Divokou přestřelku si Stadion pohlídal, Poruba opouští Litoměřice bez bodů

08.01.2020, Soňa Molatová

Poruba ve středu zahájila dvou zápasovou misi v Čechách, při které ji vyšel los na Litoměřice a Chomutov. Středeční zápas připomněl, jak nepříjemným soupeřem umí Litoměřice být. Navzdory tomu, že z posledního společného duelu vyšli vítězně Ostravané, tentokrát to byli právě oni, kdo led opouštěli poraženi. Přes urputné vzdorování odjíždí Poruba z Litoměřic bez bodů.

CHANCE LIGA - 39.kolo st 8.1.17:30
HC Stadion Litoměřice
HC RT TORAX Poruba 2011
8:4(3:0, 2:2, 3:2)
Branky a nahrávky: 5. Helt (Jánský, Klejna), 10. Strejček (Kropáček, Přikryl), 20. Marcel (Jánský, Havelka), 21. Helt (Voženílek, Korkiakoski), 24. Korkiakoski (Voženílek, Kadlec), 50. Kangas (Korkiakoski, Jebavý), 56. Voženílek (Kadlec, Jícha), 60. Kadlec (Korkiakoski, Doudera) – 36. Guman (Jáchym, Dundáček), 37. Sikora (Gřeš, Krejčí), 46. Jáchym (Guman), 51. Hlinka (Sikora, Urbanec). Rozhodčí: Miroslav Petružálek Tomáš Zubzanda – Martin Ševic Jan Votrubec. Vyloučení: 8:10, navíc Strejček (LIT) a Brodek (POR) 5 + OK. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 810. Průběh utkání: 5:0, 5:3, 6:3, 6:4, 8:4.
HC Stadion Litoměřice: Beran – Marcel, Klejna, Jebavý, Strejček, Doudera, Bártek – Kadlec, Jícha, Voženílek – Korkiakoski, Zygmunt, Kangas – Helt, Havelka, Jánský – Brabenec, Přikryl, Kropáček.
HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela – Krejčí, Urbanec, Slavík, Husák, Dluhoš, Dundáček, Šendera – Sikora , Hlinka, Gřeš – Kanko, Zdeněk, Nejezchleb – Špaček, Jáchym, Guman – Ollender, Ďurač, Brodek

Úvod utkání nevyšel Porubě podle představ. Už v 5. minutě šli domácí do vedení zásluhou Filipa Helta. Po několika chvílích se střídačka Litoměřic mohla radovat znova. Šikovnou střelou překonal Kůdelu Jan Strejček. Vzápětí domácím zatrnulo, když se domácímu Marcelovi podařilo rozezvonit tyč porubské kasy. Jenže na konci první třetiny už byl Patrik Marcel se svou střelou úspěšný a RT TORAX přece jen lovil puk ze své brány i potřetí.

Krušné chvíle Porubě bohužel pokračovaly také po přestávce. Hned v 21. minutě se k puku dostal opět Filip Helt, na jehož střelu byl Hynek Kůdela krátký. Po dvou minutách se domácí fanoušci opět mohli radovat. Voženílek poslal šikovnou přihrávku Markusi Karkiakoskimu, který pak neměl problém z bezprostřední blízkosti doklepnout puk do porubské brány. Sebevědomí Ostravanům vrátil svým gólem Tomáš Guman, kterému sedla přihrávka na levý kruh, odkud poslal domácímu gólmanovi kotouč mezi betony. Po pár sekundách mohli Porubští jásat znovu, když se z bezprostřední blízkosti dokázal prosadit Marek Sikora.

Na druhou pauzu odešla Poruba se ztrátou tří gólů. Krátce po návratu na led pak přidali hosté další branku zásluhou Tomáše Jáchyma, který zasadil kotouč Beranovi přímo pod vyrážečku. Manko vzápětí mohl snížit na rozdíl jediného gólu Dluhoš, který se s pukem protlačil ze zadních řad až do útočného pásma, ale jeho akci si domácí pohlídali. Jenže o pár chvil později pláchl Kristian Kangas porubské obraně a hosté lovili ze sítě svůj puk pošesté. Ostravané neskládali zbraně, což svým gólem potvrdil Michal Hlinka, jenže vidinu jakýchkoliv bodů pro Porubu následně zašlápl svým gólem Daniel Voženílek. Před závěrečnou sirénou pak ještě porubskou bránu trefil Martin Kadlec, který upravil konečný výsledek zápasu na 8:4.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Myslím, že jsme do utkání vstoupili dobře. Chtěli jsme být na Porubu od začátku aktivní a věřili jsme, že by to po té dlouhé cestě mohlo platit, což se povedlo. Bohužel jsme za stavu 5:0 úplně vypadli z role a mysleli jsme si asi, že se to dohraje samo a vrátili jsme si Porubu do hry. Nicméně závěr jsme zvládli dobře, pomohli jsme si dnes využitými přesilovkami a výsledek a body bereme, ale je to s varováním.

Miloš Holaň (HC RT TORAX Poruba 2011): Dnešní utkání jsme zaspali už asi v půlce cesty sem, protože začátek utkání nevypadal vůbec podle našich představ. Domácí se velice rychle dostali do vedení, protože náš brankář si dnes asi nevybral svůj den. Trošku jsme získali křídla v momentě, kdy se nám podařilo dát dva rychlé góly. Od nás to byl absolutně špatný přístup a jsem toho názoru, že někteří hráči na tu lepší osmičku prostě nemají.