Dorost Kobru jasně přehrál, rozhodující byla druhá třetina

30.11.2019, Patrik Rošič

V rámci druhého kola ELIOD Extraligy dorostu – o udržení vyzvali Porubští dorostenci hned v druhém dni Kobru Praha. Zápas začal opatrně, tomu také svědčil výsledek 1:0 po první třetině. RT TORAX přidal na pohybu a v druhé části nedal pražskému celku žádnou šanci. Naopak domácí přidali tři góly a do poslední periody se šlo za stavu 4:0. V poslední třetině hosté dokázali snížit, ale to Porubany nezastrašilo. Poruba přidala ještě dva góly. Porubští tak zvítězili 6:1. Nejvíce se o výhru zasloužili Martin Stibor a Matěj Halata, oba dva dokázali nasbírat čtyři body. Jedním gólem dokonce přispěl i Oliver Hradil.

ELIOD Extraliga dorostu - Východ - 20.kolo so 30.11.12:15
HC RT TORAX Poruba
HC Kobra Praha
6:1(1:0, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. Stibor (Halata, Vehovský), 24. Stibor (Halata, Vehovský), 28. Macias Kac. (Halata, Hlaváč), 29. Hradil (Bechný, Koudelný), 53. Vehovský (Halata, Stibor), 59. Macias Krz. (Stibor) – 51. Strnad (Nápravník A., Svoboda). Rozhodčí: Hykel – Novotný, Šimčík. Vyloučení: 5:7, navíc Bucek 10 min OT. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 90. Střely na branku: 27:36. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1.
HC RT TORAX Poruba: Slíž – Michalčík, Černý, Kríž, Macias Kac., Bechný, Borkovec – Hlaváč, Lambert, Koudelný, Ślusarczyk, Vehovský, Macias Krz., Hradil, Halata, Chovanec, Stibor, Stodůlka
HC Kobra Praha: Peyerl – Jiráček, Nápravník A., Bucek, Kalajev, Frydrich – Král, Nápravník O., Čečetka, Půlpán, Halfar, Procházka, Strnad, Rejna, Svoboda, Krásný

První třetina začala vyrovnaně z obou dvou stran. Jak domácí, tak hosté měli výborné příležitosti skórovat. V první části se to však podařilo pouze Porubě. Zápasové skóre otevřel v šesté minutě Martin Stibor. Následně hráli domácí přesilovku, kterou ale nedokázali využit. Do konce periody si zahráli dvakrát v početní převaze hosté, jenže ani jednu nedokázali využít, a tak se šlo do šaten za stavu 1:0.

Druhá tercie vypadala o poznání lépe pro Porubu. Martin Stibor svojí druhou trefou využil nepsané pravidlo „Nedáš, dostaneš!“ O přibližně tři minuty později na 3:0 navýšil Macias Kacper, aby vzápětí upravil skóre zápasu Oliver Hradil. Kobře najednou nevycházely rozehrávky a Poruba tak měla další šance upravit výsledek utkání. Do druhé sirény se už ale nic neměnilo. Praha šla do šaten se čtyřgólovým mankem.

Poslední část vypadala herně vyrovnaně. Hned z kraje třetiny totiž dokázal snížit stav utkání Lukáš Strnad. To už ale bylo z pohledu Prahy vše. Domácí dokázali ještě dvěma góly upravit skóre. Nejprve se prosadil Maxim Vehovský, který tak vrátil domácím čtyřgólový náskok. Na konečných 6:1 podtrhl výsledek i druhý z bratrů Macias Krzysztof. RT TORAX vybojoval důležité tři body a v tabulce se prozatím posunul na 2. místo.