První klopýtnutí. Tříbrankovou ztrátu se Ostravanům ve Vrchlabí stáhnout nepodařilo

28.09.2020, David Kubatík

Šesté kolo Chance Ligy přivedlo Porubské do Vrchlabí, která kvůli karanténě nastupovala teprve do svého druhého soutěžního utkání. Dalo by se tedy říci, že favorit byl jasný. To se ale nepotvrdilo. Domácí hráči dokázali poměrně rychle utéct do tříbrankového vedení a i přes porubské snížení na rozdíl jednoho gólu si nakonec všechny tři body nechali doma. Za Ostravany skórovali Markus Korkiakoski a Petr Kanko

CHANCE LIGA - 6.kolo po 28.9.18:00
HC Stadion Vrchlabí
HC RT TORAX Poruba 2011
3:2(2:0, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Heřman (Nouza, Kajínek), 17. Heřman (Nouza), 24. Matýs (Kratochvil, Pochobradský) – 27. Korkiakoski (Špaček, Teper), 34. Kanko (Korkiakoski, Kozák). Rozhodčí: Pilný, Zavřel – Maštalíř, Pechánek. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 762. Střely na branku: 19:29. Průběh utkání: 3:0, 3:2.
HC Stadion Vrchlabí: Soukup – Kajínek, Niko, Linhart, Hrádek, Oliva, Jirků, Moník – Heřman, Chrtek, Nouza – Kratochvil, Pochobradský, Matýs – Hozák, Urban, Mrňa – Chalupa, Dubský, Moník.
HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs – Teper, Žovinec, Kozák, Voráček, Urbanec, Pastor, Dundáček – Špaček, Jáchym, Pořízek – Stloukal, Korkiakoski, Endál – Brodek, Kanko, Toman – Káňa, Hlinka, Hotěk.

Zápas začali oproti všem předpokladům lépe domácí hráči, kteří svou aktivní hru proměnili už na konci třetí minuty ve vedoucí branku. Nouza poslal od levého mantinelu geniální přihrávku přes celou šířku kluziště osamocenému Jánu Nikovi, který z první zavěsil. I nadále byl výkon Stadionu mnohem lepší, což v úvodní třetině přineslo i druhý gól v porubské síti. Tři minuty před úodní sirénou přihrál znovu Nouza Martinu Heřmanovi, který se rázem ocitl v samostatném nájezdu. Východočeský útočník se této situace nezalekl a nádherným blafákem překonal Muštukovse podruhé. Hosté mohli těsně před koncem ještě snížit, bohužel pro ně ale Pořízkovi puk v rozhodující chvíli nešťastně odskočil.

I druhou třetinu začali lépe domácí. Porubští hned na začátku neproměnili svou přesilovku a chvíli po Kajínkově návratu na ledovou plochu skóroval Stadion potřetí. Kratochvíl přihrál Ondřeji Matýsovi, který se krásnou zasekávačkou zbavil obránce a ranou pod horní tyč nedal porubskému brankáři šanci. Tříbrankové manko ale už Porubské probralo. O tři minuty později převzal puk na modré čáře Markus Korkiakoski a z mezikruží propálil Soukupa – 3:1. Potom hráli Ostravané přesilovku, ve které si vytvořili velké množství šancí, které však neproměnili. To je ale nemuselo dlouho mrzet, protože pár vteřin po ní vypálil z levého kruhu Korkiakoski a do odkryté branky puk dorazil Petr Kanko. Třígólový polštář domácích byl najednou pořádně splasklý a hosté byli na koni. V tomto stavu zazněla stadionem druhá siréna.

Ze začátku třetí třetiny přišel očekávaný tlak Poruby, který byl ale poměrně rychle a dobře odražen kvalitní a klidnou hrou vrchlabské obrany. Porubskou cestu za vyrovnáním také zastavila dvě poměrně zbytečná vyloučení. Ke konci to hosté ještě zkusili v šesti bruslařích a bez brankáře, ale nic velkého z toho nevzešlo. A tak se stalo, že Východočeši své těsné vedení už udrželi a připravili celku z Poruby první prohru v sezóně.

Šanci na nápravu budou mít Porubané už ve středu, kdy v RT TORAX ARENĚ přivítají Rytíře Kladno. Úvodní buly bude vhozeno v 18:00.

Ohlasy k utkání

Václav Baďouček (HC Stadion Vrchlabí): V první třetině jsme hráli dobře. Dostávali jsme soupeře pod tlak, z čehož pramenily naše dva góly. Poté, co jsme však vstřelili gól na 3:0 jsme už asi trošku podlehli euforii a nabyli mylného dojmu, že už budeme branky jen přidávat. Soupeř nám ale ve druhé třetině ukázal svou kvalitu a pořádně nám zatopil. Bylo to ale zapříčiněno i tím, že jsme ztratili náš důraz z první třetiny. O druhé přestávce jsme si k tomu ale něco něco řekli a já jsem rád, že jsme to už díky našemu disciplinovanému výkonu uhráli do vítězného konce. Myslím si tedy, že jsme první tři body získali oprávněně.

Martin Janeček (HC RT TORAX Poruba 2011): Zápas bohužel rozhodly momenty, na které jsme se zvlášť připravovali. Od druhé třetiny jsme ale ukázali naši sílu a to, že tam ten třetí gól nakonec nepadl, bylo zapříčiněno pouze bojovným a obětavým výkonem domácích a skvělými zákroky jejich gólmana. Jedna prohra po pěti vítězstvích nás nemůže jakkoli rozhodit. Na mužstvo jsem pyšný. Doufám, že v dalším zápase se vrátíme zpět na vítěznou vlnu.