýdek-Místek 2 : 3 (1:0, 0:3, 1:0)
Branky a nahrávky:
11. Buček (Pavlačka, Hruzík), 56. Buček (Prokop P.) – 23. Slovák (Rozum), 31. Kopún (Ovšák, Slovák), 39. Ovšák (Rozum, Kopún).

Sestavy obou celků v posledních zápasech

HC Baník Karviná: Smolka – Javín, Sznapka, Krajíček, Krause, Kowalczyk, Vnenk – Moravec, Contratto, Miczek, Pavliš, Badžo, Samiec, Segiň, Mikšan, Rosůlek, Mareček.

HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich – Šindelář, Wolf, Hruzík, Prokop P., Zientek, Prokop L., Vychodil – Hašek, Krayzel, Vaněk – Buček, Pavlačka, Seidler – Sedlář, Vrána, Holuša – Galajda.

Vzájemné utkání v sezóně 2012/2013

6. kolo: HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Baník Karviná 4 : 3 (1:1, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky:
11. Buček (Seidler), 23. Vaněk (Šindelář, Wolf), 35. Vaněk (Krayzel, Šindelář), 42. Vrána (Holuša) – 10. Kowalczyk (Mikšan), 37. Samiec (Javín, Blatoň), 40. Contratto (Kowalczyk).

Více info: Ačkoliv Poruba ztratila dvoubrankové vedení, dokázala dotáhnout zápas do vítězného konce

Představme si rozhodčí

Důležitou součástí každého utkání jsou také rozhodčí. V duelu mezi Karvinou a Porubou by se měl dle delegací ČSLH v roli hlavního rozhodčího představit Roman Mrkva z Frýdku-Místku, ten již letos několikrát dostal příležitost i v první lize. Na čarách mu bude vypomáhat dvojice Marek Mrákava z Orlové a Marian Řezáč z Ostravy.

Jak to vidí sázkové kanceláře?

Vítězství Karviné: 1,70
Remíza: 4,50
Vítězství Poruby: 2,73

Ostatní duely 17. kola II. hokejové ligy – sk. Východ

17.11. 17:00 HC Bobři Valašské Meziříčí – VHK Vsetín
17.11. 17:00 HC Slezan Opava – HC ZUBR Přerov
17.11. 17:00 HC Frýdek-Místek – HC AZ Havířov 2010
17.11. 17:00 LHK Jestřábi Prostějov – HC Nový Jičín

Důležité odkazy

Webové stránky soupeře: www.hcbanikkarvina.cz

Online přenos: HC Baník Karviná – HC RT TORAX Poruba 2011