V Maďarsku se nedařilo. Omlazený tým nestačil na Ferencváros

14.10.2019, David Kubatík

Tým HC RT TORAX Poruba 2011 nastoupil v rámci prvního zápasu čtvrtfinále Visegrádského poháru na ledě maďarského Ferencvárose. I přes to, že velice omlazený tým bojoval, seč mu síly stačily, nepodařilo se Porubským zvítězit ani remizovat. V Maďarsku padli 2:1. Odveta se odehraje v porubské RT TORAX ARENĚ v úterý 29. října od 18:00.

Visegrádský pohár - VQ1 po 14.10.18:00
Ferencvárosi TC
HC RT TORAX Poruba 2011
2:1(1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Kulmala (Pavuk), 55. Toth (Hegyi, Switzer) - 53. Gřeš (Slavík, Jáchym). Rozhodčí: Kókai, Rencz – Pálkövi, Váczi. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 213. Střely na branku: 42:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1 .
Ferencvárosi TC: Arany – Hegyi, Rantanen, Tóth G., Roczanov, Karmeniemi, Sarcia, Pulli, Jászai – Hajós, Fitzgerald, Pavuk, Farkas, Nagy, Tóth A., Switzer, Tóth Re., Tóth Ri., Tóth Ge., Németh, Kulmala
HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela – Pastor, Slavík, Šendera, Dundáček, Rudl, Dluhoš – Nejezchleb, Hudeček, Hlinka, Ollender, Gřeš, Obdržálek, Jáchym, Špaček, Brodek, Toman, Ďurač,

Ferencváros zaskočil Porubské již po pouhých sedmi vteřinách. Ihned po buly se puku chopil Rasmus Kulmala a chladnokrevně překonal Kůdelu – 1:0. Pár vteřin na to zastavil porubský brankář únik domácích ve dvou a uchránil tak svůj tým od druhého inkasování. V jedenácté minutě mohl srovnat Toman, ale trefil pouze břevno. Nic velkého se v první třetině už neudálo, a tak oba celky zamířily do kabin za těsného domácího vedení .

V minutě čtyřiadvacáté se ke střele dostal Rasmus Kulmala, ale porubský gólman nechal zaúřadovat svou lapačku. O čtyři minuty později pak byli ve velké šanci Ostravané, ale domácí gólman Arany všechno pochytal. V třicáté čtvrté minutě znovu těsně minul Kulmala a o minutu později Arany vychytal Tomana. Když potom v předposlední minutě druhé části na Kůdelu nevyzrál Richárd Tóth, skončila prostřední část bez gólu.

V pětačtyřicáté minutě hosté přežili závar v Kůdelově brankovišti. A v padesáté třetí minutě se Porubští konečně dočkali. Slavíkovu střelu šikovně tečoval Tomáš Gřeš a vyrovnal. Radost z gólu ale Ostravanům nevydržela příliš dlouho. Po dvou minutách se totiž v závaru v Kůdelově brankovišti nejlépe zorientoval v přesilové hře Adrian Tóth a poslal domácí znovu do vedení. O minutu později pak ještě Kůdela uchránil Porubu od třetího direktu, když ve velmi dobré šanci vychytal Switzera. Na ledě se potom už nic zvláštního neudálo, a tak Ferencváros porazil Porubu 2:1.

Ohlasy k utkání

Miloš Holaň (HC RT TORAX Poruba 2011): Ujeli jsme docela dlouhou cestu, což bylo i znát. Hned v prvním střídání jsme inkasovali a potom nám trvalo, než jsme se dostali do zápasu. Bylo nás málo, takže mě jenom trochu mrzí, že jsme v takové okleštěné sestavě nevyužili přesilovky. Šanci dostali hráči, kteří mě mají přesvědčit o tom, že patří do sestavy. Hlavně jsme chtěli, aby si zahráli všichni. Když jsme srovnali skóre, tak nám domácí dali gól z přesilovky a při závěrečné power play jsme už nedokázali vyrovnat.