Derby juniorů ovládla nevraživost

04.02.2006, Tomáš Kubánek

O p a v a - Zápas plný nenávisti a přehnané rivality sehráli opavští a ostravští junioři. Sareza sice dvakrát vedla, ale Slezan dokázal vždy vyrovnat a ke konci utkání ve dvojnásobné přesilové hře rozhodnul. Ostravané mohli srovnat při záverečné power-play umocněné opavským vyloučením, ale naopak inkasovali čtvrtý gól. Kromě branek však zápas přinesl jen samé nepřesnosti, zbytečné fauly a podrážděné reakce, na což řada hráčů doplatila vyššími tresty nebo zraněním.

- 43.kolo so 4.2.
Hokejový klub Opava
HC Sareza Ostrava
4:2(0:1, 1:0, 3:1)
Branky: 40. Huska (Polok, Černý), 54. Tůma (Kříž), 57. Polok (Černý, Vrabel), 60. Weiss (Polok) - 14. Dušek (Novák), 48. Jelšík (Novák). Rozhodčí: Venglář - Barteček, Koliba. Vyloučení: 10:8, navíc Tůma, Koloničný a Dudáš 5+DKU. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 120.
Hokejový klub Opava: Supa - Vrabel, Huska, Plachký, Kokavec, Tichý, Trefil, Koloničný - Macíček, Weiss, Kříž, Herman, Wolf, Polok, Tůma, Kocián, Chalupa, Mlýnek.
HC Sareza Ostrava: Štěpánek - Bolek, Rosypal, Bezouška, Dudáš, Kubala, Bílý - Janečka, Dušek, Minařík, Novák, Belanec, Jelšík, Mikeš, Kapsa, Sklenář.

Ohlasy k utkání

Petr Beránek (HC Slezan Opava): "Ostrava hrála o jistotu záchrany, my bojujeme o play-off, takže to bylo těžké a vyhecované utkání. Kluci jsou ještě mladí a nedají se tak lehce udržet na uzdě, a tak bylo hodně nesportovních vyloučení. Jsme rádi, že jsme zápas nakonec zvládli."

Petr Fabián (HC Sareza Ostrava): "Utkání jsme si prohráli sami svou nedisciplinovaností. Dva góly jsme inkasovali z přesilovek, včetně toho rozhodujícího, kdy jsme si nechali pár minut před koncem vyloučit dva hráče. Takový je pak výsledek."