Junioři přehráli Brno i s minimem útočníků

23.02.2006, Vladimír Vronka

Junioři Sarezy přivítali na svém ledě poslední celek Kometu Brno. Sareza měla před utkáním problém se sestavou. Na ledovou plochu nakonec naskočilo 15 borců, z toho deset obránců, čtyři útočníci a jeden gólman. Sareza začala utkání lépe, ale branku dala až v 15. minutě. O osudu utkání rozhodla druhá třetina, ve které nasázeli domácí celkem pět branek a jednou inkasovali. V závěrečné části dokázala Kometa přidat druhou branku. Předposlední Sareza porazila poslední Kometu 6:2.

- 46.kolo čt 23.2.18:00
HC Sareza Ostrava
HC Kometa Brno
6:2(1:0, 5:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Mocek (Jelšík), 24. Belanec (Jelšík), 26. Bolek (Dušek, Mocek), 32. Bolek (Jelšík, Mocek), Dušek (Dostál), 34. Dušek (Jelšík, Dostál) - 37. Chládek (Kubica), 44. Šišak (Kočan). Rozhodčí: Minář - Hanzlík, Brada. Vyloučení: 9:10, navíc Dudáš (Ostrava) a Vejvar (Brno) - 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 47:24.
HC Sareza Ostrava: Picek - Rambousek, Bezouška, Bílý, Bolek, Dudáš, Mocek, Lazecký, Kubala, Rosypal, Vajda - Dostál, Dušek, Belanec, Jelšík
HC Kometa Brno: Jedlička (od 32. Hubačka) - Vejvar, Dufek, Reschowský, Skočovský, Kudláček, Tinka Roman, Podhorský - Kubica, Kočan, Kundrátek, Chládek, Staša, Vopálka, Šišak, Grmela, Čikl.

Sareza začala kuriózně. Již ve druhé minutě se na ledě objevila pětice Mocek, Kubala, Vajda, Bolek, Bezouška, kteří nastupovali v juniorce po celou sezónu na postu obránců. Pro nedostatek hráčů však musela spousta obránců do útoku. V první šanci utkání byli Brněnští, ale Picek v ostravské bráně chytá střelu Šišaka z kruhu pro vhazování. Na druhé straně zahrozil po Duškově přihrávce ostravský Rosypal, ale mířil z mezikruží nad. V sedmé minutě ponechával rozhodčí výhodu pro ostravské, Rozsypal chtěl zajet za bránu, ale puk se mu svezl a minul vlastní prázdnou bránu jen o centimetry. V přesilové hře zahrozil Mocek, jeho střelu dokázal brněnský Jedlička vyrazit, ale Jelšík nedokázal puk správně dorazit. V oslabení zahrozila Kometa Stašou, který prověřil Pickovu rukavici, v té však díra nebyla. Poté si Šišak najel před Picka, ale trefil jej jen do betonu. V 11. minutě předvedl úchvatné sólo Dušek, který objel všechny brněnské hráče a dostal se až před Jedličku, který již ležel překonán na ledě, ale Duškova střela si to namířila jen do tyče. Na druhé straně byl Picek překonán ve 14. minutě, kdy se puk vyslaný od modré čáry Podhorským zastavila až o spojnici tyče a břevna. V čase 14:48 se radovali z první branky utkání domácí. Jelšík našel na modré čáře Jiřího Mocka a ten propálil vše, co stálo puku do sítě v cestě. O minutku později si proti střele Kubici skvěle vyjel Picek a zmenšil tak střelecký úhel. Když neproměnil svůj nájezd Belanec a z následné dorážky netrefil prázdnou bránu Jelšík, vedli domácí po 1. třetině 1:0.

Druhou třetinu zahájili ostravští náporem a ve 24. minutě najel před Jedličku Michal Belanec, který do brněnského gólmana bušil jako do vrat, ta se nakonec otevřela, Sareza vedla 2:0. Další gólová akce přišla ve 26. minutě, kdy se o střelu od modré pokusil Mocek, ale kotouč se mu svezl z hole, dokázal se dostat k Ondřeji Bolkovi, který nedal gólmanovi šanci. Sareza ve druhé třetině jasně dominovala. Dudáš, Belanec a další své příležitostí nevyužili. Jinak se vedlo Ondřeji Bolkovi, který tečoval střelu Jelšíka za záda Jedličky. V brance hostí vystřídal Jedličku Hubačka. O pár minut později se dostali ostravští do pětigólového vedení, to vypálil Dostál, puk se odrazil od brusle Duška do gólmana, který puk vyrazil, ale Jakub Dušek se ke kotouči dostal jako první a z úhlu překonal Hubačku. Běžela 34. minuta, když vedla Sareza již 6:0. Jakub Dušek převzal puk od Jelšíka a o tyč brněnské svatyně skóroval. Hosté se dostali do vážnější šance až ve 37. minutě, kdy se trefil přesně k tyči Jaroslav Chládek. Po druhé části byl stav 6:1.

Třetí třetina se dohrávala z povinnosti, Sareza vedla náskokem, o který mohla přijít jen velmi laxní hrou. Již ve 27. sekundě pálil z prostoru před brankovištěm Jelšík, ale ani tato rána Hubačku nepřekvapila. Ve 44. minutě se radovali ze snížení brněnští. Branku vstřelil po perfektní přihrávce Vejvary Pavel Šišák. O mnoho chvil později pálil mimo bránu z křídla Vajda. Na ledě se vyměnily formace a Bezouška tečuje střelu Kubaly těsně mimo. Krátce nato se ostravští hráči radovali z gólu, ale kotouč po skvělém zákroku Hubačky čáru nepřekročil. Šest minut před koncem se dostalo Brno do tlaku, který však končil na Pickovi a nebo létaly střely mimo. O chvíli později nedokázal zakončit Belanec, který si najel před gólmana, jenže poslal svůj pokus mimo. Když skončil pokus Dufka na brankové konstrukci, zvítězila Sareza nad Kometou 6:2.