Berounský Medvěd zdolal Sarezu

08.11.2006, Miloslav Růžička, Jan Škarpa

V souboji týmů, které nasbíraly v dosavadním průběhu ligy 23 bodů měli po první třetině gólově navrch domácí, kteří se dostali do vedení gólem Bessera. Na počátku druhé třetiny Sareza otočila průběh zápasu, po gólech Janečky a Klimka vedla 2:1. To však trvalo jen do 26. minuty, kdy vyrovnal Nedorost. Domácí se do konce třetiny dostali do vedení 4:2, v závěrečné části vykřesal jiskřičku naděje Daniel Boháč. Závěrečnou minutu odehrála Ostrava sice bez brankáře, k vyrovnávacímu gólu se však nedostala a tak odjíždí z Berouna bez bodoého zisku.

- 20.kolo st 8.11.18:00
Medvědi Beroun 1933
HC Sareza Ostrava
4:3(1:0, 3:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Besser (Rýgl, Nedorost), 26. Nedorost (Křesťan, Čížek), 29. Čížek (Filip, Nedorost), 34. Šinágl (Tvrzník, Rýgl) - 22. Janečka (Najdek), 24. Klimek (Janečka, Najdek), 55. Boháč (Vnenk, Baranyk). Rozhodčí: Svoboda - Jelínek, Šmíd. Vyloučení: 14:12, navíc Braniš OK, Besser 10 OT (oba BER). Využití: 2:0. Diváci: 600. Střely na branku: 25:46. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2, 4:3.
Medvědi Beroun 1933: Kameš - Kameš V., Braniš, Filip, Čížek, Rýgl, Protivný, Míka, Vaněček - Besser, Šinágl, Tvrzník - Nedorost, Křesťan, Novotný - Hudíček, Zajíc, Pavel - Pajič, Dušek, Jech.
HC Sareza Ostrava: Čech - Rimmel, Mocek, Brincko, Vajda, Holík, Tesařík, Kubala, Vnenk - Šebesta, Boháč, Baranyk - Klimek, Najdek, Janečka - Gelačák, Badžo, Glas - Valušiak, Pavlačka, Bokroš.

V úvodu zápasu obě mužstva nevyužila po jedné přesilovce a počáteční přetlačovanou jako první dokázali zužitkovat domácí Medvědi. Při hře 4 proti 4 se po Rýglově střele od modré trefil Jan Besser – 1:0. Sareza pak měla ve druhé polovině první části opticky více ze hry, ale jen díky přesilovým hrám. Hosté nevyužili 108 vteřin trvající přesilovku 5 na 3. A navíc útočník Jan Boháč nedal sólový nájezd, když ho vychytal pozorný Jaroslav Kameš v brance Medvědů a tentýž hráč v polovině 17. minuty v přesilovce pálil z mezikruží jen do Kamešovy náruče.

Druhá dvacetiminutovka přinesla výborný a divácky velice atraktivní hokej, který „pepřil“ svými rozporuplnými výroky navíc i rozhodčí R. Svoboda.

Hosté dokázali nejprve otočit vývoj zápasu dvěma trefami Během necelých osmdesáti vteřin. Ve 22. minutě se trefil Janečka a pak v přesilovce po Najdekově nahrávce zpoza branky skóroval k tyčce Klimek. Medvědi však zvedli hlavu, nerezignovali a nátlakovou hrou dokázali vstřelit ještě do druhé přestávky tři branky.

Ve 26. minutě v přesilovce přetavil svoje sólo opakovanou ranou David Nedorost a o tři minuty později v další početní výhodě obránce Martin Čížek zvýšil na 3:2. Dílo zkázy v ostravské obraně pak dokonal skvělým sólem a bekhendovou ranou do levého horního rúžku Petr Šinágl – 4:2.

V závěrečné třetině se domácí Medvědi soustředili na uhájení náskoku a tím i na tříbodový zisk. Jenže nakonec měli co dělat aby pro ně důležité vítězství uhájili. Nepřesný sudí Svoboda vylučoval jednoho hráče za druhým a hra tím značně utrpěla. V 55. minutě nejlepší hráč Sarezy daniel Boháč obkroužil branku a brankáře Kameše dokonale zaskočil – 4:3.

V dramatickém závěru pak Medvědi v power play s vypětím všech sil tříbodový zisk uhájili.

Ohlasy k utkání

Karel Najman (HC Berounští Medvědi): "Hráli jsme pod velkým tlakem a ve velkém stresu a tak jsem šťastný, že to takhle dopadlo. Po dvou porážkách doma s Třebíčí a v Jihlavě bylo na hráčích vidět, že jsou trochu nalomení, ale bojovností tohle vítězství urvali. A za to je jim potřeba poděkovat. Doufám, že to tak bude pokračovat dál a my se zase zvedneme."

Petr Fabián (HC Sareza Ostrava): "Myslím, že by tomuto zápasu naprosto slušela remíza. O tom jsem stoprocentně přesvědčen. Měli jsme tam v závěrečné třetině několik vyložených šancí, ze kterých jsme měli dát gól."