Druhé vítězství v řadě! Piráti odjíždějí z Poruby s prázdnou

28.01.2020, David Kubatík

V rámci dvacátého čtvrtého kola nástavbové části Chance Ligy přivítali hokejisté týmu HC RT TORAX Poruba 2011 na svém ledě chomutovské Piráty s jedním jediným cílem – zvítězit a navázat na výhru proti Litoměřicím. A to se podařilo! Svěřenci Marka Pavlačky byli po většinu zápasu mnohem lepším týmem a zaslouženě si na své konto připsali tři body za jednoznačné vítězství v poměru 3:0. Skóre otevřel Petr Kanko a další dvě porubské branky přidal Jan Hudeček

CHANCE LIGA - 47.kolo út 28.1.17:30
HC RT TORAX Poruba 2011
Piráti Chomutov
3:0(1:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 18. Kanko (Káňa), 21. Hudeček (Husák, Káňa), 35. Hudeček (Sikora, Husák). Rozhodčí: Wagner, Koziol – Bartek, Dohnal. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 486. Střely na branku: 43:34. Průběh utkání: 3:0.
HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán – Slavík, Husák, Rudl, Urbanec, Krejčí, Dundáček, Pastor – Sikora, Hudeček, Gřeš – Guman, Jáchym, Maršoun – Kanko, Hlinka, Káňa – Ollender, Toman, Brodek.
Piráti Chomutov: Pavlát – Havel, Rýgl, Seemann, Žovinec, Lang, Štochl, Hlaváček – Sklenář, Suchý, Chrpa – Hlava, Pitule, Rudovský – Tomica, J. Svoboda, Llewellyn – M. Svoboda, Šagát, Vrhel.

Porubští začali zápas jednoznačně aktivněji. Jejich úvodní šance však vyšly naprázdno, a tak se postupem času hra vyrovnala a úroveň předváděného hokeje zapadla do šedého průměru. Do první velké šance zápasu se chybou domácí obrany dostali Piráti. Po špatné rozehrávce Urbance od vlastní branky se puku chopil Darby Llewelyn, který ale v souboji tváří v tvář s Foltánem odešel jako poražený. Pokračovalo se tedy dál za bezgólového stavu. Když už to pomalu začalo vypadat, že se tribuny RT TORAX ARENY v první části gólu nedočkají, prosadili se domácí hráči neobvykle ve své početní nevýhodě. Ve vlastním pásmu se ke kotouči dostal Káňa, po sprintu přes celé hřiště našel dobře najetého Petra Kanka, kterému při pokusu o blafák puk sice utekl, ale utekl mu tak šťastně, že projel mezi betony lehce dezorientovaného Pavláta – 1:0. Do konce první dvacetiminutovky se pak už nic výjimečného neudálo, a tak oba celky odjely do kabin za těsného vedení domácích.

Ostravanům zbylo z první třetiny ještě padesát sedm vteřin početní výhody, což pro ně byla šance na rychlé navýšení náskoku. A využili toho! Hned po dvaadvaceti vteřinách vypálil od modré Husák a Pavlát vyrazil pouze na hokejku připraveného Jana Hudečka, který na nic nečekal a poslal puk podruhé v zápase do pirátské sítě. Od této chvíle už to byli porubští hokejisté, kdo na ledě začal vládnout. Pavlát se ocitl v ohni střel a mnohdy byl pouze on tím hráčem, díky kterému se skóre dál neměnilo. A to až do pětatřicáté minuty. Potom totiž Sikora našel v přesilovce geniální přihrávkou od modré opět Jana Hudečka a ten z téměř totožného místa, ze kterého střílel druhý gól, skóroval i potřetí. Poruba si i nadále udržovala herní převahu a svého soupeře nepouštěla vůbec do ničeho. Škoda jen, že tři vteřiny před druhou sirénou přišlo Jáchymovo podrážení, díky čemuž mohli Piráti zahájit třetí třetinu v téměř plné přesilovce.

Porubští úvodní oslabení ubránili naprosto ukázkově a co víc, největší šanci si v tomto početním nepoměru připsal paradoxně Petr Kanko. Bohužel pro něj mu ale jeho klička nevyšla. Potom ale přišla další porubská vyloučení, nutno říci že spíš zbytečná. Ani to ale domácí příliš nevyvedlo z míry a i díky stabilnímu výkonu brankáře Foltána Pirátům skórovat nedovolili. Nebyl ale sám. Ve skvělém gólmanském představení totiž na druhé straně pokračoval i Dominik Pavlát. Ať tak či tak, nakonec v závěrečné třetině i přes snahu hráčů obou týmů žádný gól nepadl a všech 486 fanoušků si mohlo vychutnat skvělé druhé vítězství v řadě, které by mohlo porubskému týmu pomoci při jeho stíhací jízdě za první šestkou. Příští zápas čeká svěřence Marka Pavlačky a Adama Vrby už v sobotu prvního února, kdy znovu v RT TORAX ARENĚ přivítají celek z hlavního města – pražskou Slavii.

Ohlasy k utkání

Marek Pavlačka (HC RT TORAX Poruba 2011): Ve včerejším zápase jsme měli malé obavy, jestli na dnešek budeme mít nějaké síly. Dnes jsme hráli proti těžkému soupeři, který má čtyři vyrovnané lajny a hráče se zkušenostmi z extraligy. Chtěl bych kluky pochválit za parádní výkon, který nám trochu pokazila vyloučení. Na druhou stranu to parádně ubránili a zápas dobře odmakali. Utkání bylo podtrhnuto skvělým výkonem brankáře Foltána a myslím si, že i to štěstí stalo dnes při nás.

Miroslav Buchal (Piráti Chomutov): My jsme přijeli sem a v podstatě jsme tady dvě třetiny nebyli. Nechali jsme domácí hrát, trochu jsme zabojovali a to bylo z naší strany vše. Já můžu pouze domácím pogratulovat k výhře.