Porubským hráčům se před prázdnými tribunami nedařilo. Zápas se Slavií rozhodl jediný gól

07.10.2020, David Kubatík

V předehrávaném devětadvacátém kole se ve vynuceně prázdné RT TORAX ARENĚ utkali domácí Porubané s hráči pražské Slavie. A příliš se jim nedařilo. Zápas totiž rozhodl jediný gól padnuvší hned na začátku první třetiny, který vstřelil Petr Kafka. I přes následou snahu potom Ostravané nedokázali najít recept na překonání hostujícího gólmana a i kvůli dvěma nastřeleným břevnům nakonec odcházeli z ledu bez jediného získaného bodu.

CHANCE LIGA - 29.kolo st 7.10.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Slavia Praha
0:1(0:1, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Kafka (Novák, Šmerha). Rozhodčí: Barek, Cabák – Kučera, Zedník. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Hráno bez diváků. Střely na branku: 26:27. Průběh utkání: 0:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs – Teper, Žovinec, Urbanec, Kozák, Slavík, Dundáček, Voráček – Špaček, Jáchym, Endál – Stloukal, Korkiakoski, Pořízek – Brodek, Kanko, Káňa – Hotěk, Hlinka, Rudl.
HC Slavia Praha: Michajlov – Buchta, J. Novák, Gaspar, Hejda, Jeřábek, Antoš, Krejčí – Kafka, Vampola, Šmerha – Doležal, Kuťák, Kružík – Tomica, Vlček, Šteiner – Ondráček, Petrov, Brož.

Porubští hráči nevstoupili do utkání úplně nejlépe. Už po necelých šestí minutách zamířil na trestnou lavici Patrik Urbanec a hosté zanedlouho trestali. Po Novákově přihrávce se totiž na pravém kruhu napřáhl Petr Kafka a nedal Muštukovsovi šanci – 0:1. Dobrou příležitost k vyrovnání měl poté v jedenácté minutě Špaček, s jehož ranou si ale Michajlov nakonec dokázal poradit. Více výrazných akcí se ale během úvodní dvacetiminutovky v RT TORAX ARENĚ neodehrálo, a tak šli hráči obou týmů do kabin za těsného vedení Pražanů.

Druhá část pokračovala v nastoleném trendu části úvodní. Nemastný – neslaný výkon obou zúčastněných celků pouze dokresloval „atmosféru“ prázdných tribun. Na obou stranách se sice vystřídalo pár zajímavých pokusů, každému z nich ale přece jen něco chybělo. Nejblíže ke gólu měli domácí v minutě jednatřicáté a šestatřicáté. Nejdříve Stloukala vychytal v dobré pozici Michajlov, později si to puk z Kozákovy hole zamířil do horní tyče. Dvě minuty před druhou sirénou pak byl blízko zvýšení Šmerha, který ale poloprázdnou porubskou branku minul. Po čtyřiceti minutách byl tak stav skóre nezměněn.

Ani třetí část úplně nevybočovala z dosavadního standardu, co se předváděné hry na ledě týče. I přes mírnou převahu hráčů v domácích dresech bylo stále k vyrovnávací brance velice daleko. A tak čas plynul dál a na světelných tabulích svítil i nadále nepříjemný stav 0:1. Naděje však stále ještě žila, a tak Porubští rozhodně nic nevzdávali. Co ale naplat, když slávistická obrana fungovala bezchybně a nepřipouštěla žádné vyložené šance. V poslední minutě to Ostravané zkusili ve hře šesti proti pěti. Ta ale nakonec přinesla pouze druhé nastřelené břevno. Druhá prohra v řadě tak rázem byla na světě.

Ohlasy k utkání

Martin Janeček (HC RT TORAX Poruba 2011): Dnes jsme předvedli docela dobrý výkon, soupeře jsme hodně přehrávali, ale nakonec jsme prohráli. Trochu jsme urazili střeleckou štěstěnu, když jsme měli mezi kruhy dobré šance, ale místo střely šly od nás vidět přihrávky na další hráče. Pokud se nevrátíme ke střílení těch nepěkných gólů, tak budeme těžko vyhrávat. Za úsilí, urputnost a za taktické vedení zápasu nemůžeme mužstvu nic vytknout.

Martin Štrba (HC Slavia Praha): Jsem maximálně spokojený s přístupem a s výkonem kluků. Jeli jsme sem se záměrem, který jsme dokázali splnit do poslední tečky. Předvedli jsme výborný taktický výkon, a proti jednomu z favoritů soutěže jsme si ty tři body zasloužili. Hráčům chci závěrem poděkovat a z mé strany dneska absolutní spokojenost.